25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakandan Güreşçilere Tebrik



FİNLANDİYA'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Rıza Kayalp altın madalya kazanarak, 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

130 kiloda 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan, geçen yılın da Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp akşam seansında mindere çıktı. Finale kadar rakiplerine puan vermeyen Kayaalp, Ukraynalı rakibini 2-0, Letonyalı rakibini 3-0 yenerken, yarı final maçında ise Rus sporcuyu 9-0 yenerek finale çıktı.

4. kez Avrupa şampiyonluğu isteyen milli güreşçi Kayaalp, Bulgar Nikolov Lyubomir Dimitrov karşısında ilk dakikalarda oyuna kontrollü başladı. Bulgar Dimitrov, pasif güreşince ilk ihtarını aldı. Rakibini parter pozisyonunda yerde isteyen Rıza Kayaalp, 1 dakika 18 saniye dolarken yerde 4 kez çırparak maçı 9-0 teknik üstünlükle kazandı.

Kayaalp, bu galibiyetle altın madalya alarak, 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

CENK İLDEM GÜMÜŞTE KALDI

İki Avrupa üçüncülüğü bulunan 98 kilo grekoromen finalinde mindere çıkan Cenk İldem, son Dünya ve Avrupa şampiyonu Ermeni Artur Aleksanyan ile karşılaştı. Karşılaşmaya iyi başlayamayan Cenk, ilk ihtarını alarak parter pozisyonunda yerde başladı. Artur, yerdeki oyunuyla 2-0 öne geçti. Güçlü rakibi karşısında direnmeye çalışan Cenk, maçın ilk yarısını 2-0 yenik kapattı. İkinci devrede Ermeni sporcu Artur, skoru 5-0'a taşıdı ve Avrupa şampiyonu oldu. Cenk İldem ise iki Avrupa üçüncülüğünden sonra bu şampiyonada gümüş madalya kazandı.

BAŞBAKAN'DAN KUTLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Avrupa Şampiyonu olan Rıza Kayalp'i ve gümüş madalya kazanan Cenk İldem'i telefonla arayarak, başarılarını kutladıkları açıklandı. Başbakan Erdoğan'ın, milli güreşçilere, "Sizinle gurur duyuyorum" dediği ifade edildi.

RAHMAN BİLİCİ BRONZ'U KAÇIRDI

Avrupa şampiyonası tecrübesi yaşayan 59 kiloda Rahman Bilici, 3'üncülük maçında Azeri Kamran Mammadov ile karşılaştı. Karşılaşmaya Azeri Kamran çok hızlı başladı ve peş peşe aldığı teknik puanlarla devreye 5-0 galip girdi. İkinci devreye ise milli sporcu Rahman Bilici hızlı girdi ve rakibine tek kol denedi. Azeri Kamran dışarı kaçınca, skor 5-4 oldu.

Rahman Bilici atak yaparken ihtar verilmesi Türk teknik heyetinin tepkisine neden oldu. İhtar alan Rahman parter pozisyonuna yerde başladı. Ancak Azeri sporcu peş peşe oyunlar deneyerek skoru 8-6'ya taşıdı. Kenar yönetiminin itirazı da haksız bulununca Kamran, 1 puan daha alarak skor 9-7 oldu.

Son saniyelerde rakibini minder dışına taşımasıyla 1 puan daha alan Bilici, skoru 9-8 yapsa da süre yetmedi ve Rahman Bilici, Avrupa 5'incisi olarak Avrupa Grekoromen Şampiyonası'na ilk günde Atakan Yüksel'den sonra veda eden ikinci Türk sporcu oldu.

FİNLANDİYA'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, yeni hedefinin Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi.

Şampiyonada bugün yapılan ödül töreninin ardından altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazanan Cenk İldem ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hedeflerinin her zaman büyük şampiyonları örnek almak olduğunu dile getiren Rıza Kayaalp, "Biz de Hamza başkanımızın rekorlarını kırabilmek için mücadele ediyoruz. O da bizim için büyük bir ilham kaynağı oluyor. İnşallah Avrupa şampiyonluğu rekorunu kırarız, ama olimpiyat şampiyonluğu biraz zor olacak" ifadelerini kullandı.

Altın madalya aldığı için mutlu olduğunu belirten Kayaalp, şöyle konuştu:

"Ülkeme bir madalya daha kazandırdım. Geçen sene olduğu gibi bayrağımızı yine göndere çektirdim. Bundan dolayı çok mutluyum, tüm halkımıza armağan olsun. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Önemli olan bu başarıları unutup önümüzdeki şampiyonalara bakıp orada madalya almaktır. Bu 5 finalin de başarısı oradan geliyor. Her zaman önümüze bakan sporcularız. Bu yıl az çalıştım sakatlığımdan dolayı. Ama Avrupa Şampiyonası'na daha iyi motive olmuştum. Dünya Şampiyonası'nda daha iyi çalışıp, orada da madalya almak istiyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini arayarak tebrik ettiğini dile getiren Kayaalp, müsabakalarında puan vermemesiyle ilgili de, "Grekoromende puan almak daha zor. Ben de elimden geleni yaptım. Taha'ya yetişebilmek için yaptım, ama olmadı. İlk iki maçta açılamadım. Mindere açılarak geldiğimde daha farklı yendim. Önemli olan kazanmak. Aldığımız puanlar önemli olsa da, 1-0 olsa da önemli olan bayrağı göndere çektirmektir" şeklinde konuştu.

CENK İLDEM: "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA EN İYİSİ OLACAĞIZ"

Gümüş madalya sahibi Cenk İldem de altın madalya alamadığı için üzgün olduğunu söyledi. İldim, "Bu bir bayrak yarışı, bir mücadele. Mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Biz başarıyı benimsemiş bir milletiz. Devamlı en yüksekte olmamız lazım. Bunun için çalışmalara devam edeceğiz. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. O şampiyona öncesi açıklarımızı kapatıp, orada en iyisi olacağız" diye konuştu

. BAŞKAN YERLİKAYA: "BEN ADAMA YEN DEDİM, ADAM MAHVETTİ"

Başkan Hamza Yerlikaya ise altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'i tebrik ederek, "Rıza o sıklette kalitesini oturtmuş. O sıklette 'Ben buranın lideriyim' demiş. Ama bu kararlılıkla her şampiyona bittiğinde unutmak ve yenisine dönmek lazım. Ben 8 değil, 18 Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum. Bu irade, bu inanç, bu gönülde var. Ben adama yen dedim; adam mahvetti" dedi.

Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cenk'in de burada altın alacağına inanıyordum, ama olmadı. İnancı yitirmemek lazım. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bol madalyalı yıllar bizi bekliyor. Bu inançla da çalışıyoruz. Hedef 2016 Olimpiyatlar. Avrupa, Dünya tacının üzerine olimpiyat tacını da katmasını bekliyoruz Rıza'dan. Orası daha farklı bir heyecan. Bu inanç, bu potansiyel var. Üzerine koyarak, hocalarımızla çalışarak yüzümüzü Rio'ya döneceğiz."

05 Nisan 2014
Etiket; rıza kayaalp, grekoromen güreş, cenk ildem Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir