19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Müezzinoğlu’ndan Avrupa’ya sitem



    Gündoğdu Mesire Alanı’nda Batı Trakya Türkleri Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen panayır ve yağlı güreşler programında konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yağlı güreşlerin bir medeniyet anlayışını topluma yansıtıldığı kültürel miras olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletinin minnettar olduğunu belirterek, “Büyük önder Selanik’de doğdu.

   Milletin zor günlerinde insanına güvenerek milli iradeye güvenerek bir istiklal mücadelesi verdi. Bu genç cumhuriyeti bugün bizim başımız dik ve alnımız açık bir şekilde konuşabiliyorsak, dünyanın her noktasında böyle isek o istiklal mücadelesini milletine veren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bizlere düşen o millete olan inancını bugün de güçlü bir şekilde temsil etmek” dedi.

"AVRUPA HERHANGİ BİR YER İÇİN GÖSTERDİĞİ DUYARLILIĞI MOSTAR İÇİN DE GÖSTERMELİ"

   Atatürk’ün ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ cümlesine samimiyetle sarılmanın gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Büyük Türk milleti için gösterdiği muasır medeniyetler yolculuğuna milletle beraber, omuz omuza milletin değerleriyle ufkuyla milletin tarihiyle kucaklaşarak, o yolculuğu yaparak varız demeliyiz.

   O milli iradenin hak ve hukukunu, muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyabilmek için daha çok birlik ve beraberliğe, kucaklaşmaya ve Balkanlarda dünyaya bir medeniyet olarak sunduğumuz hak ve adaletin sevgi ve hoşgörünün, barışın öncülüğünü yapmış bir medeniyetin mensupları olarak devam etmeliyiz. Yeniden Avrupa’ya diyoruz ki; balkanlarda biz daha çok insan hakları, hukuk ve tarihi değerlerin korunmasını istiyoruz. Avrupa, dünyanın herhangi bir yerinde gösterdiği duyarlılığı Mostar’da da göstermeliler. Makedonya ve Kosova’da da göstermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN AVRUPA’YA SİTEM

    Avrupa’nın Balkanlar ve Türkiye’ye gösterdiği duyarlılığı eleştiren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin herhangi bir yerindeki sıkıntıyı saymaktaki gösterdiği duyarlılığı Balkanlarda göstermeyen bir iki yüzlü anlayışı da buradan huzurlarınızda milli iradenizin temsilcisi ve muasır medeniyet seviyesini üzerinde bir yolculuğa giden Türk milletinin temsilcisi olarak haykırmak istiyorum.

   Birilerinin insan haklarını dayatmaktan önce kendisinin onla ilgili duyarlılıklarını ve samimiyetlerini test etmek gerekir. Tarihi eserlerimizi kültürel mirasımızı oradaki değerlerimizi yok farz ederek insan hakları veya adaletin olabileceğini onlar bize dayatabilirler. Biz de artık bunların böyle olmadığı görüyoruz. Oradaki insanlarımızın değerlerimizin yaşaması için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.” Programda Bakan Müezzinoğlu’na limonata ikram edilirken, konuşmaların sonunda ise plaket takdim etti. Mehmet Müezzinoğlu, protokol üyeleri ile birlikte pilav dağıttıktan sonra alandan ayrıldı. Programa Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım ile CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da katıldı.

30 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir