28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan'dan Tarihi Balkon Konuşması



 

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşması yaptı.


"BU SEÇİMİ KAZANAN SADECE RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEĞİLDİR" 

Erdoğan, "Sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize, milletimize, tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak tayin eden aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giden her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Bize oy versin ya da vermesin oyunu kullanan bu tarihi günde tarihin yapılmasına ve yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum. Yurt dışında bütün zorluklara rağmen sandığa gidip bu tarihi seçimde ilk kez oy kullanan kardeşlerime, gümrük kapılarında oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 81 vilayetimizde bize hayır duaları eden kardeşlerime bugün buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülkelerden bize hayır dualarını gönderen özellikle de bugün Avustralya'dan Amerika'ya, Güney Amerika'dan Bosna Hersek'e, Japonya'dan Almanya'ya kadar Türkiye için milletin adayı için dua eden tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Kardeşlerim bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Bugün şahsıma oy verenler kadar şahsıma oy vermeyenler de sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır" dedi. 

"BUGÜN 77 MİLYON, 81 VİLAYET KAZANMIŞTIR"

Erdoğan, "Bugün 77 milyon, 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye, büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır. Kardeşlerim sadece Türkiye değil, bugün Bağdat, Kabil, Beyrut, Saraybosna, Üsküp de kazanmıştır. Bugün Şam, Halep, Hama, Humus bugün Ramallah, Gazze, Kudüs de kazanmıştır. Bugün 77 milyon kadar yer yüzünde aziz milletimizin kardeşleri dostları kader arkadaşları gönüldaşları da kazanmıştır. Sevincimize ortak olan herkese bu büyük alandaki coşkuyu şehirlerinde, ülkelerinde gönüllerinde yaşayan herkese özellikle tek tek teşekkür ediyorum. Herkese buradan selamlarımı sevgilerimi yolluyorum. O meydanlardaki mitinglerimizde 'Ramazan' demediniz, 'Sıcak' demediniz, 'Oruç demediniz ve meydanlarda bizimle aynı coşkuyu paylaştınız. Kapı kapı dolaştınız. Milletin adamına oy istediniz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır" diye konuştu. 

"ARTIK ÇANKAYA İLE MİLLET ARASINDAKİ TÜM ENGELLER ORTADAN KALKMIŞTIR"

Erdoğan, "Kardeşlerim, aziz milletim 1 Temmuz'da adaylığımız açıklandığında bunun bir Fatiha olduğunu söylemiştik. Evet bugün Türkiye ve milletimiz adına kutlu bir Fatiha’yı yani kutlu bir açılışı hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor artık yeni bir döneme doğru ilk adımı atıyoruz. 3 kasım 2002'de milletin partisinin iktidara gelmesiyle TBMM ile millet kucaklaşmıştı. Bugün milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı ile artık Çankaya ile millet arasındaki tüm engeller ortadan kalkmıştır. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir. Şeyh Edebali’nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' öğüdü bugün tam manasıyla tecelli etmiştir. Uzun yıllar boyunca demokrasinin üzerinde bir vesayet aracı olarak muhafaza edilmeye çalışılan Çankaya bugün itibari ile milli iradenin tam egemenliği altına girmiştir. Sahibi millet olan devletin parlayan yıldızı bizzat millet tarafından artık ehline emanet edilmiştir. Bugün tarihi bir gün. Bugün devletin milletle muhabbetle kucaklaştığı gün bugün ceberrut zorba kibirli milletine tepeden bakan devlet anlayışının ortadan kalktığı şevkat ile kucaklayan milleti ile var olan güçlenen devlet anlayışının zafer kazandığı gün" dedi. 

"BUGÜNDEN İTİBAREN DEVLET VE MİLLET AYNI İSTİKAMETE BAKIYOR"

Erdoğan, "Artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti bulunmuyor. Bugünden itibaren devlet ve millet aynı istikamete bakıyor. 12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranı ile kabul edilen Anayasa değişikliği, 12 Eylül darbesinin izlerini hatırlayın, silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs'’n bir vesayet aracı olarak Türkiye'ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır. Biz 13 yıl önce 14 ağustos 2001'de Ak Parti'yi kurarken ne demiştik. Menderes gibi 'Yeter' demiştik. 'Yeter söz milletindir' demiştik. Ama bir şey daha ilave etmiştik. 'Yeter söz de milletin karar da milletin' demiştik. İşte şimdi sözde karar da milletin uhdesine geçti. Aracılar vasıtası ile cumhurbaşkanı seçmediniz. Bizzat kendiniz seçtiniz" diye konuştu. 

"12 YIL BOYUNCA HEP SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDA DURDUM" 

Erdoğan, "Millet sadece TBMM'yi sadece hükümeti tayin eden değil Cumhurbaşkanı'nı da tayin eden bir gücü eline geçirmiş, Türkiye'nin istikametini artık kendisi bizzat belirlemeye başlamıştır. Biliniz ki bugün dünden çok daha iyidir. Emin olunuz yarınlar bugünden çok daha iyi olacaktır. Zira bugün Türkiye'nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 hedefleri 2053 ve 2071 hedefleri artık çok daha yakınımıza gelmiştir. 9 seçime girdik. 9 seçimin her birinden zaferle çıktık ve dikkat ediyor musunuz? Oylarımız hep yükselerek sandıktan çıktık. Hemen hemen her seçimde bir balkon konuşması yaptım. Aziz milletime seslendim. Aziz milletimiz her bir seslenişimde akıldan ziyade kalbin ve vicdanın kelimeleri ile seslendim. Meydanlarda mikrofonların önünde balkonda ne söylediysem 12 yıl boyunca hep söylediğimin arkasında durdum" dedi. 

'Gönül diliyle konuşalım. Farklı bir Türkiye’yi gelin hep birlikte kuralım. Ortaya çıkan sonuçlar da çok net gösteriyor ki, uzlaşma çatıda değil, uzlaşma parti üst yönetimlerinde değil tabanda olmuştur.'

"MİLLETİMİZ İÇİNDE BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR"

Erdoğan, "Bu 9. seçim konuşmamda da gönlümün ruhumun vicdanımın hissiyatını sizlere aktarıyorum. İşte onun için bütün kalbimde, bütün samimiyetimle söylüyorum ki milletimizin içinde 77 milyonun her bir ferdi içinde bu seçimin mağlubu yoktur. Milletimiz içinde bu seçimin kaybedeni yoktur. Kaybeden vardır. Statüko kaybetmiştir. Elbette vesayet bugün en büyük mağlubiyetini yaşamıştır. Elbette kirli siyaset dışı güç odakları bugün ibretlik bir ders almıştır. İnanıyorum ki muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir muhalefet ve siyaset tarzı bugünden itibaren inşa edilecektir. Ancak bize oy vermeyenler bizi onaylamayanlar bizi sevemeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlar da kazanmıştır. Gönülden ifade ediyorum. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Eski tartışmaları eski Türkiye'de bırakalım istiyorum. Gerilimleri, çatışma kültürünü sanal sorunları eski Türkiye'de bırakalım istiyorum. Biz her adımda kendi iç muhasebemizi yaptık. 'Yeni Anayasa' dedik değil mi? 326 milletvekili ile Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda 3 kişiyle temsil edilmeyi kabul ettik. 3 diğer partinin toplamı 250 milletvekiliydi. onlar ise 9 kişiyle temsil edildi. Biz neden bunu yaptık? İstedik ki derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemektir. Ne yazık ki başarılı olamadık. Neden? Çünkü uzlaşma olmuyordu ve en sonunda Meclis Başkanı açıklamasını yaptı. Burada bir şey vardı. Uzlaşma kendi inandıklarını karşıya dayatma değildir. 47 madde uzlaşıldı altında imzalar var. Daha sonra 60 madde odlu. Uzlaşıldı. Altında 4 siyasi partinin imzaları var. Hadi gelin bunu çıkaralım dedik yanaşamadılar. Üzüntüm var. Böyle olmaz. Türkiye'de muhalefet siyaha beyaz deme sanatı değildir. Beyaza siyah deme sanatı değildir. Onun için inanıyorum ki muhalefete de kendisini check edecektir" dedi.

"BAŞARILI OLDUĞUMUZDA ASLA VE ASLA KİBRİN TUZAĞINA DÜŞMEDİK"

Erdoğan, "Bu kardeşiniz Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı olduğu günden bugüne kadar her başarının ve her başarısızlığın ardından kendi kendini hesaba çeken bir kardeşinizdir. Başarısız olduğumuz alanlarda kendimizi sorguya çektik. Başarılı olduğumuzda da asla ve asla kibrin tuzağına düşmedik. 40 yıla yaklaşan siyasi mücadelemiz bizim bu anlayışımızın şahididir. Yanlış yaptığımızda hiç gocunmadan yanlışımızı ifade ettik ev üzerine gittik. Değişimden tekamülden hiçbir zaman çekinmedik. Türkiye'nin gerçekleriyle milletimizin gerçekleriyle ortak akıl ve ortak değerlerle örtüşmeyen her meselede kendimizi sorguladık ve değişim mücadelesi verdik. Bize yaşatılanların, bize dayatılanların, bize kısıtlanan, bize yasaklananların başkalarına yapılmaması için azami dikkat azami hassasiyet gösterdik. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik. Hiç kimsenin değerlerini tahkir etmedik. Kimliklere kültürlere inançlara hor gözle bakamadık. Bize oy verenleri yücelten bize oy verenlere hizmet götüren oy vermeyenleri tereden tahkir eden bir siyasi anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Bunu sadece sözle değil eylemlerimizle de ortaya koyduk. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde bunu eylemlerimizle icraatlarımızla ortaya koyduk. 12 yıllık iktidarımız süresince bunu sözümüzle samimiyetimizle ortaya koyduk. 81 vilayetin tüm belediyelerine istisnasız adil bir şekilde hazine payı verdik. Maliye'den aynı şekilde. Ama muhalefette olduğumuz zaman bizim neler çektiğimizi biz biliriz" diye konuştu.

"77 MİLYON AYNI BAYRAĞIN GÖLGESİ ALTINDA GELECEĞE YÜRÜYORUZ"

Erdoğan, "Bugün şunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Milletimin bunu takdirine bırakıyorum. Bize diktatör diyenler lütfen kendi muhasebelerini yapsınlar. Bize otoriter diyenler lütfen kendi muhasebelerini yapsınlar. Bizi tek adam olmakla, baskıcı olmakla, mahalle baskısı yapmakla itham edenler lütfen kendilerini samimiyetle sorgulasınlar. Kendilerini seçkin kendileri dışındakileri sıradan görenler, kendilerini eğitimli başkalarını cahil görenler, kendilerini bilinçli başkalarını cahil görenler, lütfen vicdan muhasebesini yapsınlar. Siyasi tarihimiz boyunca söylediklerimize baksınlar. Özellikle de yetki aldığımı dönemlerde yaptıklarımızı baksınlar. 12 yılda Türkiye'ye kazandırdıklarımıza baksınlar. Lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar ve kararlarını öyle versinler. Biz hepimiz aynı vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Hepimiz 77 milyon aynı bayrağın gölgesi altında geleceğe yürüyoruz. Milletimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir devletimiz bir... Hepimiz aynı ecdadın aynı kültürün aynı medeniyetin ve aynı tarihin evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olarak yaşam tarzlarımız farklı olabilir, inançlarımız, mezheplerimiz, değerlerimiz, etnik köken ve dinlerimiz farklı olabilir ama biz, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Hepimiz bu ay yıldızlı bayrağın gölgesi altındayız. Her birimiz bu devletin sahipleriyiz. Müslüman, Hristiyan, Musevi, Süryani, Ezidi'den önce Türkiyeli vardır. Alevi'den Sünni'den önce Türkiyeli vardır. Türk, Kürt, Arap, Laz, Gürcü , Boşnak, Çerkez Roman'dan önce Rum Ermeni'den önce Türkiyeli vardır. Bugünden itibaren yeni bir toplumsal uzlaşı anlayışı ile farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek ama farklılıkları değil ortak değerlerimizi öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmek istiyorum. Bugün her birimiz kendimizi vicdan muhasebesini tabi tutalım" dedi.

"MUHALEFETİN GERİLİM SİYASETİNİ BİR KEZ DAHA SORGULUYALIM"

Erdoğan, "Bugün muhalefetin korkutma, kutuplaştırma ve gerilim siyasetini bir kez daha sorgulayalım. Bugün bir kısım medyanın pompaladığı korku ve kutuplaştırma siyasetini bir kez daha samimiyetle sorgulayalım diyorum . İnanın bu sorgulamayı samimiyetle yaparsak Alevi'nin de Sünni'nin de, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü vs. hepsinin başörtülü başı açığının da ne kadar ortak yanı olduğunu daha iyi göreceğiz. Şu anda ben karşımda başörtülüyü de görüyorum, başı açık kardeşlerimi de görüyorum. İşte bunun adı vahdette kesrettir. Yani çoklukta birlik... Bunu başarmaya mecburuz. Bunu halletmeye mecburuz. Bayrağımız bir, istiklal marşımız bir. Dağlarımız nehirlerimiz bir. Türkülerimiz, şarkılarımız, acılarımız, sevinçlerimiz bir. Bizim sadece tarihimiz değil, bugünümüz, yarınımız, kaderimiz bir. Bırakalım aracıları, bırakalım tercümanları, bırakalım fitne ve nifak odaklarını. Birbirimizin gözüne bakalım gözüne" diye konuştu. 

"BUGÜN DEMOKRASİ BAYRAMI'NDA KÜSLÜKLERİ ELİMİZİN TERSİ İLE İTME GÜNÜDÜR"

Recep Tayyip Erdoğan, "Birbirimize gönül diliyle konuşalım. Farklı bir Türkiye'yi gelin hep birlikte kuralım. Güçlü bir Türkiye'yi gelin hep birlikte kuralım. Ortaya çıkan sonuçlar da çok net gösteriyor ki uzlaşma çatıda değil, uzlaşma parti üst yönetimlerinde değil, tabanda olmuştur. İstiyorum ki tabandaki bu uzlaşmayı, gelin beraber güçlendirelim. Yaygınlaştıralım. Bugün inşallah bu muhasebeyi yapma günüdür. Kırgınlıkları unutma günüdür. Bugün Demokrasi Bayramı'nda küslükleri elimizin tersiyle itme günüdür. Bugün zihnimizdeki bariyerlerden arınma, ön yargılardan kurtulma, dayatılmış, öğretilmiş korkulardan sıyrılma günüdür. Bugün yeni bir Türkiye kurulurken, yeni bir başlangıç yapma, yeni bir toplumsal uzlaşmanın kapılarını aralama günüdür." şeklinde konuştu.

"BİZE BEDDUA EDENLERİN ARKASINDAN GİTMEK YAKIŞMAZ"

Erdoğan, "Buradan paralel yapının tabanındaki ihlaslı, samimi, saf ve temiz kardeşlerime de bir kez daha sesleniyorum. Onların da kendilerini, kendilerine öğretilenleri dayatılanları, sorgulamalarını bir kez daha rica ediyorum. İhlasla ve samimiyetle kendilerine yöneltecekleri her soru, inanıyorum ki onların da bizi anlamalarını, bizim mücadelemizdeki iyi niyeti görmelerini sağlayacaktır. Bizim davamız, şahsi bir dava değil. Türkiye davasıdır. Ulusal güvenliğimizi kim tehdit ederse karşısında bizi bulacaktır. Bunu da bilmenizi istiyorum. Bizim davamız, medeniyet davasıdır. Güçlü Türkiye, büyük Türkiye davasıdır. Paralel yapının tabanındaki her bir ihlaslı kardeşimin bizimle aynı istikamete baktığını biliyorum. Aradaki ihanet çetesini, ihanet şebekesini, vatanı ve milleti için değil; başka ülke ve odaklar için çalışan yapıyı sorguladıklarında bariyerlerin ve ön yargıların kırılacağını çok iyi biliyorum. Beşer, şaşar... Lider bildiklerimiz, hoca, alim, gönül dostu bildiklerimiz, zor zamanlarda maskelerini düşürüp içlerinde olanı ortaya dökebilir. Bize bedduanın ve beddua edenlerin arkasından gitmek yakışmaz." ifadelerini kullandı.

"HİÇKİMSE SORGULANAMAZ DEĞİLDİR, BUNA ŞAHSIM DA DAHİL"

Erdoğan, "Ah benim kardeşlerim... Hz. Ömer'in sorgulandığı bir dünyada hiç kimse sorgulanamaz değildir. Buna şahsım da dahil. Hiç kimse kusursuz, hatasız, günahsız değildir. Paralel yapıya gönül vermiş kardeşlerim de bugün Türkiye'de yeni bir sayfa açılırken kendi gönül dünyalarında yeni bir sayfa açsınlar istiyorum. Bugün yeni bir gündür. Bugün Türkiye için bir milattır. Bugün Türkiye'nin küllerinden doğuşunun yeni Türkiye'nin kuruluşunun günüdür. Altını çizerek ifade ediyorum. Şahsıma oy verenlerin değil, 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. 77 milyonu muhabbetle kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Hayatım boyunca yaptığım gibi bütün siyasi mücadele sürecinde yaptığım gibi ülkesi, milleti, bayrağı için çalışan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse hüzünlenmesin. Bugün hiç kimse kaybettiği ya da mağlup olduğu hissine lütfen kapılmasın. Türkiye'nin önü, dünden daha çok aydınlıktır. Milletin istikameti, düne göre çok daha parlaktır. Devletin ve milletin yıldızı, düne göre elhamdülillah çok daha parlaktır." diye konuştu.

"ONU UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Erdoğan, "En başta bizi bugünlere eriştiren Rabbime bir kez daha sonsuz hamd-ü senalar ediyorum. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanlığı makamını şahsıma tevdi eden aziz milletime, şu anda bu meydanı hıncahınç dolduran, ekranları başında bizi izleyen dünyanın değişik ülkelerinde bizi izleyenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Seccadelerinin üzerinde camilerde ve evlerde kuytularda mırıl mırıl bizim için dua eden kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti teşkilatına, genel başkan yardımcılarımızdan, bakan arkadaşlarımdan, tüm il başkanlarına, ta sandık müşahitlerine kadar, kadın kollarımız, gençlik kollarımızdaki tüm kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ve bu kampanyada gerçekten şarkılarımıza kendi ruh dünyalarını katan sanatçılarıma huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Tabi bu sanatçılarımızdan özellikle Murat Göğebakan kardeşimi Hak'a uğurladık. Bu akşam da onu unutmam mümkün değil. Diyorum ki Hak'a uğurladığımız Murat Göğebakan kardeşime hep birlikte birer fatiha gönderelim. Seçim kampanyasında bizimle beraber yürürken ebediyete intikal eden genç kardeşlerim var. Onlara birer Fatiha gönderelim. Şehitlerimize birer fatiha gönderelim. Demokrasinin yücelmesine katkıda bulunan tüm siyasi partilere tek tek teşekkür ediyorum. Bize destek veren başta CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerim olmak üzere siyasi partilere ve onların mensuplarına da teşekkür ediyorum." dedi.

"GÖZÜN AYDIN TÜRKİYE"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Duaları için Gazze'nin mazlumlarına teşekkür ediyorum. Hayır duaları için Suriyeli mazlumlara muhacirlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu akşam itibariyle Gazze'deki yaralı kardeşlerimizi, Türkiye'ye aktarmaya başlıyoruz. Buradaki hastanelerimizde inşallah onları tedavi altına alacağız. Rabbim şifalar versin. Türkiye'yi barışın ve adaletin umudu olarak gören ve bizim için hayır temennilerinde bulunan her bir dostumuza, kardeşimize teşekkür ediyorum. Bize bu toprakları, bu vatanı, bu bayrağı, kutsal bir emanet olarak bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim çıktığımız bu kutlu yolculukta yar ve yardımız olsun. Rabbim bizi mahçup etmesin. Rabbim ülkemizi, milletimizi, kardeşlerimizi, dostlarımızı, insanlığı korusun, esirgesin diye dua ediyorum. Gözün aydın Türkiye. Teşekkürler Türkiye. Allah'a emanet olasın Türkiye. Seçimlerimiz hayırlı olsun. Yeni Türkiye'miz hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun."

 

11 Ağustos 2014
Etiket; Recep Tayyip Erdoğan, Ak parti, AKP, Cumhurbaşkanı, Başbakan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
25 yıldır çivi bile çakılmadı
Akpınar'ın tezi kitap olacak
Başbakan'dan İzmir turu
Atilla 'Kaya' gibi başladı
Millet onları affetmeyecek
Çilek koksun diye sprey sıkmışlar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir