19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan: Devlet tek tip vatandaş dayatmaz



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu'nda  konuştu

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Ellerinden imtiyazları gidenler 11 yıldır itiraz ettikleri gibi bugün de itiraz edecekeler. Bundan sonraki süreçte asla imtiyaz kabul etmiyoruz. Devletin vatandaşına karşı bakışını imtiyaz kabul etmiyoruz. Devlet vatandaşına yaşam tarzı dayatamaz. Devlet vatandaşına tek tip vatandaş yaratmak için baskı yaratamaz. Gazi Mustafa Kemal'in önünde ellerini havaya ellerini açarak dua edenler bir Türkiye fotoğrafıdır.

 Orada bir birinin yaşam tarızına saygı gösteren bir tablo var. Farklılıkları birleştiren bir ruh var. Bugün attığımız her adım attığımız her reformu Cumhuriyete karşı bir adım gibi göstren cahiller ve istismarcılar var. Tillo İlçesi'nin adını bundan 23 yıl önce Aydınlar olarak değiştirildi. Bunun Cumhuriyetle ne alakası var? Kimse kusura bakamasın bu Cumhuriyet 27 Mayıs'ta 12 Eylül'de 28 Şubat'ta kurulan bir Cumhuriyet değildir.  

Bu Cumhuriyet 29 Ekim 1923'te kurulan bir Cumhuriyettir. Özünden uzaklaşan bir cumhuriyeti özüne kavuşturuyoruz. Cumhur ile yani millet ile buluşturuyoruz. 76 milyon bu Cumhuriyetin sahibir. Başı açık olan ne kadar bu cumhuriyetin sahibiyse başörtülü de o kadar bu cumhuriyetin sahibidir. Bu ülkde farklı olanlar uzaydan gelmediler. Namaz kılanlar, başını örtenler bu ülkeye başka yerden gelmediler. Yaz siz kimi kimin toprağından, vatanından kovuyorsunuz. Biz burada yaşıyoruz ve burada öleceğiz. Kimse kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyecek. Birbirimize saygı duyarak cumhuriyeti büyüteceğiz. Bizim bayrak sorunumuz yok diyenler kendilerine özel mezarlık tahsis ediyorlar.

SEÇİM BARAJI

Demokratikleşme Paketi, 11 yıllık gelişmelerden sadece biridir. 11 yıl içinde defalarca reform yaptık. Bir takvim içerinde uygulamaya geçtik. Geçen hafta açıkladığımız paket ne ilktir ne de sondur. Muhalefet barajı indirelim diyorlardı. 3 tane seçenek sunduk. Ya mevcut durumla devem ederiz. Ya da gelin barajı yüzde 5 indirelim dar bölge sistemini uygulayalım dedik. Ya da barajı hep kaldıralım Türkiye'yi 550 bölgeye bölelim dedik. Ha bunlara razı değilsen biz de kendi istediğimizi getiririz. Milletimiz 3 genel seçim 2 yerel seçim 2 referandumda bize tam destek verdi. Peki bu parti 26 maddelik anayasa paketini onayladığımız paketi oylarken Meclis'i neden terk ettiler.

BDP'ye gönül vermiş vatandaşlarımın bunu iyi bilmesini istiyorum. Bunlar partilerinin kapatılmasından nemalarnıyorlar. Ha bu arada bizim içimizden de bir kaç arkadaş çıktı. Bu partiden seçiliyorsan bu partinin altında tüm prensiplerine uyması gerekir. Müracatını yaparken ona göre yapacaksın. Her isteyen istediğini o parti içinde söyleyemez partinin belli kuralları var. Mor Gabriel Vakfına ait arazinin teslimini gerçekleştirdik. Bazıları çıkıyor efendim bu Ruhban Okulu'da halledilmesi gerekirdi. Kusura bakmayın Ruhban Okulu anlık meseledir ancak bizim bir şeyleri verirken bir şeyleri beklememiz tabidir. Yunanistan'da Atina'da iki camimiz hala bekliyor 10 yıldır. Atina'da verdiği sözleri yerine getirsin. Atina yönetimi evet desin eşzamanlı adımları atarız.

ANDIN KALDIRILMASI VE BAŞÖRTÜSÜ

İlkokullarda okutulan andın kaldırılmasına yönelik Resmi Gazete'de yayınlandı ve bu sorunda ortadan kaldırıldı. Bazı parti liderleri grup konuşmalarını o ant ile açmaya devam edeceğe benziyor. Bir diğer konuda kamuda başörtüsü artık serbest. İnşallah kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişiklik ile yıllardır esirgenen inaç hakkını yaşam tarızını hak sahiplerine iade ediyoruz. İmkan ve fırsat eşitliğni sunuyoruz. 76 milyonun ufkunu tamanen genişletiyoruz. Bu yasağın kalkması sadece sadece eşitliğin yerine getirilmesidir. Benim başı açık ve başı kapalı kardeşlerim aynı yerde çalışmanın hazzına varacak. Başörtüsü yasağının kalkması sadece ve sadece normalleşmedir.

S

08 Ekim 2013
Etiket; Başbakan Erdoğan, başbakan grup konuşması, Başbakan andımız, Başbakan Cumhuriyet Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Başbakandan Irak Yorumu
Alex Bütün Gazetecileri Atlattı!
Başbakan, "Alın Gelin Yoksa B Planı Devreye Girecek"
İzmir'de "Hareket Çeken" Kadın DHA Objektifine Yakalandı
Başbakan açık mikrofonu fark etmeyince...
2 dakika süren var anlat ve çık
Libya ile ticaret anlaşması
Başbakanın sürpriz görüşmesi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir