18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan'dan ABD büyükelçisine: Sizi ülkemizde...



 Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Karadeniz gezisine başladığı Samsun'da yaptığı konuşmada, 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinerek, "Son günlerde olan bu olay uluslararası boyutları olan, yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal bir boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız" dedi.

Operasyonla ilgili adı geçen büyükelçilere isim vermeden seslenen Başbakan Erdoğan, "Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum; işinizi yapın. Sizi ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkenizdeki bizim büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız" dedi.

(ABD Büyükelçisi Ricciardone, operasyonun yaplıdığı gün Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü)

Erdoğan iki günlük Karadeniz gezisi için bugün Ankara'dan 'Ana' uçağı ile saat 11.40'da Samsun Çarşamba Havalimanı'na indi. Yanında eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bazı milletvekilleri ile birlikte Samsun'a inen Başbakan Erdoğan'ı burada Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bürokratlar, daire müdürleri ve partililer karşıladı. Başbakan Erdoğan, havaalanı önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti.

BİZLERİ HİÇ MAHCUP ETMEDİNİZ

Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı havaalanında konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplanan kalabalığın 'Dik dur eğilme bu millet seninle' tezahüratları arasında parti otobüsünün üzerine çıkıp konuşan Başbakan Erdoğan, "Şu an sizin bu davranışınız, milletin bir yürüyüşünün en anlamlı buluşmasıdır. Hiç endişeniz olmasın dik duruyoruz, dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Sizin bugünkü duruşunuz 30 Mart için de bir cevaptır. Siz bizleri hiç mahcup etmediniz, inşallah biz de sizlere mahcup olmayacağız" dedi.

BU ULUSLARARASI BOYUTLARI OLAN BİR OPERASYONDUR

Yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Son günlerde olan bu olay uluslararası boyutları olan, yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal bir boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. 11 yıl önce göreve geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Bugün 800 milyar doları aşar hale geldi. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede milli geliri artırabilir misiniz? Yolsuzluk yapan bir iktidar, cumhuriyet tarihi boyunca 6100 kilometre olan duble yola 17 bin kilometre daha ilave yapabilir miydi?

ÇETE ARIYORSAN KENDİNE BAK

Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor. Çete arıyorsan kendine bak. Rahşan Affı ile kurtuldun be. Bunların mazisi karanlık. Bu ülkeye bunlar zarardan başka ne yaptılar? CHP demek kirlilik demektir, karanlık demektir. Bu ülkede fikir, düşünce özgürlüğü CHP iktidarlığı döneminde büyük darbeler yemiştir. Bu genel müdür karanlık geçmişini aydınlatacak. Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz Ak Partiyiz bunu böyle kabul edeceksin. Senin kabul etmen de önemli değil. 30 Mart’ta halkımız karar verecek."

"HUKUKÇULAR HUKUKA SAYGILI HAREKET ETMELİ"

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak hukuka yansıyan olayın hukukta karşılığını bulacağını belirten Başbakan Erdoğan, bu konuda rahat olduklarını söyledi. 

Hukuka saygılı hareket etmek gerektiğini belirten Erdoğan, "Tek derdimiz hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket ettikleri zaman, o zaman siyasiler olarak yasama, yargı, yürütme neden var bu ülkede? Hepsi anayasaya göre çalışıyorlarsa sorun yok. Ama aykırı işlem yapıyorlarsa, biz de gerekli olanı yaparız. Kimse yasalara aykırı emir veremez. Eğer siz kalkıp bu insanlara bu baskıları yapıp yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız, üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

"YÜRÜTMENİN MENSUBU KÜLHANBEYİ GİBİ"

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda polislerin tutumunu da eleştiren Erdoğan, "Şu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline tespihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak. Bu nasıl bir iş? Bunu yapanı seyir mi edeceğiz? Gereği neyse bunu yaparız. Ak Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede. Batılı bunu gördüğü için attığımız adımlar nedeniyle sesiz devrim demiştir" diye konuştu.


"BÜYÜKELÇİLER İŞLERİNİ YAPSIN"

Operasyonla ilgili adı geçen büyükelçilere isim vermeden seslenen Başbakan Erdoğan, "Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum; işinizi yapın. Sizi ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkenizdeki bizim büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız" dedi.

"MUHALEFET BİTMİŞ, TÜKENMİŞ"

Bütçe görüşmeleri üzerinden muhalefete yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütçeyi gördünüz değil mi? Her türlü hakareti yapan muhalefet kaç kişiyle bu bütçeye 'hayır' dedi? 117 kişiyle. Bunlar toplam 212 kişi. Siz muhalefet olarak TBMM’de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız. Sizin eğer parlamentoda onurlu bir mücadeleniz varsa o koltukta yerinizde olacaksınız. Ben Başbakanım, ben olmadığım zaman benim oyumu kullanacak olan var. CHP genel müdürü sen gelemediğin zaman senin yerine orada kimse yok. Muhalefet bitmiş, tükenmiş. Bunlar anca bol bol hakaret ederler. Bak ne dedim CHP genel başkanının adını 'ağzıma almayacağım' dedim, almıyorum. Adını ağzıma almayacağım. Çünkü adını ağzımıza almak bile taltif olur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra helikopter ile Ordu'nun Ünye ilçesine geçti.

21 Aralık 2013
Etiket; başbakan samsun konuşması, başbakan ricciardone eleştiri Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir