28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan'ın Akhisar ve Demirci konuşmaları



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’daki ikinci gününde Akhisar Belediye Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz" dedi. Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu eleştiren Erdoğan, "17 Aralık’tan bu yana 120 milyar dolar zarar var. Yazık değil mi bunu nasıl yaparsınız, böyle bir kampanyayı başlatırsınız? Bu bir örgüt, çete olayıdır ama ana-yavru muhalefet el ele bunları yapıyorlar. Bunların derdi eski Türkiye’ye dönmek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, saat 11.50 sıralarında helikopterle ilçeye geldi, meydanı dolduran kalabalık tarafından 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Başbakan Erdoğan' sloganlarıyla karşılandı. 

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte meydandakilere el salladı. Alkışlarla kürsüye çıkan, Akhisar Belediyespor’un atkısı boynuna takılan ve toplu açılışını yapacağı hizmetlerden bahsederek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, “Bugün Akhisar’da açılışını yapacağımız eser ve hizmetlerin, bu güzel ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Akhisar ardından Demirci ardından Salihli’ye geçip oradaki eserlerimizin açılışlarını gerçekleştiriyoruz" dedi. Akhisar’da 25 milyon TL’lik kamu yatırımının açılışının yapılacağını, özel sektör yatırımlarıyla birlikte bunun 26.5 milyon TL’yi bulduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Akhisar bu yatırımları bileğinin gücüyle alnının teriyle hak etti. Akhisar Belediyespor’un başarılarını takdirle izliyorum. 12 bin seyirci kapasiteli stadyum yapma kararı aldık, temelini de attılar. İnşallah 55 milyon TL’ye mal olacak stadyumu 2015’te tamamlayıp Akhisarlıların hizmetine sunacağız. İstanbul’un Kasımpaşa’sına gelip bizi de 4-2 yenmek bizi de üzmedi değil. Berabere bitebilirdi. Ama neyse önemli değil, kazandıkları için tebrik ediyoruz."

Manisa’yı büyükşehir yaptıklarını anlatan Erdoğan, artık köylere de altyapı hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi'nin vereceğini, köylerde kanalizasyon olacağını söyledi. Erdoğan, Manisa'da doğalgazın yaygınlaştığını belirterek, her ailenin doğalgaz talebinde bulunmasını istedi.

“İSTEDİKLERİ GİBİ DİZAYN ETTİLER”


Partisinin her seçimde oylarının arttığını, iki seçmenden birinin Ak Parti'ye oy verdiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama birileri bunu hazmedemedi. Milli iradenin güçlenmesini hazmedemedi. Demokrasinin güçlenmesine tahammül edemedi. Tamamen kendi keyiflerine göre hükümetlerinin iş başına gelmesini ya da sürekli iş başında kalmasını istediler. Ama millet bunlara artık yeter dedi. Ne zaman onların çıkarları zedelendiyse, görevdeki hükümete, ellerindeki sermaye ile kontrolleri altındaki medyayla dışarıdaki işbirlikçileriyle saldırılar düzenlediler. Ülkeyi yönetemez hale geldiler. Siyaseti her seferinde istedikleri gibi dizayn ettiler. Bunlar milleti hiçbir zaman adam yerine koymadılar. İşte bu CHP benim milletime bidon kafalı dedi, göbeğini kaşıyan adamlar dedi. CHP zihniyeti bu. CHP bu ülkede kaymak takımının partisidir. Millet karar veremez diyorlar, millet anlamaz diyorlar. Vah vah vah. Bunlara işte o lobiler, o örgütler, o çeteler onlar destek veriyor. Ak Parti ile işte bu kirli oyun bu kirli düzen, çöktü."

Yolsuzluk olan yerde hizmetin olamayacağını kaydeden Erdoğan, "Yolsuzlukların olduğu bir hükümet olsa bu hükümet, 230 milyar dolardan milli gelir 800 milyar dolara çıkar mıydı? Soruyorum sizlere Allah aşkına 79 senede bu ülkede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı, biz ise 10 yılda 17 bin kilometre yol yaptık" diye konuştu.

“RAHŞAN AFFI’NA DUA ET”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Başbakan Erdoğan, “Ben bu CHP zihniyetine mensup olan savcıların mağduruyum, onu da söylüyorum. Onların meşrebine sahip olanların mağduruyum. Bunların genlerinde ne var bunu da iyi bilirim. Çünkü şu anda başbakanınız milli eğitimin kitaplarında olan bir şiiri okumak suretiyle içeri girdi. Kimdi mahkum eden? İşte bu CHP zihniyetine mensup, genel başkanın meşrebinden olan kişilerin mağduruyum" dedi.

Sözü 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna getiren Erdoğan, "Şu anda elinde silah olmayan kişilere terör örgütü mensubu demek kimin haddine? Bu genel müdür, dün kalkıyor yine aynı hezeyanları kusuyor. Delille konuş delille. Bilmeden konuşma. Böyle leke atmakla bir yere varamazsınız. Ama senin karakterin bunu gerektiriyor. Bununla bir şey elde edeceğini zannediyorsunuz. Dürüstsen belgeyle konuşuruz ama unutma SSK genel müdürü yaptıklarıyla asla unutulmayacak, hiçbir zaman silinmeyecek. Yolsuzluklara gömüldün ve Rahşan affıyla çıktın, kurtardın işi" diye konuştu.

Erdoğan, CHP'nin başına Kılıçdaroğlu'nun bir kaset olayı ile geldiğini öne sürerek, "Sen kendi genel başkanına bir skandal olan kasetle genel başkan oldun. Sen kaset genel başkanısın kaset. Çıkıyorsun şimdi sıkılmadan utanmadan hukukta 'beraatı zimmet asıldır' kaidesini bir kenara koyuyorsun, suçlu-suçsuz daha bilmeden, maalesef bazı savcıların evrakları deşifre etmesiyle onlara sığınıyorsun” dedi.

“EVLADIM OLSA PRİM VERMEYİZ”

Başbakan Erdoğan, son operasyonu kimlerin kimlerle birlikte işbirliği içinde yaptığını deşifre edeceklerini belirtirken de şunları söyledi:

“Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmayan insanları yolsuzluğun içinde gibi gösterme gayreti içine girenleri de affetmeyiz. O insanlar, emeklerini gayretlerini ortaya koyuyorlar. Lekelemeye hakkınız yok. Kimin kiminle iş birliği içinde olduğunu bunları da deşifre edeceğiz. Şu anda yargı süreci var. Hale bak. Savcı kalkıyor, bana hemen bunları getireceksin diyor, ona getirmeden medyaya getiriyor. Başsavcının açıklamalarını gördünüz. Ne diyor savcı için? Bir kısım medyayı yanına alarak adli takip olabilir mi? Bu savcı kimin savcısı? Öğrencilik yıllarımızda oldukları gibi, o uç örgütlerin militanları gibi çıkıp adalet sarayının önünde bildiri dağıtıyor. Bir savcı böyle bir şey yapabilir mi? Bunlar nasıl adalet dağıtacak? Bunlar adil olabilir mi? Şimdi biz bu tür insanların tabi ben düzgün, dürüst yargı mensuplarını tenzih ederim. Bugüne kadar onların hepsini savundum."

"VATANA İHANET İÇERİSİNDELER"

Başbakan Erdoğan, muhalefeti 'vatana ihanet' etmekle suçladığı konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Türkiye’de 17 bin kilometre bölünmüş yolu hazmedemedi. Bunlar Türkiye’de üçüncü havalimanının yapılmış olmasını da hazmedemiyorlar. Şu anda bu iş adamlarına atılan iftiralarla, bu adamlar kredi alacaklar, bunları nasıl temin edecekler? Bu tür karalama lekeleme olursa! Bunları lekeledikçe yurt içi yurt dışı bankalardan kredi almakta zorlanmayacak mı? Bunlar vatana ihanet içerisindeler. Gerek ana muhalefet, gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir. Zira 642 milyar bu ülkede devletin kasasında kaldı ama 17 Aralık’tan bu yana 120 milyar dolar zarar var. Yazık değil mi bunu nasıl yaparsınız, böyle bir kampanyayı başlatırsınız? Bu bir örgüt, çete olayıdır ama ana-yavru muhalefet el ele bunları yapıyorlar. Bunların derdi yolsuzluk, rüşvet değil, eski Türkiye’ye dönmek, bu mutlu azınlık onu istiyor. Millet çalışıyor, onlar cebe indiriyorlardı. Çalıyor, çırpıyor, mahkeme önüne bile çıkmıyorlardı. Kendileri ne isterlerse onu yapıyorlardı. Türkiye’nin enerjisini, kaynaklarını, alın terini yurt dışındaki işbirlikçilere peşkeş çekiyorlardı. Bunlar terör, kaos, karmaşa kan ve ölümden besleniyor. Kurdukları kirli tezgahla milletin kanıyla seviniyorlardı."

"KENDİNİ BİLMEZ ÖĞRETMEN, MÜDÜRLER VAR"

Başörtüsü yasağının kalkmasıyla ülkenin parçalanmadığını, bölünmediğini sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, “Hala kendini bilmez öğretmen ve müdürler bunu yine engellemeye çalışıyor. Ama bize ihbarlar geldikçe gereğini yapıyoruz, onu da söyleyeyim. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu normalleşmenin önüne dikilenler karşılarında bizi bulurlar. Hani bölünecekti? Hani parçalanacaktı?" dedi.

Erdoğan, Türkiye’deki normalleşmenin önüne artık kimsenin geçemeyeceğini belirterek, "Hamdolsun normalleşen bir Türkiye var. El ele verip kardeş olacağız. Kardeşliğimize nifak getirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. 30 Mart bir milat olsun yeni Türkiye’nin inşası için bir başlangıç olsun" diye konuştu.

TOPLU AÇILIŞI YAPTI


Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, yanındaki bakan ve heyetle birlikte tesislerin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, törenin ardından Akhisar Belediye Başkanı Ak Partili Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

“BÜYÜK OYUNU BOZMAYA HAYDİ TARİH YAZMAYA” PANKARTI

Toplu açılış töreninin yapıldığı Belediye Meydanı’nda polisler tarafından geniş güvenlik önlemi alındı, basın mensupları ve ekipmanları x-ray cihazlarından geçirilerek kontrol edildi. Vatandaşlarda arama noktalarından geçirilip meydana alındı. 

Meydana 'Giden gitsin, sen bize yetersin', 'Büyük oyunu bozmaya haydi tarih yazmaya', 'Karanlık Türkiye’yi aydınlatan, kötü oyunları bozan, adam gibi adam Başbakan Erdoğan', 'Dedelerimizle Menderes’le, babalarımız Özal’la biz de Erdoğan’la yürüyoruz' pankartları asılıydı. Meydanın ön tarafına kadınlar, arka tarafa ise erkekler alındı. Meydana gelen vatandaşlara Türk Bayrağı ve Ak Parti flamaları dağıtıldı. Başbakan Erdoğan, tören öncesi helikopterle meydan üzerinde tur attı.

 ERDOĞAN; AYRIMCILIĞA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki toplu açlış töreninin ardından helikopterle Demirci İlçesi’ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslendi. Parti otobüsünde, Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber ve Selçuk Arıdağ, kalabalığı selamladı.

Erdoğan, "Biz öyle bir gençlik istiyoruz ki bu gençlik inançlı, milli değerlerine bağlı, muhafazakar, demokrat bir anlayışla geleceğin Türkiye’sini inşa etsin. Kardeşlerim istiyoruz ki, bu gençlik sadece kuru kuruya kafatası milliyetçiliği yapmasın. Bu ülkede gençlerimiz, 'Yok ben Kürt milliyetçisiyim', 'Yok ben Türk milliyetçisiyim' demesin. Bu ülkede kardeş olalım. Biz, Tür, Kürt, Çerkez, Boşnak, Arnavut, aklınıza ne geliyorsa, yaradılanı, yaradandan ötürü sevelim" diye konuştu.

Ayrımcılık yapılmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Bu ayrımcılık niye? Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Öyle bir dinin mensubuyuz ki bizde, kavimcilik, ırkçılık yok. Kardeşlerim kimse sipariş üzerine doğmuyor, Allah nasıl takdir ettiyse öyle doğuyor. Öyleyse kimseyi ayırmayacağız, doğulu batılı kuzeyli güyneyli diye. Başı kuru üzüm tanesi gibi de olsa kardeş olarak sevip ayırt etmeyeceğiz. Kardeşlerim, şunu bilmenizi istiyorum inşallah bizi ayıramayacaklar. Bizi bölemeyecekler, biz bugüne kadar nasıl bir olduysak evelallah bundan sonra da bir olacağız. Kardeş olacağız, biz Afyonkarahisar’dan yola çıkarken şöyle dedik, 'Tek millet, tek bayrak' dedik. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi" dedi. 

Bu sırada kalabalığın, 'Dik dur eğilme' sloganları üzerine Erdoğan, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Hiç merak etmeyin. Ama şunu da unutmayın bayrağımızın yıldızı, şehidimizin simgesidir. Şair ne diyor; 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bu vatan 780 bin kilometrekare" dedi.

'OPERASYONA İZİN VERMEYİZ'

Türkiye’nin 780 bin kilometrekareyle tek bir vatan olduğunu belirten Erdoğan, "Burada kimse operasyona kalkışmasın, karşısında bizi bulur. Biliyorsunuz, bu ülkede bir CHP var, Hakkari’ye gider Türk bayrağını Ankara’da unutur. Hakkari’ye Türk bayrağını niye götürüp sallandırmıyorsun? CHP genel müdürü kimlerle anlaştın da götüremedin? Ama biz Diyarbakır’da bayrağımızı sallandırdık gördünüz değil mi? O meydan Türk bayraklarıyla nasıl gümbür gümbür inliyordu gördünüz değil mi? Bizi ayırmaya çalışanlara Diyarbakır meydanından cevap verdik. Biz her yerde aynıyız. CHP kumsalların partisi" diye konuştu.

KONUŞMAYA EZAN ARASI

Ezan okunurken konuşmasına ara veren Başbakan Erdoğan, daha sonra Rabia işareti yapıp, "Bir de vatan diyoruz. Devletin içinde paralel devlet olmaz. Buna gayret edenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklar. Bu kim olursa olsun, karşılarında bizi bulacaklar. Bu ülkeyi parçalamaya kimse cüret edemez, buna kimsenin hakkı yok" dedi.

ERDOĞAN'DAN SAVCIYA: DUR BAKALIM SENİNLE İŞİMİZ VAR

Başbakan Erdoğan, son süreçte yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin yaklaşık 120 milyar dolar zarar ettiğini savunup, şunları söyledi:

"Son olayların uluslararası ve ulusal boyutu var. Türkiye’nin kalkınmasını hazmedemediler. 11-12 günde, 120 milyar dolar zarar. Bunun bedelini nasıl ödeyecekler. Çıkıyor bir savcı efendi, makamını farklı bir şekilde kullanıyor ve gizlilik kaydı olan evrakı yanına aldığı yandaş medyayla servis ediyor. Hiç bir günahı olmadığı halde iftira etmek suretiyle onları günah keçisi haline getiriyor. Bu insanlar tertemiz olsa da nasıl toplumda dolaşacaklar. 4-5 gün önce Başsavcımızın yaptığı açıklama var çok manidar. Bizim, hakim savcıların temiz olanlarına en ufak bir sözümüz olamaz. Ama bu gücü suiistimal edip bu ülkenin bölünüp parçalanmasına neden oluyorlarsa bunları teşhir ederiz. 'Başsavcı dosyayı istiyor diye feryat' ediyor. Dur bakalım seninle işinimiz var. Öyle adalet sarayı önünde, militanlara benzer gibi adalet değil de bildiri dağıtıyorsun. Nerede görüldü bu, hangi savcı böyle bildiri dağıtır sokakta."

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, "Bu CHP’nin genel müdürü, bir zamanlar SSK’nın genel müdürüyken yolsuzluklarıyla meşhurdu, Rahşan affıyla kurtuldu ve aynı zamanda çok garip işlerle meşgul. Bunun adı kaset genel müdürüdür çünkü, sayın Baykal’ı bir kasetle götürdüler, şimdi iş ortaya çıkıyor yavaş yavaş. Demek ki bu işin arkasında birileri var ama kimler acaba yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tezgahı farklı kurmuşlar. Bumerang döndü kendilerini vurdu. Kendi genel başkanına bu tür tezgahı kuran bu ülkede her şeyi yapar" dedi.

'SEN ÖNCE SORUYU CEVAPLA'

Kılıçdaroğlu’nun, kabine revizyonunda İçişleri Bakanı olarak Efkan Ala’nın atanmasına tepki gösterdiğine değinen Erdoğan, "Benim İçişleri Bakanı’mdan rahatsız olmuş, sen bana o soruyu sormayı bırak. Benim müsteşarım dürüst, işini bilen ve bu ülkede yıllar yılı valilik yapmış, sonra müsteşarım olmuş biri. Partinizden yolsuzluklar nedeniyle ihraç ettiğiniz biri ve yolsuzluk klasörleri önünde poz verdiğin biri o kişiyi sen nasıl İstanbul’a Belediye Başkan adayı yapıyorsun? Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Sen önce bunun hesabını ver. Bunların geçmişi de böyle, ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’den almıştım. Ama İstanbul yolsuzluklar şehriydi, çöp dağlarıyla berbat olmuştu, hava kirliliğiyle berbat olmuştu, susuzdu. CHP susuzluktu, CHP hava kirliliğiydi, CHP çöptür çöp. Maalesef bunların devirleri hep böyle olmuştur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

Erdoğan konuşmasının sonunda, "Siyasetçiye, halkı gibi dürüst olmak yaraşır" dedikten sonra şunları söyledi:

"Toplumlar, layık oldukları gibi idare edilirler. İnşallah biz sizlere layık olmaya çalıştık. Olmaya da çalışacaz. Bizim rotamızı siz çızdiniz, o rotada ilerliyoruz. Münferilerin attıkları iftiralara inanmaya kalkmayın. Babamızın oğlu olsa, evladımız olsa, yolsuzluğa prim vermeyiz. Biz sadece sunu isteriz, yargı kayıtsız şartsız egemen değildir, yürütme egemen değildir, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

Başbakan Erdoğan daha sonra Salihli’ye gitmek üzere Demirci’den ayrıldı.

29 Aralık 2013
Etiket; başbakan akhisar demirci Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir