19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakanın Tokat Attığı İddia Edilen Genç Konuştu



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Soma ziyareti sırasında bir marketin önünde yaşanan kargaşa sırasında tokat attığı iddia edilen Taner Kuruca olayı Doğan Haber Ajansı'na anlattı.

Taner Kuruca o anları anlatırken şunları söyledi:

"Alışveriş yapmak üzere markete gitmiştim. O esnada Belediye Caddesi üzerinde yoğun bir kalabalık vardı. Marketin içine alışveriş yapmak için girdiğim esnada 'Başbakan geliyor' diye bir ses duydum ve dışarıya doğru yöneldim, marketin önüne çıktım.

Niyetim sadece Sayın Başbakanımızı uzaktan görmekti. Kendisi de halkı selamlıyordu o esnada. Fakat kalabalığın arasındaki provakatörler, Soma halkının acısını da deşerek Sayın Başbakanımıza yönelik saldırıya meylettirdiler. Sayın Başbakanımızın korumaları da, Sayın Başbakanımızı alarak marketin içine, güvenlik ablukası altına alara korumak istediler. Fakat arbede esnasında ben çok fazla arada kalmak istemedim, çıkıp gitmek istedim oradan. Benim sayın başbakanla yüz yüze kalmam bir anda oldu.

Sayın başbakanımzın da o esnada dışarıda yaşamış olduğu öfkeden ve istem dışı hareketlerden dolayı bir çıkış yaparak, orada bir tokat mahiyetinde bir dokunuş oldu. Ben kendimi geriye doğru attım korumalar gerisini getirdi.

Tabi ben orada büyük darbeler aldım, o darbeler neticesinde yerede düştüm. Yine de oradan bir şekilde kurtulup çıkmak istedim. Benim Sayın Başbakana karşı hiç bir eylemim yok, zaten kendim eylemci de değildim, gösterici de değildim.  Ben orada sıradan sade bir vatandaştım, bunlarla da zaten alakam yok. Zaten ben de madende çalışıyorum. Benim de gerçekten çok büyük acılarım var çünkü yüzlerce arkadaşımı kaybettim.

Bunun derin üzüntülerini de çekiyorum aynı zamanda. Orada Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu harekete de değil çünkü yine söylüyorum kendisi de beni dinliyor görüyorsa; orada istem dışı bir hareket bulundu, fakat onu da isteyerek yaptığını zannetmiyorum. Fakat orada korumaların bana vurduğu ağır darbeler, psikolojik olarak etkilendim. Oradan çıktıktan sonrada, kurtuldum ve eve gittim. Serinkanlılığımı korumak istedim elimi yüzümü yıkadım. Baktım olmuyor, bir duş alıp kendime geleyim dedim çünkü olayın psikolojisini hala üzerimden atabilmiş değilim. Hatta gece hiç uyumadım sabah kadar, 'niye böyle oldu' diyerek. Daha sonra markete giderek ellerinde böyle bir görüntü varsa silinmesini rica ettim.

Çünkü kimsenin görmesini istemedim. Psikolojik olarak çok yıpranmak istemediğim için. Neticede orada da zaten telefonum düşmüştü, telefonumu aldım. Benden sonrada olayların akışını bilmiyorum. Sayın Başbakanımızın belki bu konuda bir açıklaması olacak, bilemiyoruz ama Sayın Başbakanımıza ben buradan sesleniyorum; 'Sayın Başbakan, ben kesinlikle size karşı orada her hangi bir gösterici olarak her hangi bir eylemci olarak gelemdim. Sıradan bir vatandaş olarak sizi görmeye gelmiştim. Fakat orada o istem dışı hareketlerle karşılaştım. Gerçekten çok mağdur oldum, üzgünüm. Sadece sayın başbakan'dan anlayacağını umarak bir özür bekliyorum."

DAVACI OLMAYACAĞIM

Kesinlikle davacı olmayacağını belirten Kuruca, 4 seneye yakın süredir madende çalıştığını ifade edip, "Ekmeğini madenden kazanan sıradan bir vatandaşım" dedi.

Yaşan olay nedeniyle vücudunda darp izleri bulunduğunu dile getiren Taner Kuruca, "Saldırı direk şahsıma yapıldı. Onun nedeni de orada beni eylemcilerden zannettiği için, kalabalık esnasında içeride eyleme hazırlıklı olan gruptan biri mi diyerek, düşünerek o neticede o hareketi yaptılar. Ümit ediyorumki orada daha sonra benim suçsuzluğum anlaşıldığı için beni bıraktılar. Belki bırakamayabilirlerdi. Darp izlerim var, kolumda, boyunumda darp izim var. Bir de boynumda bir iki tırnak izi var. Darbeler esnasında üzerime yüklenmelerden kaynaklananlardır o" diye konuştu.

15 Mayıs 2014
Etiket; taner kuruca, başbakan soma tokat, başbakan market tokat Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir