23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balıkesir'de mezuniyet coşkusu



Balıkesir Üniversitesi'nin (BAÜ) mezuniyet töreni Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Belediyesi'nin MHP'li Başkanı İsmail Ok, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Emniyet Müdürü Halil Karataş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun olan öğrencilerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aileler 15 bin kişilik Atatürk Stadyumu'nun tribünlerini doldururken, öğrencilerde çim sahayı yayıldı. BAÜ Rektörü Prof Dr. Mahir Alkan, mezuniyet töreni konuşmasında öğrencilere öğretim üyelerine ve çocuklarını en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan velilere seslendi.

Alkan,"Tüm güçlüklere rağmen, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı büyük bir imtina ile yetiştirdiniz ve ülke hizmetine hazır bireyler olmaları için bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanatizi akademik, disiplin ve terbiye içinde bir sarraf inceliğinde işlemeye gayret ettik. Bu gün onların önünde hayata açılan yeni bir kapı duruyorsa bunda en büyük pay, bizlere güvenerek emanet eden sizlerindir. Öğrencilerimize mesleki bilgi birikimi ve donanımı kazandırma telaşı içinde olan meslektaşlarım, 'Dünyada her şey için uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir" diyerek eğitimin ve bilimin memleket için önemine dikkat çeken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu vizyonunu yerine getirmek adına pırıl pırıl gençlerin yetişmesinde sizlerin emekleri çok büyüktür. Bu gün sizin için hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. 'İmkanın sınırlarını görmek için imkansızı denemek lazım' diyen Fatih Sultan Mehmet'in torunları olarak sizlere güveniyorm. Unutmayın ki hayat, insanın cesaretine göre büyür ve küçülür. Hayatınızı kendinize ve çevrenize değer katarak büyetmenin gayreti içinde olun" diye konuştu. Rektör Alkan'ın konuşmasından sonra dereceye girenlere diploma ve ödülleri, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından verildi.

MOLDAVALI NATALİE BÖLÜM BİRİNCİSİ

Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'ne Moldava'dan gelen Natalie Puciji, okulunu bölüm birincisi olarak bitirdi. Puciji'nin diploması ve ödülünü Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan verdi. Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Merve Lofçalıoğlu'nun diploma ve ödülünü, babası Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu verdi.

İZDİHAMDA KAYBOLDU

 BAÜ Mezuniyet töreninde, 15 bin kişilk Atatürk Stadyumu'na öğrencilerle birlikte yaklaşık 20 bin kişi katıldı. İzdihamda Hasan Özkan isimli 6 yaşında bir çocuk ailesini kaybetti. Yeşil sahaya kurulan platforma çıkarılan küçük Hasan'ı Rektör Alkan havaya kaldırırken, sunucu, küçük çocuğun ailesini bulamadığı anonsu yaptı. Alkan gözyaşlarına boğulan çocuğu severek teselli etti.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, dereceye giren öğrencilerine ödül verdikten sonra yaptığı konuşmada, kendisininde BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi'nden mezun olduğunu hatırlatarak, öğrencileri birlik ve dayanışmaya davet etti. Bulut, "Ne mutlu Türküm" diyerek sözlerini bitirdi. Balıkesir Belediyesi'nin MHP'li başkanı İsmail Ok ta, Bulut gibi, konuşmasına, "Ne mutlu Türküm" diyerek nokta koydu. Tören sonunda, Rektör Mahir Alkan'ın anonsu ile öğrenciler mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak kutladı.

21 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir