16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan, Gezi mağduru esnafı kabul etti



 TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Erdoğan’ın, esnafın zararlarının karşılanacağını söylediğini belirterek, "Sayın Başbakan, ’bu mesele çözülecek’ diye teminat verdi" dedi.

Başbakan Erdoğan, TESK Başkanı Palandöken ve esnaf temsilcilerini AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. 81 ilin birlik başkanı ve 13 federasyon başkanının katıldığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi’nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan TESK Başkanı Palandöken, 2 haftadır süren Gezi Parkı eylemleri nedeniyle esnaf ve sanatkarların önemli zarar ziyanı olduğunu söyledi. Bundan da öteye bu gençlerin, bu çocukların sağlıkları ve huzurlarının önemli olduğunu, demokratik hakları aranırken provokasyonlarla insanların huzursuz olduğunu belirten Palandöken, "Esnaf huzursuz, vatandaş huzursuz. Alışveriş durma noktasına geldi. Bunların tamamını Sayın Başbakanımıza aktardık. Başbakan da esnafın zararı ile ilgili, esnafın genel sorunları ile ilgili düzenlemelerin yapılacağını, ilgili bakanlıklarla birlikte bu meselenin kısa zamanda çözüleceğini söylediler. Önemli olan ülkede huzur ve güvenin devam etmesi. Çünkü içeride ve dışarıda Türkiye’nin imajının iyi olmaması esnaf ve sanatlar açısından da olumsuzluklara neden oluyor.

Ama hepsinin önünde ülkenin birliğini, dirliğini, huzur ve güven içinde olmasını esnaf ve sanatların en büyük meselesi olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan’la uzun bir süre konuştuklarını ifade eden Palandöken, Taksim’deki olaylarla, Türkiye’nin diğer illerindeki olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan’ın kendilerine bilgi verdiğini ve slaytları kendilerine izlettiğini ifade etti. Palandöken, "Türkiye’de neler oluyor, neler bitiyor, niçin böyle olduğu noktasına gelindi. Dolayısıyla biz mutlu bir şekilde ayrılıyoruz. İnşallah bu eylemler de netice itibariyle bir sonlandırılma pozisyonuna girdi. Ama tabi böyle kırılmadan, dökülmeden duyduğumuz rahatsızlığı, gazla esnaf dükkanlarının veya caddelerin işgali ile ilgili huzursuzluklarımızı bildirmiş olduk" dedi.

"GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ"

Palandöken, görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Palandöken, ’Esnafın zararına ilişkin bilançoyu ilettiniz mi?’ sorusu üzerine ellerinde rakam olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın elinde, yapılan ilk tespitler doğrultusunda 75 trilyonluk zarar olduğu bilgisinin bulunduğunu ifade eden Palandöken şunları kaydetti: "Tabii onun daha çok üstünde iş kayıpları var. Türkiye’deki esnaf ve sanatların genel meseleleri yanında ekonomik zarara yol açan son olaylarla ilgili de sayın Başbakan, zararların karşılanacağını, huzursuzluğun bittiği andan itibaren esnafın tekrar eski işine kavuşacağını söylemiş oldu. Zaten biz de tekrar itidale davet etmiştik bu ülkenin esnaf ve sanatları olarak. Çocuklarımızla ilgili meselelerde Başbakan’a söylediklerimiz, onlara sahip çıkılması lazım geldiği, bunların bu süreçte tedirgin olmamalarının sağlanması gerektiği yönünde. Eminim ki zarar ziyandan öte insanların oradaki mağduriyetinin önlenmesi çok önemli.

Can çok önemli." Palandöken, ’Olayların biteceğine dair Başbakan’dan ne duydunuz?’ sorusuna şu karşılığı verdi: "Sayın Başbakan bundan sonraki süreçte meydanların boşaltılabileceğini, boşaltıldığını daha doğrusu, böylelikle o çocuklarımızın da bu işe karışmamaları ile ilgili telkin edildiklerini, zaten bugün öyle bir heyetin de bizden sonra kabul edileceğini söyledi. Hükümet olarak bu konuda ilgili bakanlarla birlikte yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi vererek, ’inşallah ki bu süreç daha uzun sürmez’ dedi. ’Onlar da artık akıllarını başlarına alır’ dedi. Çünkü bu ülke hepimizin. ’Bunu dış mihraklar da destekliyorlar’ dedi. Dolayısıyla ülke bütünlüğü her şeyin üstünde. Tam çözüm sürecinin içerisinde önemli bir sıkıntı olmuş oldu. Atlatıldı. Başbakan emin. Bu meseleler çözülecek diye güvence verdi. Artık oraya rahatlıkla girilebileceğini söyledi. Orada artık polislerin olduğundan da bahsetti. Bir sıkıntı kalmadığını söyledi."

12 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir