20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başım Belada'yı Dinledi Diye Yediği Dayakla Kaldı



Bahri KARATAŞ/DHA - Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde 10 yıl önce, çalıştığı büfede Ahmet Kaya’nın 'Başım Belada' adlı şarkısını dinlediği için 28 yaşındaki İbrahim Sil’i dövdükleri iddia edilen polis memurları M.B. ve B.O.'ya 8’er ay hapis ve memuriyetten men cezası aldı. Ancak Yargıtay, zaman aşamı nedeniyle davayı düşürdü.

Sil’in avukatı Fuat Aldemir, temyiz aşamasında dosyanın geç ele alınmasından dolayı davanın düştüğünü, müvekkilinin yediği dayakla kaldığını söyledi. Olay, 24 Haziran 2004 tarihinde İnönü Bulvarı’ndaki bir büfede meydana geldi. 5 yıldır aynı işyerinde çalışan İbrahim Sil, temizlik yaparken şarkılarını çok sevdiği Ahmet Kaya’nın 'Başım belada' adlı şarkısını müzik setinde dinlemeye başladı.

Bu sırada içeri giren iki sivil polis memuru, Sil’e müziği kapatmasını söyledi. Müziği kapatan Sil’in arkasından gelen polis memurlarından biri, kaseti almak için hamle yaptı. İbrahim Sil de, "Kaset emanet size veremem" dedi.

Polis memurlarından M.B., iddiaya göde elindeki telsizle Sil'in yüzüne vurdu. Kendinden geçip yere düşen Sil’e bu kez diğer polis memuru B.O. yumruk attı. Kanlar içerisinde kalan ve yüzü tanınmayacak hale gelen Sil’i polis memurları otomobile bindirip, karakola götürdü. Kendilerinden şikayetçi olmaması için baskı yaptı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Can güvenliği olmadığını öne süren, aldığı darbeler sonucu yüzü şişen ve çene kemikleri kırılan, Adli Tıp Kurumu’ndan '25 gün iş görmez' raporu alan İbrahim Sil, avukatı Fuat Aldemir aracılığıyla 2 polis memuru hakkında 'Efrada kötü ve fena muammele, şartlı tehdit ve hürriyeti tahdit' suçundan şikayetçi oldu. Avukat Fuat Aldemir de o dönemde, müvekilini bu hale getiren polis memurlarının cezasız kalmamaları için herşeyi yapacaklarını söyledi.

4 YIL SONRA DAVA

Yaklaşık 4 yıl olayı soruşturan savcı, başka ile tayinleri çıkan polis memurları M.B. ve B.O.’nin 2008 yılında ifadelerini aldı. Polis memurları yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. İki polis memuru da olay günü Emniyet Müdürmüğü Terörle Mücadele Amirliği’nde 20.00- 08.00 saatleri arasında görevli olduklarını, görev saatleri içinde ne kendilerine ne de haber merkezine böyle bir olayın bildirilmediğini, iftira atıldığını, davacı olan kişiyi tanımadıklarını öne sürdü.

İbrahim Sil, savcvılıkta kendisini döven 2 polis memurunu fotoğraflarından teşhis etti. Tanıklar da iki polisin İbrahim Sil’i Ahmet Kaya’nın şarkısını dinlediği için dövüp, karakola götürdüklerini belirtti. Savcı Ertan, 2008 yılında, iki polis memuru hakkında 'Efrada kötü ve fena muammele, şartlı tehdit ve hürriyeti tahdit' suçlarından 9’ar yıl hapis cezası istemiyle, Kuşadası 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

CEZA ALDILAR

Tutuksuz yargılanan polis memurları M.B., B.O. ve tarafların avukatlarının katıldığı 19 Şubat 2010 tarihindeki son duruşmada savcı, sanık polislerin cezalandırılmalarını istedi. Hakim, sanık eylemlerinin 'Bir bütün halinde efrada kötü muamele' suçu oluşturduğunu belirtip sanıklar M.B. ve B.O’yu 8’er ay hapis ve memuriyetten men cezası verdi. Hakim, sanıkların suçtan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak haklarında takdiri indirim nedeninin uygulanmasına, cezaların tedbire çevrilmesine ya da ertelenmesine yer olmadığına karar verdi. İbrahim Sil’in avukatı Fuat Aldemir, sanıkların diğer suçlardan da ceza almaları için temyiz başvurusunda bulundu.

ZAMANAŞIMI DAVAYI DÜŞÜRDÜ

Mağdurun avukatı Fuat Aldemir ve sanıkların avukatlarının temyiz başvurusunda bulunduğu dosyayı Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi inceledi. Yerel mahkemeye gönderilen gerekçeli kararda, sanıklara yöneltilen suçların TCK’nın belirtilen maddeleri kapsamına göre 7.5 yıllık asli ve ilave zamanaşımına tabi olduğu belirtilirken, "Suç tarihi olan 24 Haziran 2004’den itibaren inceleme gününe kadar bu sürenin gerçekleştiği anlaşıldığından, 5237 sayılı TCK’nın 7/2. maddesi ile CMK’nın 321'inci maddesi uyarınca bozulmasına, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, aynı kanunun belirli maddeleri uyarınca sanıklar hakkında açılan kamu davalarının zamanaşımı nedeniyle düşürülmesine oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.

Bir başkan dört üyeden oluşan Ceza Dairesi’nin kararını alan İbrahim Sil’in avukatı Fuat Aldemir, davanın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesine tepki gösterdi.

Aldemir, şöyle konuştu:

"Her şey kılıfına göre ayarlanmış. Müvekkilim, dinlediği şarkılar yüzünden dayak yedi. Uzun süre tedavi gördü. Psikolojisi bozuldu. Bu olaydan sonra hayata adapte olmak için uzun uğraşlar verdi. Yaşadığı şehri terkedip başka şehre yerleşti. Sanıklar hakkında dava geç açıldı. Bunların yanında, Yargıtay’da dosya geç incelendi. Herşey planlı yapılmış. Müvekkilimin o yaşadığı travmanın, acılarının hesabını kim verecek. Onu dövenler sokaklarda özgürce dolaşacak. Müvekkilim ise yediği dayakla kaldı. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağım."

07 Nisan 2014
Etiket; ibrahim sil, fuat aldemir, başım belada dayak, ibrahim sil dayak Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir