29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan Türkçe Olimpiyatında



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “3 haftadır Türkiye’de birbirinden taban tabana zıt iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı sapan vardı molotofkokteyli vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı türkü vardı şiir vardı” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı’ndaki mitingin ardından bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının kapanış törenine katıldı. Burada katılımcılara seslenen Erdoğan, “11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde sizleri selamlıyorum.

Uluslararası Türkiye Derneği’ne bu yıl 11. kez bize bu coşkuyu bu sevinci yaşattığı için yürekten şükranlarımı sunuyorum. Bizlere ayna tutan bizlere bizi anlatan kardeşlerime selamlarımı sunuyorum. Kendilerini Türkçeye Türkiye’nin barış mücadelesini Türkçe anlatmaya adamış yollara çıkmış sevgili öğretmenlerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum” dedi.

“Sizler bozkırdaki fidan gibi, çölün ortasındaki vaha gibi, kuruyan dudaklarda bir damla su gibi, kararmış dudaklarda bir damla merhamet gibi en zor zamanlarda bize güzeli anlattınız bize güzeli hatırlattınız” diyen Erdoğan, “3 haftadır Türkiye’de birbirinden taban tabana zıt iki fotoğraf var. Bir tarafta taş vardı sapan vardı molotofkokteyli vardı. Diğer tarafta Türkçe vardı Türkü vardı Şiir vardı. Bir tarafta çatışma vardı bir tarafta kardeşlik dostluk barış vardı. Bir tarafta vandallar bir tarafta gönül dili Türkçeye sarılmış barış elçileri vardı. Bir tarafta hakaret vardı sövgü vardı tahammülsüzlük vardı ama diğer tarafta sevgi vardı aşk vardı hoşgörü vardı. Dövene elsiz gerek sövene dilsiz gerek diyen engin neferler vardı. Yıkmak, insanlara yapmak gibi kıymet mi verir? Onu, en çolpa herifler de, emin ol becerir. Sade sen gösteriver ‘İşte bu dur kubbe’ diye iki ırgatla iner şimdi Süleymaniye. Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhat, o zaman Bir Süleyman daha lazım yeniden, bir de Sinan” diye konuştu.

“Bizim derdimiz Nil nehrinin kenarında dolaşacak Yunus Emreler yetiştirmektir” diyen Başbakan Erdoğan, “Biz barbarların değil bu ülkeye hizmet edecek Sinan’ları yetiştirecek bir mücadelenin içindedir. Bizim derdimiz Nil nehrinin kenarında dolaşacak Yunus Emreler yetiştirmektir. Bizim derdimiz Mevlanalar yetiştirmek. Bizim derdimiz arkamızda çil çil topraklar değil gönül erleri yetiştirmek. Bizim meselemiz Tuna ile Nil’i Fırat’la Dicle’yi kucaklaştırmak. İşte bugün bir kez daha bunun büyük bir coşkusunu yaşıyoruz. Tüm gönüller arasında Türkçe üzerinden köprüler kurmanın keyfini yaşıyoruz. Adeta karşımda İbrahim Tatlıses’i gördüm” dedi.

Herkesin barış istediğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, “Hepimiz Hz. Adem ile Hz. Havva’nın çocuklarıyız. Lisanlarımız Türkçe olabilir, Kürtçe olabilir. Urduca, Boşnakça, İspanyolca olabilir. Ama hepimiz Adem ve Havva’nın çocukları olarak gönül diliyle konuşabiliriz anlaşabiliriz muhabbet edebiliriz. Hepimiz barış istiyoruz. Hepimiz çocukların katledilmediği babaların çatışmalarda ölmediği bir dünyanın özlemini hasretini yüreklerimizde taşıyoruz. Hacı Bektaşı Veli ne güzel söylemiştir: Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda Bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda. Hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda” şeklinde konuştu.

Barışın bozulmasını isteyen münafıkların tuzaklara karşı uyanık olacaklarını ifade eden Erdoğan, “İlahi mesajın emrettiği gibi tanışasınız emri mucibince çatışmanın değil muhabbetin olduğu bir dünyanın hasretini çekiyoruz. Böyle bir dünya için mücadele etmek elbette zordur. Barış mücadelesi gönül mücadelesi zordur engebelidir. O yolda fitne tuzakları vardır. O yolda dünyevi zevkleri işaret eden şeytan tuzakları vardır. Biz bu münafık tuzaklara karşı hep uyanık olacağız. Bizim millet olarak en değerli hazinemiz kardeşliğimiz. Bu güne kadar ne kaybettiysek kardeşlik hukukumuzu bozanlar yüzünden kaybettik. Güzel Türkçeyle yeryüzünün en uzak diyarları arasında köprüler inşaa ederken dedikoduyu yanımıza asla iliştirmeyeceğiz. Bize bu yolu açan büyüklerimize, yüreklerimize su serpen, Türkiye’de güzel şeyler oluyor dedirten, kardeşlerimize, Türkçe sevdalı kardeşlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye’den ayrılacak kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Anne babanıza bizim kalbi mesajlarımızı iletin” diyerek sözlerini tamamladı.

17 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir