29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan sendikalara sert çıktı



    Aynı sendikaların Ergenekon eylemlerinde, Cumhuriyet mitinglerinde hep ön safta durduklarına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Banka reklamlarında oynayıp kapitalizmi eleştirenler ne kadar solcuysa, bunlar da o kadar solcudur" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada dün iş bırakma kararı alan ve ilgi görmeyen sendikalara değindi.

  "Dün iş bırakma çağrısı yaptılar. Ne oldu? Vaka bu" diyen Başbakan Erdoğan, "Çünkü yaptığınız çağrı kanunsuz, yaptığınız çağrı hukuka aykırı" dedi. Türkiye Tabipler Birliği’ne de yüklenen Başbakan Erdoğan, "Ya sen kanunsuz bir eyleme nasıl davet çıkarırsın? Sen hastaneleri boşaltma gayreti içerisine nasıl girersin? Sizin insan sevginiz nerede, insanlarla ilgilenme aşkınız nerede? Bunlarda insan diye bir dert yok. Bunlarda insana yönelik bir sevgi, bir aşk yok. Bunların her şeyi menfaate dayalı" diye konuştu. Sendikaların iş bırakma çağrısına rağmen aklı selimin galip geldiğini ifade eden Erdoğan, "Bunlar güya solcu, güya emeğin alın terinin halkın yanında.

  Ama son yıllarda bunların hangi eylemlerde yer aldıklarına, kimin tarafını tuttuklarına, kimin ekmeğine yağ sürdüklerine lütfen dikkat edin" dedi. Aynı sendikaların toplumsal olaylarda hep aynı yerde durduklarına dikkat çeken Erdoğan, "Ergenekon eylemlerine dikkat edin bunlar en ön safta. Cumhuriyet mitinglerinde yine ön safta. Statükoyu savunma eylemlerinde en ön safta" dedi. İsim vermeden sanatçı Mehmet Ali Alabora’ya gönderme yapan Erdoğan, "Banka reklamlarında oynayıp kapitalizmi eleştirenler ne kadar solcuysa, bunlar da o kadar solcudur" diye konuştu.

  Artık maskenin düştüğünü, daha önce bir araya gelemeyenlerin bu olaylarda yan yana geldiklerini anlatan Erdoğan, ulusalcılarla bölücülerin bile yan yana durduklarına dikkat çekti. Erdoğan, "Bir tarafta ellerinde Türk bayraklarını sallayanlar, diğer yanda Türk bayrağını alçakça yakanlar bir araya gelmiştir. Bir yanda Gazi Mustafa Kemal’i istismar ettiler, diğer yanda Gazi Mustafa Kemal’in posterlerini bölücülerin paçavralarıyla, liderleriyle bir araya getirdiler. Bir yanda güya namaz kıldılar, diğer yanda camiye ayakla girdiler, alkol kullandılar camilerimizde. Başörtülü kızlarımıza el uzattılar, el uzatmaya devam ettiler" şeklinde konuştu.

"ŞİDDETE BAŞVURANA MÜSAMAHA YOK"

  Başbakan Erdoğan, tencere tava çalanlara da tepki gösterdi. Pazar günü üniversiteye giriş için öğrencilerin sınava girdiklerini hatırlatan Erdoğan, ona rağmen tencere tava çalındığını belirtti. "Böyle bir hukuk var mı, sen beni nasıl rahatsız edersin?" diye soran Erdoğan, "Maalesef tüm bu olanlar karşısında hala tencere tava çalmayı bile, gece yarısı bunu bile özgürlük olarak niteliyorlar. Bunların özgürlük anlayışı da garip" dedi. Dün televizyonda bir profesörün Gezi Parkı’nın kirli olduğu yönünde açıklamalar yaptığını söyleyen Erdoğan, temizlik konusunu en iyi yapan belediyelerin AK Parti belediyeleri olduğunu ifade ederek, "Sen bunu nasıl görmezsin? Ama kirlilik bunların ruhunda var" dedi.

  Gezi Parkı olaylarındaki gibi artık kimsenin şiddet içinde hareket etmesine izin verilmeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu aşamadan itibaren şiddet kullanan, şiddeti bir araç olarak kullanan hiçbir kimseye, hiçbir örgüte müsamaha gösterilmesi söz konusu değildir" dedi. Gezi Parkı olaylarının faturasını da açıklayan Başbakan Erdoğan, olayların devlete olan maliyetinin şuan itibariyle 100 trilyonu aştığını söyledi. "Kimin parası bu?" diye soran Başbakan Erdoğan, "Milletimin parası. Burada fakir fukaranın, garip gurebanın hakkı yok mu? Hani siz ya fakir fukaradan, garip gurebadan yanaydınız? Sizi rahatsız eden neydi ya? Bu huzurlu ülkeyi, dünyanın takdirle izlediği bu ülkeyi ne oldu da karıştırınız?" diye sordu. Gezi Parkı protestocularının düşüncelerine güvenmedikleri için sağa sola saldırdıklarını anlatan Erdoğan, "10 yıl önce şu yapılanlar, şu atılan adımlar yapılabilir miydi? Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz özgürlüğü kazanmanın, bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödeyerek özgürlük mücadelemizi ilerleteceğiz" şeklinde konuştu.

  Üniversite rektörlerinin öğrencileri sokaklara dökmesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının üniversite ve lise öğrencilerine yönelik attığı adımları hatırlattı. Komünist ülkelerde bile öğrencilere yönelik bu kadar geniş çaplı imkanlar getirilmediğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Bu olayları inceliyoruz araştıracağız, arkasında kimlerin olduğunu tek tek hukuk çerçevesinde belirleyeceğiz. Ancak bu olayları da tüm boyutlarıyla analiz etmeye, tüm katmanlarıyla ortaya çıkarıp sorunları çözmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

10. KALKINMA PLANI

  Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nın sonunda hükümet tarafından hazırlanan 10. Kalkınma Planı hakkında partililere özet yaparak bilgi verdi. Kalkınma planının TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerinden taviz vermeden çalışmalara devam edildiğine vurgu yaptı. Erdoğan planın tüm Türkiye’yi kapsayan, 76 milyonun sahipleneceği çok boyutlu ama özellikle insan odaklı bir plan olduğunu kaydetti. Planı özetleyen Erdoğan, "10. Kalkınma Planı döneminde, Türkiye’nin yıllık ortalama yüzde 5,5 oranında büyümesini hedefliyoruz" diyerek, böyle bir büyüme oranıyla 2018 yılı sonunda milli gelirin 1,3 trilyon dolara ulaşmış olacağını söyledi.

  Erdoğan şöyle devam etti: "Kişi başına milli gelirimizi 5 yılın sonunda 16 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 4 milyon yeni istihdam hedefliyoruz. İlave istihdamın ağırlıklı olarak sanayi ve hizmet sektöründe yoğunlaşmasını öngörüyoruz. İşsizlik oranını da 2018 yılı sonunda yüzde 7,8 seviyesine düşürmeyi hedefliyoruz. Plan döneminde büyümeyi yükseltirken cari açığı tedrici olarak azaltacağız. Bu döneminde izleyeceğimiz politikalarla daha uzun vadede cari açıkta belirgin bir düşüş gerçekleştireceğiz. Enerji alanında yerli kaynakların kullanımı, nükleer enerji ve enerji verimliliğini güçlü bir şekilde hayata geçirirken, enerjinin yurt içinde üretimine dönük teşvik politikalarını da etkin bir şekilde uygulayacağız. Plan döneminin sonunda, yani 2018 yılında enflasyonun yüzde 4,5’e indirilmesini hedefliyoruz."

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE MALİ DİSİPLİNE DEVAM EDECEĞİZ"

  Başbakan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde de mali disipline titizlikle devam edeceğiz" diyerek, önümüzdeki 5 yıllık süreçte 417 milyar liralık kamu sabit sermaye yatırımı gerçekleştireceklerini kaydetti. "2013 yılı fiyatlarıyla önümüzdeki 5 yıllık süreçte 88 milyar lirası kamu-özel işbirliği yatırımları olmak üzere özel sektörün toplam 1 trilyon 638 milyar lira yatırım yapmasını beklemekteyiz" diyen Erdoğan, "Daha sağlam ve güvenilir bir kaynak olan yurt içi tasarruflarımızı artırmayı ve plan dönemi sonunda milli gelirimize oran olarak yüzde 19’a yükseltmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

  Kalkınma planı çerçevesinde yapılacak ağaçlandırmalar konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, ağaçlandırılan toplam arazi miktarını 3 milyon hektardan 4 milyon hektara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İmalat sanayi ihracatını, 250 milyar dolara yükseltmeyi, bu ihracat içerisinde orta üstü ve yüksek teknoloji ürünlerinin payını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Erdoğan şunları kaydetti: "2011 yılında yüzde 54 düzeylerine çıkardığımız savunma ihtiyaçlarımızın yerli kaynaklardan sağlanma oranını daha yükselteceğiz. Plan döneminde Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını yaklaşık yüzde 2’ye çıkarmayı hedefliyoruz.

  Plan dönemi sonunda yani 2018 yılında ülkemizdeki bölünmüş yol ağını otoyol dahil yaklaşık 30 bin kilometreye çıkaracağız. Ayrıca hızlı tren hat uzunluğunu 2 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Havayolu yolcu sayısı bugün, yıllık 151 milyon. Bunun da 2018 sonunda 232 milyona çıkmasını bekliyoruz. Havayolu sektöründe İstanbul uluslararası bir aktarma ve bakım onarım merkezi olmasını sağlayacağız. Bunun altyapılarını yapmaya başladık. Türkiye’nin bu dönemde, bölgesel lojistik bir üs olmasını amaçlıyoruz. İhracat hedefine ulaşmak için büyük ölçekte liman kapasitelerini bu arada hayata geçireceğiz. Turizimde, yabancı ziyaretçi sayısını, 42 milyon kişiye ulaştırmayı, turizm gelirini 45 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Müteahhitlik hizmetlerinin yurt dışı taahhüt tutarı yıllık 30 milyar dolar. Bunu da 2018 itibariyle 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz."

"EN BÜYÜK SERMAYEMİZ KARDEŞLİĞİMİZ"

  Başbakan Erdoğan, okul öncesi eğitimi kapsayan okullaşma oranını yüzde 47’den yüzde 70’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. "Yükseköğretimde okullaşma oranını yüzde 87’den yüzde 94’e çıkaracağız" diyen Başbakan Erdoğan, sağlık alt yapıcının ise daha da geleceğini söyledi ve "Önümüzdeki 5 yıllık süreçte 80 bin yeni yatak, 30 bin ilave hekim ve 80 bin ilave hemşire kapasitesi ekleyeceğiz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan kalkınma planı ile ilgili olarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her zaman ifade ediyorum; bizim en büyük sermayeyiz, en büyük değerimiz unutmayın kardeşliğimizdir. Kardeşliğimizi yücelterek, birliğimizi, bütünlüğümüzü güçlendirerek inşallah tüm bu hedeflere ulaşacağız. Bütün bu hedeflere ulaşırken, demokrasimizi çok daha ileri hedeflere taşıyacağız.

  Çözüm sürecimizi tamamlamış olarak milli birlik ve kardeşlik projemizi Türkiye’ye hakim kılarak, el ele, gönül gönüle 76 milyon, hep birlikte çok daha güzel geleceğe yürüyeceğiz. Sorunları konuşarak, istişare ederek, birbirimize güvenerek, birbirimize inanarak çözeceğiz. Nifaka, fitneye, husumete mahal vermeden, ülkemiz toprakları üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmeden, aramıza kötü niyetlilerin, art niyetlilerin girmesine fırsat tanımadan geleceği şekillendireceğiz. Hiç kimse karamsar olmasın. Kimse umutsuz olmasın, biz çok büyük bir tarihin, büyük bir ülkenin ve büyük bir milletin evlatlarıyız. Özgüven içinde tarihte yaptıklarımıza bakarak, onlardan ilham alarak inşallah tarih yapmaya, tarih inşa etmeye devam edeceğiz. Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun."

18 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir