28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakandan Ali Koç'a ödül



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İnovasyon Haftası Etkinliği"nin kapanış oturumuna katıldı.

Salona dolduran kalabalıktaki bir grup Erdoğan'a destek sloganları attı. Ancak Erdoğan gruba karşılık vermedi. Başbakan Erdoğan konuşmasını kesmeden sürdürdü. Hükümet olarak farklı alanlarda yaptıkları çalışmaları birer inovasyon örnekleri olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, "Biz bir tribün izleyicisi olamayız. Yarışın içindeyiz. İnsansız hava araçlarını yapıyoruz. Şuanda 30 bin metre yükseklikte kendi ürettiğimiz insansız hava aracıyla çıkabildik. Önceden ne yapıyorduk? ABD'de ve İsrail verirse alacağız, vermezlerse yandık. Yakın bir gelecekte ihracına geçeceğiz. Tankımızı ürettik. Şuanda testleri yapılıyor. Kendi helikopterimizi üretmeye başladık. Bu rekabetin içinde yer almazsanız. Yüksek niteliği olan ürünleri ürütseniz de arzu ettiğimiz rakamlara ulaşamayız. Gemiler dolusu buğday ihraç etseniz ne olur? Onu da yapacağız, en azından kendi kendimize yeteceğiz. Parayı oluşturan şey yüksek nitelikli üründür "diye konuştu. 

YAPTIKLARIMIZIN HEPSİ İNOVASYON 

Türkiye'nin çok farklı ürünleri üretmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, " Bunu başardığımız anda Türkiye hedeflediğimiz 500 trilyon lirayı yakalar "dedi. Erdoğan," Bölünmüş yollara biz 10 senede 17 bin bölünmüş yol ilave ettik. Bunların hepsi İnovasyon.Dağları deldik. Tüneller açtık. Bütün bu tünellerle birlikte trafik kazalarımızı asgariye indirdik. Eğitimde başlattığımız Fatih projesiyle yeni bir neslin yetişmesini sağlıyoruz. Artık tablet bilgisayarla okuluna gidip gelen bir nesil göreceksiniz. Artık kara tahtadan akıllı tahtaya geçiyoruz. Gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülke olmaya mecburuz" diye konuştu. 

DENİZDE BOĞULAN KAÇAK HABERİNİ HATIRLATTI

Türkiye'nin 81 ilinde bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istediklerini söyleyen Erdoğan, "Türkiye Avrupa'da en çok marka başvurusu yapılan ülke oldu. İnsanımızın bilgisi, çalışkanlığı sayesinde kobilerimiz her gün yeni ve etkileyici başarılara imza atıyorlar "dedi. Bugüne kadar bünyelerinde araştırma geliştirme faaliyetleri yürüten firmalara destek verdiklerini söyleyen Erdoğan," Girişimcilerimizin İnovasyon çalışmalarına destek vereceğiz. Kalkınmanın temelinin bilim olduğunu, İnovasyon olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu. Dünyada bir yanda imkanlardan sonuna kadar yararlananlar diğer yanda uzağında kalanlar olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, çocuğu Akdeniz'de boğulan mülteci annenin gazetelere yansıyan sözlerini hatırlattı. 

DOĞU MEDENİYETİNİN KATKISI

Erdoğan, bilimin bu seviyelere ulaşmasında doğu medeniyetlerinin çok büyük payı olduğunu söyleyerek "Bu dönemde astronomide, matematikte yaşanan gelişmeleri, sonraki dönemde yapılan çalışmaların temelini oluşturdu. Pek çok deha çalışmalarıyla insanlığın geleceğine yön vermişlerdir. Avrupa Rönesans'ı, Endülüs ve Osmanlı üzerinden Batı'ya aktarılan muazzam birikimle gerçekleşmiştir" diye konuştu. 

FARKLILIKLARIMIZ AVANTAJ

Taklit eden, takip eden ülkelerin asla öne geçemeyeceklerini söyleyen , üretmeyip, üretilenle yetinen, başkasının eline avucuna bakan ülkelerin asla liderliğe yükselemeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Slikon vadisi, dünyanın her ülkesinden başarılı bilim insanlarının emeğiyle ayakta duruyor. Hiç bir şehrimizin, her bir üniversitenin dünyanın cazibe merkezleri olması için çok çalışmamız gerekiyor. Farklılık bir dezavantaj değil, tam tersine büyük bir avantajdır. Herkesin aynı düşündüğü bir ülke, yeni fikirler üretemez. Standart bilgilere sahip bir ülke, öne geçemez. Sadece grinin tonlarından ibaret bir ülkenin söyleyecek sözü olamaz" dedi.

TÜRKİYE TARİHİNDE IRKÇI YAKLAŞIM İÇİNDE OLMADI

Irkçılığın insani değerlerin olduğu kadar bilimin ve sanatın da düşmanı olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç bir ırkçı devletin öne çıktığını göremezsiniz. Allah'a hamdolsun Türkiye, kadim tarihi içinde hiçbir zaman ırkçı bir yaklaşım içinde olmamıştır. Bizim inancımız ırkçılığı kabul etmez. Şu anda da Türkiye hoşgörü iklimini daha da güçlendirecek" dedi.

GELDİĞİMİZDE KONGRE MERKEZİ YOKTU

Toplantının gerçekleştiği kongre merkezini kendilerinin yaptığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "İstanbul'da kongre merkezi yoktu ha. Geldikten sonra bir kongre merkezi olarak burayı yaptık. Diğer merkez olarak Haliç Kongre Merkezini yaptık. Bunlarla dünyaya açıldık. 300, 400 kişilik otel salonlarında uluslararası kongreler düzenleyemezsiniz. Kağnılarla yürüyerek bir yere varamazsınız. Türkiye bunu yapmak zorundaydı. Bu hıza ayak uydurmak zorundayız" ifadesini kullandı.

ALİ KOÇ'A ÖDÜL VERDİ

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından İnovasyon çalışmaları ödüllendirilen şirket ve yöneticilerine ödüller verdi. Erdoğan'ın plaket verdiği isimler arasında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da yer aldı.

HAVALİMANINA GEÇTİ

Başbakan Erdoğan toplantının ardından Muğla'ya hareket etmek için Atatürk Havalimanı'na gitti. Erdoğan'ın konvoyu her zamankinden yavaş seyretti. Erdoğan'ın konvoyunun evden havalimanına geçen Emine Erdoğan'la aynı anda havalimanında olmak için yavaş seyrettiği öğrenildi.

30 Kasım 2013
Etiket; başbakan ali koç, ali koç ödül, başbakan inovasyon, başbakan muğla Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Etek boyu niye uzatıldı sorunsalı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir