28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balıkesir'de çevre için 2 güzel haber



Balıkesir'de yıkılan hal binasından sonra ortaya çıkan alanın park ve meydan olarak değerlendirilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken, Balıkesir İdare Mahkemesi bir vatandaşın Belediye Başkanlığı aleyhine açtığı davada bölgedeki çalışmayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu arada Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün eski lunapark alanında 5 yıldızlı otel yapmak için açtığı ihale de iptal edildi.

Balıkesir Belediyesi 2012 yılında 2 bin 200 metrekarelik alanı kapsayan hal binasını Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda yıktı. Belediye, o dönemde, yine kurul kararı gereği eski binanın teknik özelliklerine sahip kalınarak, yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğünde hal binasının orjinal halini yansıtan kapalı bir mekan yapacaklarını, bu alanın Balıkesirliler için yeni bir dinlenme alanına dönüşeceğini açıkladı. Belediye ayrıca, o bölgede yerin altına da iki katlı 235 araçlık otopark yapılacağını da duyurdu. Mehmet Birol Şahin, Belediye Meclisi'nin bu yöndeki imar değişikliğinin ardından Balıkesir İdare Mahkemesi'ne başvurup, dava açtı. Şahin dilekçesinde Koruma Kurulu'nca planda meydan olarak işlenmiş alana yeni bir bina yapılması yönünde bağlayıcı kararı olmadığını öne sürdü. Bu alanın bina yapılmadan kente meydan olarak kazandırılması gerektiğini savundu. Belediye ise planlamanın Koruma Kurulu kararı gereğince mevzuata uygun yapıldığını belirterek davanın reddini istedi.

KEŞİF YAPILACAK

Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi ise uyuşmazlığın çözülebilmesi için üç kişilik bilirkişi heyetinin bölgede keşif ve inceleme yapmasına karar verdi. Alanda inşaatın başladığına dikkat çeken mahkeme heyeti keşif ve bilirkişi incelemesi sonuçlanıncaya kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin de durdurulmasına karar verdi. Belediye Başkanı İsmail Ok bu kararı, “sevindirici bir gelişme” olarak değerlendirdi. İlk projelerinde zaten bina olmadığını daha önce de açıklayan Başkan Ok, “Zaten 8 bin metrakarelik yerin bin 200 metrekaresi bina oluyordu, diğer kısımları tamamen meydandı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar sadece yapılacak binayla ilgili. Otopark inşaatımız ise devam edecek” dedi. Başkan Ok, başta Mimarlar Odası olmak üzere sivil toplum örgütleriyle Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvurup, otoparkın üstünün tamamen meydan olmasını isteyeceklerini sözlerine ekledi.

ESKİ LUNAPARK ALANINA OTEL İHALESİ DE İPTAL

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Atatürk Parkı'nın hemen yanındaki eski lunapark alanında beş yıldızlı otel yapımı için açtığı 14.7 milyon liralık ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Uğur, bu alana otel yapılmasını istemeyen Belediye ile Vakıflar arasında yapılması istenen arsa takası için devreye girebileceklerini söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok, eski lunapark alanının belediyeye devredilmesi halinde Bursa yolunda benzer bir arsayı vakıflara tahsis edebileceklerini açıkladı.

28 Haziran 2013
Etiket; balıkesir, dava, proje, idare, mahkeme Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu yenilgiyle tanıştı
Manisa'ya dev proje
Hayallerinin filmini çektiler
Kadifekale-Kemeraltı ayağa kalkıyor
4 yeni baraj geliyor
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Trafik bilinci seferberliği
Evka 3 böyle olacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir