28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan: Bu vatana ihanet



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf Gazetesi'nde Milli Güvenlik Kurulu (MGK) belgesinin  yayınlanmasıyla ilgili, "Bilgilerin sızdırılması düpedüz vatana ihanettir" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan geceyi geçirdiği Tekirdağ’da saat 12.00’de toplu açılış törenine katılarak yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

MGK'nın gizli belgelerin sızdırılarak basında yer aldığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Hükümeti fişlemekle suçlayanlar, öncelikle acaba bu istihbarati bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı? Bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık net yasaklar var.

Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız ama devletin öyle mahremleri vardır ki, bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır. Bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili gerek Başbakanlık, gerek MİT, gerek MGK suç duyurusunu yaptı. Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları, maşallah el ele vermişler. Bunlar düne kadar hiç bir araya gelemezlerdi. Şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar. Bunun adı özgürlük değil. Bunun adı bu vatana düpedüz, bu ülkeye, bu vatana ihanettir. Başka bir şey değildir."

CHP'Lİ BELEDİYELERE OPERASYONLAR

Başbakan Erdoğan CHP'li belediyelere yönelik soruşturmalara da değinerek bu konuda kendilerine yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, "Bizi itham ediyorlar. Bize iftira atıyorlar. Neymiş, belediyelerde operasyonları hükümet yaptırıyormuş. Sevsinler sizi. Türkiye'de yargı bağımsızdır. İddiaya bakar. Delile bakar, somut verilere bakar, kararını ona göre verir. Biz de hükümet olarak belediyeler konusunda elimizdeki yetkiyi, aynı şekilde somut delillere dayanarak kullanırız" dedi. Tekirdağ belediyesiyle ilgili yargı sürecine müdahale etmeye hakları olmadığını söyleyen Erdoğan, "Yargı kararını kendisini verecektir. Şunu söylemek durumundayım, Ey muhalefet siz yolsuzluk diyordunuz. Hükümete çamur atıyordunuz. Tekirdağ'da neredesiniz? Burayı neden gündeme getirmiyor, neden burayla ilgili yorum yapmıyorsunuz? Yolsuzluk konusunda bunlar neyse, çevre konusunda da böyle samimiyetten uzaklar" diye konuştu.

"GEZİCİLER ERGENE'DE NEREDEYDİNİZ"

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin Ergene Havzası içinde yer aldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bölgede 53 belediyenin ve 1 milyon 150 bin insanın yaşadığını hatırlatıp bölgedeki kirliliğe dikkat çekti. Erdoğan, "Ergene Havzası, Trakya çok hızlı şekilde kirleniyor. Belediyelerin bu meseleyi çözmesi gerekirdi. Bunların da neredeyse tamamına yakını CHP belediyesi. Bu belediyeler ne yazık ki bu sorunu çözmedi" diye konuştu.

Erdoğan kirlilik konusundaki eleştirilerini, Gezi Parkı olaylarına da değinerek şöyle sürdürdü:

"'Biz bu adımı atacağız dedik. Çünkü hiç bir proje üretmediler. Bu konuda çevre deyince, yeşil deyince, ağaç deyince istismar etmek için öne çıkanlar bu kirlilik karşısında sustular. Konuşmadılar. Neredeydi Geziciler? Ergene çayını niye gelip de görmediler? O kirliliği niye görmediler? Oralar atık su atanları niye görmediler? Hani bunlar çevreciydi? Nerde bunların çevreciliği? Laf ola beri gele. Polise taş atmak, polise hakaret etmek. Kanlı terör örgütleriyle beraber hareket etmek konusunda maşallah çok becerikliler. Ama işe gelince orada yoklar. Projeye, uygulamaya gelince orada yoklar. Yıllardır Trakya bölgesinde belediyelerin bir kısmını idare ettikleri halde, neredesiniz? Ergene boyunca hiç bir meseleye çözüm üretemediler. Taş üstüne taş koyamadılar. Eserleriyle, hizmetleriyle değil başka şeylerle konuşuluyorlar."

'ALCAZ BÜYÜKŞEHİR'İ BE YA'

Başbakan Erdoğan için alana asılan pankartlar da dikkat çekti. Yerel şiveyle yazılan 'Söz veriyoruz alcaz büyükşehiri be ya' yazılı pankart dikkat çekti. Bazı kadınlar Başbakan Erdoğan maskesi taktı. Konuşmanın ardından Erdoğan kendisine eşlik eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla birlikte toplu açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte kalabalığın yanına gelerek satranç takımı dağıttı. Erdoğan ve yanındakiler daha sonra Tekirdağ Valiliğini ziyaret etti.

ÇÖP KUTULARI TOPLATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Vilayet Meydanı önünde yaptığı toplu açılış töreni öncesinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Polisin talebi üzerine bölgedeki çöp kutuları toplatıldı ve elektrik trafolarının kapaklarına Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri tarafından kilitlere mühür vuruldu.

07 Aralık 2013
Etiket; başbakan mgk belgeleri, başbakan tekirdağ konuşması, başbakan erdoğan, trakya açılış başbakan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Alex Bütün Gazetecileri Atlattı!
Başbakan açık mikrofonu fark etmeyince...
Tahran Radyosuna göre Erdoğan artık...
Başbakan Köşk'e çıkıyor
Başbakan muhalefete kızdı
Çevrecilik bizim işimiz
Diyarbakır'da şakalar espriler
Bu da mı gol değil sayın Başbakan?
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir