16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balıkesirspor'da Olaylı Kongre, Burası Hacıbaba Tekkesi Değil!



Süper Lig'in yeni takımı Balıkesirspor'da kulüp genel kurulu olaylı geçti. Başkan adaylarından Feyyaz Çiftçi ve ekibi divan kurulu seçimi ile son iki ayda yapılan üye kayıtlarına tepki gösterip salonu terketti.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Tuna Aktürk yeniden başkan seçildi. Çiftçi ve kurmayları ise kongrenin usülsüz olduğunu ve iptali için yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. Balıkesirspor'un 44. olağan kongresi bu akşam Karesi AVM Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongre öncesi sadece delegeler ve basın mensupları üst aramasının ardından salona alındı. Taraftarlar ise dışarıda kaldı. İki başkan adayı Tuna Aktürk ve Feyyaz Çiftçi, seçim öncesi birbirlerine başarılar diledi. Sakin başlayan kongre divan kurulu seçimi ile gerginleşti.

Aktürk divan başkanlığına eski başkanlardan Erol Taşkesen'i, Çiftçi ise eski belediye başkanlarından Sami Gökdeniz'i aday gösterdi. Açık yapılan oylama sonucu Taşkesen'in 138 oy, Gökdeniz'in 81 oy aldığı açıklandı. Feyyaz Çiftçi'nin kurmayları sayımın sağlıklı olmadığını iddia ederek, divan seçimine itiraz etti. Karşılıkla tartışmalar sonrası kongre başladı. Soma'daki maden faciasında şehit olan işçiler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Divan Başkanı Erol Taşkesen kongreyi açtı.

Ancak Taşkesen'in "Bu kulüp bir zamanlar sahipsizdi. Kayyum olarak bana kalmıştı. O zaman nerdeydiniz" sözleri Feyyaz Çiftçi'yi destekleyen eski başkanlardan Emin Ermişler'in tepkisine neden oldu.

Ermişler, "Ben vardım. Bu salondakilerin yüzde 90'ı kulübü kapatalım derken, taşın altına elimi ben attım" diye divana yürüdü.

Bu arada divan kurulu seçimini kaybeden Feyyaz Çiftçi ve kurmayları bu kez valiliğe verilen dilekçede üye sayısının 391 olarak bildirildiğini, ancak hazirun cetvelinde 508 delegenin bulunduğunu belirterek yapılmak istenen tüzük değişikliklerine itiraz etti.

Çiftçi ve kurmayları itirazları kabul edilmeyince salonu terketti. Kongre, kalan üyelerle devam etti. Tek liste ile gidilen ve açık oylama ile yapılan seçim sonucunda Tuna Aktürk yeniden başkan seçildi. Sadece Feyyaz Çiftçi'nin çalışma arkadaşı Harun Atabay seçime şerh koydu ve red oyu kullandı.

Bu arada iki üye arasında karşılıklı küfürleşme yaşandı. Olay diğer tarafların araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

'Tuna Aktürk, İsa Tamer Çelik, İsmail Sarsılmaz, Faruk Demiraslan, Hüseyin Aslanboğa, Osman Çimen, Zeki Çıkrıkçı, Sertaç Gündoğan, Mustafa Bilsen, Ahmet Helvacıgül, Hüseyin Dayanç, Şani Erdal, Mustafa Yılmaz, İrfan Bilgen, Coşkun Özkan, Erol Çetin, Murat Giray, Cengiz Güneş.'

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk teşekkür konuşmasında Balıkesirspor'u süper lig'de kalıcı bir kulüp haline getireceklerini söyledi. Kongreye MHP'li eski belediye başkanı İsmail Ok katılırken, tek liste çıkmasını ve Feyyaz Çiftçi'nin başkan seçilmesini isteyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise kongreye katılmadı.

BU KONGRE İPTAL OLUR

Feyyaz Çiftçi salon dışında yaptığı açıklamada, genel kurulun yeterli çoğunluk olmadan toplandığını ileri sürdü. Çiftçi, "Nasıl sayım yapıldığını gördünüz. 1'den 138'e kadar saymaya kalksanız dakikalar sürer. Hüseyin Dayanç eller havaya kalktığında salona şöyle bir baktı, 138 dedi. Burada tiyatroya figüran olmaya gerek yok. Biz Balıkesirspor'un faydası için yola çıktık. Yani böyle bir tiyatroya figüran olmayacağız. Bu kongre iptal olur. Burada usulsüzlükler var. Zaten üye kayıtları ile ilgili, kongre toplanmadan bu kongrenin iptali için elimizde 14-15 tane done vardı. 12 Şubat 2014 tarihi itibariyle Dernekler Masası'na verilen bir beyanname var. Orada Balıkesirspor Kulübü'nün üye sayısı 391 olarak belirtilmiş. Burada koyulan listede ise 508 üye olduğu gözüküyor. Son 1-2 ay içerisinde yapılan üyeler geçen senenin üyeleri gibi gösteriliyor. Burada da bir usulsüzlük var. Tüzüğe göre oy kullanmaları mümkün değil" dedi.

"Balıkesirspor bu şehrin ortak malı" diyen Çiftçi şunları söyledi:

"Balıkesirspor kimsenin tapulu malı değil. Balıkesirspor Balıkesir'in en büyük markası, Balıkesirli'lerin ortak markası. Balıkesirspor kimsenin egosunu tatmin etme yeri değildir. Başka yerlerde kaybettikleri seçimin rövanşını alma yeri değildir. Balıkesirspor Balıkesirli'lerindir ve Balıkesirli'lerin kalacaktır. Hukuk buna müdahale eder. Türkiye hukuk devleti. Burası Hacıbaba'nın Tekkesi değil. Balıkesirspor Süper Lig'e yakışan yönetimi, kongreyi, anlayışı hakediyor. Balıkesirspor bir kasaba kulübü değildir." Çiftçi kongrenin iptali için yasal girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

16 Mayıs 2014
Etiket; balıkekisrspor olay kongre, tuna aktürk, feyyaz çiftçi, balıkesirspor Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Balıkesirspor'da Karikari ve Lalawele Sevinci
Balıkesirspor Beşiktaş'ın Yıldızının Peşinde
Balıkesirspor'da Teknik Direktör Belirsizliği Bitti!
Feyyaz Çiftçi Balıkesirspor'a Başkan Adayı
Balıkesirspor'da Genel Kurul Tarihi Belirlendi
Bal Kes Süper Lige 1 Puan Uzakta
Balıkesirspor'da Kenetlenme Çağrısı
Balıkesirspor'da Ertekin Patladı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir