19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Yıldız iftarını madencilerle açtı



   Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel maden ocaklarından biri olan Işıklar Kömür Ocağı'nın açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Bakan Yıldız ardından maden işçileri ile birlikte iftar yaparak, "Ben buradaki işçi kardeşlerimizin kazandığı paranın benim kazandığım paradan daha helal olduğuna inanıyorum" dedi.

   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ramazan Ayı'nın ilk iftarını Soma'daki maden işçileri ile birlikte yaptı. Bakan Yıldız, Manisa Soma İlçesi'ne gelerek ilk olarak Soma Madencilik A.Ş. tarafından işletilen Işıklar Kömür Ocağı'nın açılışını yaptı. Açılışa Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Ege Linyitleri İşletmesi Müdürü Hakkı Duran, Vali Abdullah Savaş, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, daire müdürleri katıldı. Bakan Yıldız Işıklar Kömür Ocağı'nın açılış kurdelesini kestikten sonra, özel araçlar ile 3 killometre kömür ocağında yol giderek 290 metre aşağıya indi.

 MADENCİLİĞİMİZİ GELİŞTİRDİĞİMİZ KADAR KÖMÜR ÇIKACAĞIZ

   İlk olarak yerin 290 metre aşağında bulunan kömür galeri açma aracını çalıştıran Bakan Yıldız, maden ocaklarında öncelikli işin işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanması olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, "Madenicilikte mekanize çalışarak hem riskleri azaltmak, hemde yer altı kömürümüzü ülke ekonomisine kazandırmamız lazım. Buna yaparken iş sağlığı ve işçi güvenliği ile alakalı önceliklerimiz birinci planda yer almaktadır.

   Hepimizi derinden üzen kazalardan gibi durumlardan uzaklaşmamız lazım. Bugün ramazanın birinci gününde işçi kardeşlerimizle birlikte moral amaçlı olarak iftarımızı yapacağız. Biz madenciliğimizi geliştirdiğimiz kadar kömür çıkaracağız. Kömür çıkardığımız kadarda yeşilin korunmasını sağlamış olacağız. Kömür olmadan önce ne vardı odun yakılıyordu. Yani ormanlar yok ediliyordu. Kömür 1730'lardan sonra odunla başlayan ısı kaynaklarının birinci sırasında yer aldı. O nedenle biz bu kömürleri çıkarttıkça, ormanlarımızı korumuş olacağız" diye konuştu. Bakan Yıldız, madenlerde güvenlikle alakalı sistemlere para harcandıkça işçilerin verimliğinin arttığını ve kaygılardan uzak olduğunu söyledi.

KAZANDIKLARI PARA BENİM KAZANDIĞIM PARADAN DAHA HELAL

   Bakan Yıldız madeni inceleme sırasında yaptığı açıklamada ise bütün madenlerin işçi güvenliği ve sağlığına mutlaka dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Bakan Yıldız, "Bizim en önemli konu işçi sağlığımız ve güvenliği ile alakalı husustur. İşçi kardeşimizin can güvenliği bizim madenlerimizden daha önemlidir. Bütün iş güvenliklerini artırmak için gayret gösteriyoruz" dedi. Ramazanın ilk iftarını madende işçilerle yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu da belirten Bakan Yıldız, "Ben bundan büyük bir haz alıyorum.

   Ben buradaki işçi kardeşlerimizin kazandığı paranın benim kazandığım paradan daha helal olduğuna inanıyorum. Bu nedenle onlarla iftar yapmanın benim için bir iftar meselesi olduğunu söylemem lazım" diye konuştu. Bakan Yıldız maden ocağında incelemelerde bulunduktan sonra dışarı çıkarak maden işçileri ile birlikte Ramazan Ayı'nın ilk iftarı yaptı. İftarın ardından konuşan Bakan Yıldız, yine ilk olarak madenlerdeki işçi sağlığına ve güvenliği konusuna ne kadar önem verdiklerinden söz etti. Bakan Yıldız, işçilerle birlikte iftar duası yaptıktan sonra maden ocağından ayrıldı.

10 Temmuz 2013
Etiket; manisa, soma, kömür madeni, taner yıldız, iftar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Manisa'ya dev proje
Şekeri düşürür, yağı yakar
İzmir'de konsomatris operasyonu
Yangınlar azaldı, masrafları çoğaldı
Buca'da bol sohbetli iftar
Manisa'da facia: 15 ölü
Büyükşehir'den "engelsiz" sofra!
Kaf Kaf, Manisa'ya acımadı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir