29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan Fin gazeteciyi fırçaladı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'öğrenci evleri' konusuyla ilgili bir soru soran Fin gazeteciye tepki gösterdi.

Erdoğan, "Birileri özel olarak görevlendirilmiş öyle anlıyorum. 11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız" dedi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında ilk önce konuşan Finlandiya Başbakanı Katainen, AB görüşmelerinde Türkiye’yi her zaman yanına almak istediklerini söyledi.

İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek için atılacak çok adımlar olduğunu söyleyen Katainen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık konularında ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. Katainen Suriye konusunda da Erdoğan’dan geniş bilgiler aldığını belirtti. Başbakan Erdoğan da konuşmasına Başbakan Katainen’e gösterdikleri ev sahipliği için teşekkür ederek başladı. Finlandiya’ya 4. gelişi olduğunu ifade eden Erdoğan bugün de kapsamlı bir programla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, Finlandiya’nın Türkiye ile olan mazisinin çok eskiye dayandığını belirterek, Osmanlı İmparatorluğu’nun Finlandiya’yı tanıyan ilk ülkelerden olduğunu hatırlattı. Erdoğan, 196 iş adamı ile Finlandiya’ya geldiklerini belirtti. Finlandiya Başbakanı ile bölgesel konuları da görüştüklerini söyleyen Erdoğan, Suriye ve İran’daki gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti. Türkiye’nin şu anda 600 bin Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini belirten Erdoğan, "Suriye’den gelenlere desteğimiz sürecek" dedi. Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili bir soru üzerine Katainen Fasılların açılmamasının AB kaynaklı olduğunu söyledi.

ERDOĞAN'DAN FİN GAZETECİYE SORU TEPKİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüştü. İki başbakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya damgasını vuran Finli gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan bu soruya tepki göstererek, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"11 yıldır başbakanım, 4.5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almış olmazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şuanda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayrı meşru hayat vardır. Bu nokta da tabiki bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse; biz o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız."

SARIGÜL SORUSUNA YANIT YOK

Başbakan Erdoğan'a Mustafa Sarıgül'ün CHP'den adaylığı da soruldu. Erdoğan bu soruya da "Cevap vermeyi gereksiz buluyorum" karşılığını vererek, "Çünkü onu bırakalım da Ana Muhalefetin Genel Başkanı söylesin. Daha yeni partinin üyesi olmuş bir zat" dedi.

06 Kasım 2013
Etiket; Başbakan Finlandiyalı gazeteci, Başbakan Finlandiya gezisi, Finlandiya Başbakanı Katainen Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir