29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan'dan, Cem Boyner'e 'biraz ahlaklıysan...'



Gezi Parkı eylemleri sırasında taşıdığı ''ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum, çapulcu'' dövizi dolayısıyla Hükümet çevrelerinden tepki gören işadamı Cem Boyner'e Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da yüklendi.

Müezzinoğlu, 'çapulcu' tişörtü giyen işadamlarına yönelik olarak "O tişörtlere `ne sağcıyım, ne solcu, sömürücüyüm sömürücü' yazın biz de sizi alkışlayalım" dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanlığının iftar yemeğine katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth'a da göndermede bulunarak, "Almanya'daki 8 tane vatandaşımı katlettiniz onların hukuk davasında sen var mıydın. Onların hukuk davasında olmayan birinin Taksim Gezi Parkında işi ne?" diye konuştu.

Muğla Kurşunlu Camisi Meydanı'nda AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftarda vatandaşlara yemek dağıtan Bakan Müezzinoğlu, iftar sonrasında konuştu.

Bakan Müezzinoğlu,  Menderes ve arkadaşlarını idam ederek ülkenin istikrarını bozmaya çalışanların bu kez başarılı olamadıklarını belirterek,  şunları söyledi:

"1960 yıllarında bu milletin hak ve hukukuna müdahale ettiler. Menderes'i idam ettiler, darbe yaptılar. Esasında idam edilen rahmetli Menderes değildi, idam edilen milli iradeydi, idam edilen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüydü. Bunlara bakarsanız yakalarına bir Atatürk rozeti takarlar ve derler ki biz Atatürkçüyüz. Böyle Atatürkçülük olmaz."

Hortumcuların hortumlarının suyu kesildiği için bazı işadamlarının gezi parkı olaylarını desteklediğinin savunan Müezzinoğlu, "Gezi Parkı eylemlerine kumanya desteği verenler 10 liralık harcama yaptılar ve bir hafta on gün içinde fırlayan faiz oranları ile 100 lira kazandılar.  Göğsüne  'Ne sağcıyım, ne solcuyum çapulcuyum, çapulcu' yazılı tişört giyip geziyor bu beyefendi. Şayet biraz dürüstseniz, şayet biraz ahlaklı iseniz göğsünüze 'ne sağcıyım, ne solcu sömürücüyüm, sömürücü' yazın biz de sizi alkışlayalım" diye konuştu.

ALMANYA'DA 8 TÜRK KATLEDİLDİ NEREDEYDİN?

 

Gezi Parkı eylemlerine destek veren Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth'u da ağır biçimde eleştiren Bakan Müezzinoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taksim Meydanı'nda ve Gezi Parkı'nda Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth şikayetçi oluyor. Biber gazından rahatsız olmuş hanımefendi. Şimdi soruyorum ey Claudia Roth benim Almanya'daki 8 tane vatandaşımı katlettiniz onların hukuk davasında sen var mıydın? Onların hukuk davasında olmayan birinin Taksim Gezi Parkı'nda işi ne? Mesele Gezi Parkı değil arkadaşlar, mesele Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, söz sahibi olması, mesela milli irade.

Recep Tayyip Erdoğan sandığın dışında hiçbir iradeye teslim olmadı, bundan sonrada hiçbir iradeye teslim olmayacaktır. Ama bu olayların arkası gelebilir yenileri çıkabilir. Tencere tava sesleri gibi ama artık o tencerelerden ses gelmiyor, çünkü içleri dolu eskisi gibi insanların tencereleri boş değil çok şükür."

CHP'ye de yüklenen Bakan Müezzinoğlu, "Ey CHP yıllardır bu halka bunlar gelirse hanımların başlarını kapatırlar, meyhaneleri kapatırlar diyerek korku saldınız ne oldu? Rahmetli Erbakan'ın bir sözü vardır, 'Lafla peynir gemisi yürümez' diye. Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu lafla peynir gemisi yürümez sokun bunu kafanıza artık" dedi.

Konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile Muğla merkez Şeyh Camiinde Teravih namazı kılan Müezzinoğlu daha sonra Ankara'ya dönmek üzere kentten ayrıldı.

18 Temmuz 2013
Etiket; müezzinoğlu, cem, boyner, muğla, bakan, çapulcu, sömürücü, taksim, gezi, claudia, roth Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Altınordu ülkenin tanıtım elçisi
İzmirli genç akademisyenlerin başarısı
Demokrasi tek yol
Danışmadan tercihte bulunmayın
İzmir'deki STK'lardan ortak açıklama
Milli takımı sırtladılar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir