19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakandan Akil insana 'Senin görüşünü biliyoruz'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akil İnsanlar heyeti ile yaptığı toplantıda Gezi Parkı olaylarından söz eden Celalettin Can 'Bu konuya girmeyelim senin görüşünü biliyoruz, benim görüşümü biliyoruz'' dediği ortaya çıktı. 

Akil İnsanlar görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Marmara Bölgesi Heyeti’nde yer alan Hülya Koçyiğit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti’nin toplantısının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın eleştirileri ve önerileri not aldığını belirterek, “Bildiğiniz gibi Marmara Bölgesi Türkiye’nin adeta bir özeti. Dolayısıyla burada her şehirden insan yaşıyor. Bölünme korkusu elbette ki çok şiddetli var” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti bölge başkan, başkanvekili, sekreter ve üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı sona erdi. Toplantının ardından Hülya Koçyiğit, basın mensuplarını bilgilendirdi. Koçyiğit, “Ben çözüm sürecine bütün kalbimle inanıyorum. Halkla yaptığımız görüşmelerde sadece bir kesimin sorunlu olmadığını, toplumda çeşitli kesimlerin farklı sorunları olduğunu, tüm bunların da daha ileri bir demokrasiyle aşılabileceğini gördük. Raporumuzda da bunun gibi dilek ve önerilerimizi dile getirdik. Elbette ki hepimizin toplumsal bir barışa ihtiyacı var. Bu nedenle birbirimizi anlamak, birbirimizle diyalog kurmak, birbirimizle daha çok görüşmek ve daha çok insan hikayeleri dinlemeye ihtiyacımız var. Başbakan raporları dinledi. Eleştirileri ve önerileri aldı. Bütün bunların değerlendirileceğini söyledi. Bugüne kadar 2 aydır yaptığımız görüşmelerde halkın nelerden endişe duyduğunu, nasıl yaklaştığını anlattık. Tüm bunların hepsine vakıf olduğunu, bizden aldığı raporlar neticesinde bütün bunları bir bütün haline getirip topluma açıklayacağını belirtti” dedi.

Hülya Koçyiğit, Marmara Bölgesi’nde bölünme korkusunun çok şiddetli olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi Marmara Bölgesi Türkiye’nin adeta bir özeti. Dolayısıyla burada her şehirden insan yaşıyor. Çoğunlukla da göç etmiş insanlar yaşıyor. Bölünme korkusu elbette ki çok şiddetli var. Neyin karşılığında bu barış yapılıyor soruları var” diye konuştu.

Türkiye’de herkesin barışı istediğini ifade eden Koçyiğit, “Bence Başbakan da istiyor, bu ülkede yaşayan herkes istiyor, toplumsal barışı istiyor. Bence bugün en büyük ihtiyacımız toplumsal barıştır. Bunun için de hepimizin aynı dilekte olması lazım. Birbirimizi anlamaya çalışmamız lazım. Toplum, toplumsal barışı bekliyor ve talep ediyor. Bunun için eşitlik, adalet ve hukukun üstünlüğünü talep ediyor. Dolayısıyla siyaset ve dolayısıyla iktidar da buna cevap vermek durumundadır” dedi.

SENİN GÖRÜŞÜNÜ BİLİYORUZ

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti’nde yer alan 78’liler Vakfı Başkanı Celalettin Can ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in toplantıdan çıkmasının ardından Gezi Parkı olaylarına değindiğini söyledi. Can, “Sayın Hüseyin Çelik Gezi Parkı’nın görüşülmediğini söylemiş. Evet o açıklama yapana kadar konuşulmamıştır. Ama o çıktıktan sonra ben söz aldım ve Gezi Parkı olaylarına değindim. Başbakan’a Gezi Parkı ile ilgili düşüncelerimi anlattım. Başbakan bana ‘Senin görüşünü biliyoruz, benim görüşümü biliyoruz, bu konuya hiç girmeyelim’ dedi. Ben de ona ‘Tamam bu konuya girmeyelim ama sizinle aynı fikirde değilim’ dedim” diye konuştu.

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan da, Başbakan Erdoğan’ın çekilmenin bitmediğini, sürecin devam ettiğini söylediğini ifade etti.

Doğan, “Türkiye’de toplumsal barış süreci nasıl algılanıyor? Her grup kendi bölgesinde elde ettiği sonuçları Sayın Başbakan’a sundu. O da notlar aldı. Halkın sürece büyük bir desteği var. Bazı bölgelerde kaygı ve tereddütler var. Özet olarak Sayın Başbakan çekilmenin bitmediğini, birinci aşamanın henüz tamamlanmadığını ve geri çekilmenin tam olmadığını ve sürecin devam ettiğini söyledi” dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler, basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine aracının camını açarak “Gayet güzel geçti” dedi.

26 Haziran 2013
Etiket; akil, insan, koçyiğit, hülya, başbakan, gezi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İGC Meslek Platformu işbaşında
Omuz ağrısına tek seansta çözüm
Başbakan'dan İzmir turu
PKK Gezi'de olsa eyiydi!
Kocaoğlu: Başbakanın sözlerine üzüldüm
Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
İnsan Kaçakçılığında Son Yöntem
81 kişinin yargılandığı 'Gezi Davası'nda ilk duruşma
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir