25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balkan Atletizm Şampiyonası sona erdi



   Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi Olimpik Atletizm Sahası ilk defa uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Balkan Atletizm Federasyonları Birliği’ne (ABAF) üye ülkelerden Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya’nın yer aldığı şampiyonada kadın ve erkeklerde toplam 245 genç sporcu dereceye girebilmek için mücadele etti.

   Birbirinden çekişmeli yarışmalara sahne olan şampiyonayı Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu birlikte takip etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program katılımcı ülke bayrakları ve sporcuların geçişi ile devam etti. Açılış töreninde konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi son yıllarda Türk atletizminin büyük gelişme gösterdiğini dile getirdi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan “Şampiyonanın rekorların olduğu başarıların konuşulduğu, dostluğun kazandığı bir yarışma olmasını diliyorum” dedi. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonasında çekiç atma, üç adım atlama, yüksek atlama, gülle, disk atma, sırıkla atlama, 100 metre, 200 metre, 400 metre, 800 metre, bin 500 metre, 3 bin metre ve 5 bin metre yarışları yapıldı.

   Çekiç atmada Türk Sporcu Özkan Baltacı daha önce kendi yaptığı 77.70 metre olan Türkiye rekorunu kırdı. Milli atlet, altı hakkının dördünde başarılı atışlar gerçekleştirdi. 77.81 metrelik atışıyla yeni Türkiye Rekoruna adını yazdıran Özkan, en yakın rakibi Yunan Sporcu Nikolaos Gavrielidis’e 10 metre fark atıp birincilik kürsüsünde yer aldı. Madalyasını Belediye Başkanı Osman Zolan’dan alan Özkan Baltacı başarılarının devam edeceğini söyledi. Şampiyonada ülkelerin toplam puan sıralamasında, erkeklerde Türkiye 214 puanla birinci, Romanya 200 puanla ikinci ve Yunanistan 192 puanla üçüncülüğü elde etti.

   Bayanlarda ise 199 puanla Yunanistan birinci, 188 puanla Türkiye ikinci, 184 puanla Romanya üçüncü oldu. Şampiyona için haftalar öncesinden hazırlandıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu “Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi Olimpik Atletizm Sahasını ilk kez uluslararası bir organizasyonda kullandık. Ülkemiz adına yeni rekorlar vardı. Madalya alsın almasın bu oyunlara katılan tüm sporcuları mücadelelerinden dolayı gönülden tebrik ediyorum. Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunlarında ülke olarak sporun dilini kullanıp, sevgi, dostluk, barış mesajlarını tüm dünyaya vermiştik’’ dedi.

08 Temmuz 2013
Etiket; atletizm, balkan, denizli Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu'dan altın vuruş
Atletizm fabrikası aile
Göztepe değil kahırtepe
Denizli'nin A takımı İzmir'de
Karşıyaka'da ayrılık çanları
Balkan Cup'ta Salih Uçan fırtınası
Geleceğin yıldızları geliyor
Denizli'yi sağanak vurdu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir