29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan Erdoğan'ın Manisa Mitingi




Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Elif DEMİRCİ- İlker KILIÇASLAN- Evren KASIRGA- Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA) -

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Manisa mitinginde Fethullah Gülen’i sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Pensilvanya yönetimindeki Neo- Ergenekon'la da mücadele edeceğiz. Neymiş, Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekileceksen gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva? İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri (iffetsiz, oynak, cilveli kadın) takip ediyor. Yani aşüftenin benzeri. Siyasilerden birine alüfteyi musallat etmişler de hemen haber göndermiş 'sakın ha’ demiş. Ya sen hoca mısın, yoksa istihbarat örgütü başı mısın" dedi.

Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan miting için helikopterle Manisa’ya geçti. Helikopteri 19 Mayıs Stadı’na inen Başbakan Erdoğan, buradan seçim otobüsüyle, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Polis, meydana giden yollarda geniş güvenlik önlemi alırken, Başbakan Erdoğan yol boyunca halkı selamladı. Başbakan Erdoğan’ın miting alanına gelmesinden önce Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç kürsüyü çıkıp, kalabalığa seslendi. Miting alanını dolduran yaklaşık 45 bin kişi arasında Soma’daki Uyar Madencilik’ten gelen 500 kadar işçi de sarı baretleriyle dikkati çekti. 

Başbakan Erdoğan'ın miting alanına gelmesiyle coşku arttı. Başbakan Erdoğan, kürsüye eşi Emine Erdoğan ile birlikte, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganlarıyla çıktı. Başbakan kendisine hediye edilen Manisaspor ve Akhisarspor atkılarını boynuna taktı. Alanda üzerinde 'Manisa lafa değil icraata bakıyor' ve 'Biz bu memleketi sokakta bulmadık' yazılı uzun fişler asıldı. Başbakan Erdoğan’ın konuşası sırasında izdihamdan bayılanlar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından mitingi alanından çıkartılıp, ambulansta müdahale edildi. Miting öncesi protestoda bulunacakları belirtilen Türkiye Gençlik Birliği üyesi 5 kişi gözaltına alındı.

“HALKIM BAŞBAKANINA SAHİP ÇIKIYOR”

Başbakan Erdoğan konuşmasına “Ey şehzadeler şehri Manisa, alimlerin, evliyanın şehri Manisa seni yürekten selamlıyorum” diyerek başladı. Erdoğan, alanın hemen önünde baretleriyle duran maden ocağı işçileri için de “Maden ocaklarından alın teri ile ekmeğini çıkaran kardeşim, seninle iftihar ediyoruz. Manisa bugün farklı. Demokrasiye bir kez daha sahip çıkıyor. İradesine sahip çıkıyor. Aşkınız sevdanız ahde vefanız için sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Halkım Başbakanına sahip çıkıyor. Halkım iktidarına sahip çıkıyor. Benim köylüm çiftçim esnafım, iktidarına sahip çıkıyor" dedi.

“ŞİMDİ NASIL OLACAK MHP’YE OY VERECEKSİNİZ?”

Başbakan Erdoğan, yerelde MHP’nin iktidarda olduğu Manisa’da MHP’ye yüklenerek, “MHP az mı zulüm etti? Yüzde 59 Ziraat Bankası faiziyle benim çiftçimi sömüren bu MHP zihniyeti değil miydi? Halk Bankası’ndan yüzde 46 faizle sömüren MHP zihniyeti değil miydi? Şimdi yüzde 5 faiz. Aradaki fark senin cebinde kalmadı mı? Bunu sağlayan AK Parti iktidarı değil mi? Şimdi nasıl olacak da MHP’ye oy vereceksiniz şaşırıyorum" diye konuştu.

Seçim öncesi ittifaklar, komplo ve kumpaslar kurulduğunu ileri süren Erdoğan, "Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil. Genel seçim yaşıyoruz. Milli irade üzerinde bir oyun oynanıyor, siz bu oyunu bozacaksınız. Kirli ittifaklar, ilişkiler var. Komplo ve kumpaslar var. Bunları bozacaksınız. Hiç endişeniz olmasın, biz Allahın karşısında rükuya eğiliriz. Bunun dışında kimse bizi eğemez, eğdiremez. Eğilmedik bugüne kadar 81 vilayet 77 milyon bu oyuna itiraz ediyor" dedi.

“SAKARYA DEPREMİNDE ÇÖKTÜLER BİTTİLER”

Erdoğan, MHP’nin Sakarya ve Düzce depremlerinde çöktüğünü, bittiğini öne sürerek, "Bahçeli’ye sormak lazım ne yaptınız? İnanın yaptıkları bir şey yok. Ne varsa AK Parti iktidarı döneminde var. Millet beş yıllığına bunları iktidar verdi 3.5 yıl kaldılar, kaçıp gittiler. Niye kaçıp gittiniz? Götürecek mecalleri kalmamıştı. Onlar Sakarya depreminde, Düzce depreminde çöktüler, bittiler. Biz geldik o deprem bölgelerini ihya ettik. İş bilenin kılıç kuşananın anlayışı ile yürüdük” diye konuştu.

“BUNLAR KAFATASI MİLLİYETÇİSİ”

Başbakan Erdoğan, MHP’nin kafatası milliyetçisi olduğunu öne sürdüğü konuşmasında şunları söyledi:

"Kardeşlerim bunlar milliyetçi değil mi? Sevsinler bunlar gibi milliyetçiyi. Bunlar kafatası milliyetçisi. Eser milliyetçisi değil. Bakınız milli bankamız Merkez Bankası, kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27.5 milyar dolar. Şimdi 128 milyar dolar var. Halep oradaysa arşın Manisa’da. Manisa hesabı sormaya var mıyız?"

Partisine yöneltilen yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, kendilerinden önce işçi ve memurdan kesilen zorunlu tasarruf ve konut edindirme yardımı paralarını ödediklerini hatırlatarak, "Yolsuzlukların iktidarında böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

ETNİK MİLLİYETÇİLİK SUÇLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP, CHP ve BDP’yi etnik milliyetçilik yapmakla eleştirerek, çözüm sürecinin birilerini rahatsız ettiğini öne sürdü. MHP'yi şehit cenazelerini, BDP'yi de bunun tersini yapmakla suçlayan Erdoğan, "Birisi siyasi Kürtçülük yapıyor, birisi siyasi Türkçülük yapıyor. Peki biz? Farkımız bu. Biz Türkü, Kürdü, Boşnağı, Arnavutu, Lazı, Romanı, Gürcüsü’yle tek millet diyoruz. Ben Türkü de Kürdü de Arabı da Boşnağı da ve asıl beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum" diye konuştu. Erdoğan, "tek millet, tek bayrak" dedi.

“ZEKAT PARALARINI, KURBANLIKLARI NEREYE HARCADINIZ” 

Ak Parti iktidarının 11 yılda yaptığı hizmetleri anlatan Erdoğan, "Huzuru bozmak, istikrarı zedelemek, ekonomiyi durdurmak için gayret sarf edenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi. Konuşmasının bu bölümünde sözü aralarının açıldığı Gülen cemaatine getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Huzuru bozmak, istikrarı zedelemek, ekonomiyi durdurmak için gayret sarf edenlere fırsat vermeyeceğiz. Şimdi çıkmışlar, birileri abla olmuş. Duydunuz mu bu ablaları? Sizin kapılarınıza da geldi mi? Size de yalan, yanlış iftira her şeyi anlatmaya başladılar mı? Geçen gün Hatay tarafında bir teyze ne güzel cevap verdi değil mi? Ağzının payını vermiş, eyvallah. Bunlarda yalan var. Sadece bir şey söyleyeyim. Artık vatandaşım adresi biliyor. Bunlara şunu söylemek lazım. 'Sizin hocanız benim kızımın başının örtüsünü açmaya çalışan birisidir, defolun’ demek lazım. Affedersiniz kendine göre fetvalar veren biriyle bizim işimiz yok. Kardeşlerim, bunlar hayır, hizmet yapıyor öyle mi? Ne oldu aralar açılınca şimdi öğrencileri dışarı atıyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyenleri dışarı atıyorsunuz. Bedava yatırmıyordunuz, para alıyordunuz. Ne oldu bitti mi hayırlar? Aldığınız o zekat paralarını, kurbanlıkları nereye harcadınız? İşte 30 mart aynı zamanda bu hesabın bozulmasıdır.”

“YURTLARINDA BEDDUA SEANSARI YAPIYORLAR”

Başbakan Erdoğan, cemaate yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: 

“Bu ablalar Manisa’da 'Oyları MHP’ye verin’ diyorlar. Ya ne zamandan beri siz bu kadar iyi dost oldunuz? Dert o değil. Dert, acaba AK Parti’nin Manisa’da Türkiye’de oylarını düşürebilir miyiz? Başarılı olamayacaksınız. Sizin tuzağınız varsa, halkımın da hakkın da tuzağı var. Onun için onların ablaları bir kenara, bizim ablalarımız bize yeter. Onlar evlerde beddua seansları yapıyorlar, yurtlarında. Ama bizim dua seansı yapan kardeşler burada. Abiler burada. Onların abileri varmış. Bizim abilerimiz Manisa’da 30 Mart’ta sandıkları patlatacaklar. Buna inanıyorum. Aileleri böldüler aileleri. Milleti parçaladılar milleti. Yalan yanlış gazeteler, broşürler bastırıp dağıtıyorlar. Bunun adı hukukta casusluk, ajanlıktır. Bedelini ağır ödeyecekler. Kardeşlerim dedim ya inlerine gireceğiz inlerine. Biz bu devleti sokakta bulmadık. Milli güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlara karşı gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz, gerekli hesabı da soracağız. Mardin’de Siirt’te açık açık BDP’ye oy istiyorlar. Yani Ak Parti karşısında kim güçlüyse ona.”

“PENSİLVANYA İSTEDİ CHP ADAY GÖSTERDİ”

Başbakan Erdoğan, Pensilvanya’nın istediği kişiyi CHP’nin aday gösterdiğini öne sürerek, “Diyorlar ki 'İzmir’de İstanbul’da Ankara’da CHP’ye oy ver.' Bunlar bir de ortak adaylar çıkardılar. Pensilvanya istedi ve CHP aday gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun ondan farkı yok. O da SSK genel müdürüyken birçok olaylara karıştı. Ne çekti bu hastanelerin kapısında bekleyenler. İlaç bulunamazdı. Şimdi istediğimiz eczaneye gidiyor muyuz? İlaçlarımızı istediğimiz eczaneden alıyor muyuz? Bunun kadri kıymetini 30 Mart’ta gösterelim” dedi. 

“ SANDIKLARDA KUŞ UÇURTMAYIN”

Başbakan Erdoğan, “Tüm sandık kurulu üyelerine sesleniyorum. Aman ha sandıklara sahip çıkın. Bunlar her türlü numarayı yaparlar. Yalan var, takiye var, her şey var. Sandıklar namusumuzdur deyip sahip çıkacaksınız. Kuş uçurtmayacağız. Her gün konuşmalarına bakın” diye konuştu.

“SENİN KARAKTERİNDE BU VAR”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken de "Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’nin konuşmaları birbirinin tıpatıp aynısı. Adeta birbirlerinin avukatlığını yapıyorlar. İstanbul sokaklarında terör estiren, polise kurşun yağdıran DHKP- C terör örgütü üstlendiği halde Kılıçdaroğlu diyor ki 'Hükümetsin sen bu çıkar.' Hale bak ya. 'Gösterin bana o terör örgütünü gideyim üye olayım’ diyen adamsın sen ya. Senin karakterinde bu var. Şimdi MHP de kol kanat germeye, selamlar göndermeye başladı." dedi.

Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptıklarını da anlattığı konuşmasında , "Manisa’daki CHP’li, MHP’li kardeşim. MHP döneminde neler oldu, biz neler yaptık. Bunlar Türkiye belediyeciliğini bilmez. Ben belediyecilikten gelen biriyim. İstanbul gibi bir şehirde 4.5 yıl başkanlık yaptım" diye konuştu.

GÜLEN’E SERT SÖZLER

Başbakan Erdoğan, Pensilvanya üzerinden Fethullah Gülen’i şu sözlerle eleştirdi: 

“Ergenekon’la mücadele ettik, Pensilvanya yönetimindeki Neo- Ergenekonla da mücadele edeceğiz. Neymiş, Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekileceksen gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva? İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri (iffetsiz, oynak, cilveli kadın) takip ediyor. Yani aşüftenin benzeri. Siyasilerden birine alüfteyi musallat etmişler de hemen haber göndermiş 'sakın ha’ demiş. Ya sen hoca mısın yoksa istihbarat örgütü başı mısın? İnzivaya çekilmiş iş takipçiliği yapıyor, oradan senaryo talimatları veriyor, uluslararası gazetelere ülkesini karalayan röportajlar yapıyor, Cumhurbaşkanı, Başbakan telefonlarını dinleyip en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur, yapamazsın. Mahkemenin böyle bir karar alma yetkisi yok. Başbakanı, Cumhurbaşkanını dinleyemezsin. Montaj yaptılar, dublaj yaptılar. Allah aşkına bu nasıl bir inziva?"

Fethullah Gülen'in yarın yayınlanacak röportajının anonslarına da değinen Erdoğan, "Herkes konuştu, o sustu diyorlar. Bu nasıl bir susmak? Beş ay önce konuşmuş, 'Beddua Allah’ın gücüne gider' demiş. Beş ay sonra çıktı, dikkat ettim, aynı kelimeleri kullanarak densizlik dediği lafları daha beteriyle kendisi söyledi. Alimlerin şehri Manisa inanıyorum ki siz bu tür alimlere gereken cevabı vereceksiniz. Evliya şehri Manisa inanıyorum ki sizler bu fitne, fesat, yalan iftira atanlara cevabı verebileceksiniz. Cihan padişahı yetiştirmiş Manisa devlete millete saldırıya karşı tepkinizi 30 martta ortaya koyacaksınız" dedi.

Başbakan Erdoğan, “30 Mart’ta sadece belediye başkanı, meclis üyeleri ve muhtarları seçmeyeceğiz. 30 Mart’ta Türkiye’nin geleceğine bir karar vereceğiz. Ya eski Türkiye diyeceğiz, ya da yeni Türkiye diyeceğiz. Kardeşlerim az önce dedim ya tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik ya. Tek devlet diyoruz. Unutmayın devlet içinde devlet yoktur" diye konuştu.

“BIRAKAMAZ SICAK GELİYOR”

Bu yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkmazlarsa genel başkanlığı bırakacağını bir kez daha söyleyen Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu senin partin birinci olamazsa, dört yıl oldu genel başkan olalı, 3 seçime girdin, üçünde de arkadan nal topluyorsun nal. Soruyorum, genel başkanlığı bırakmaya var mısın? Bırakamaz. Sıcak geliyor, sıcak. Geliyorum Bahçeli’ye. Bildim bileli o koltukta oturuyorsun. Her zaman üçüncüsün. Bundan sonra daha zor durumlar da olabilir onu söyleyeyim. Yine birinci olamazsan bırakmaya var mısın? Bırakamaz" dedi.

“PENSİLVANYA’NIN HİLELERİ VAR”

Başbakan Erdoğan sözlerini noktalarken, "30 Mart sadece Pensilvanya’ya cevap olmayacak ha. Siz Ak Parti muhaliflerini paketleyeceksiniz, sandığa da gömeceksiniz. Aman sandıklara sahip çıkalım. Pensilvanya’nın hileleri var. CHP’nin, MHP’nin, BDP’nin her türlü oyunları olabilir. 30 Mart akşamı sizlerden müjdeli haberi bekliyorum" ifadelerine yer verdi.


16 Mart 2014
Etiket; başbakan manisa Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Başbakan: Bu oyunu bozacağız
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir