20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başsavcı ağlattı...



İzmir’e 2 yıl önce Diyarbakır'dan gelen Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, son kararnameyle de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Bayraklı Adliye Sarayı A-Protokol Kapısı önünde uğurlama töreninde Kavak sitem dolu bir konuşma yaptı, "Dosttan gelen kurşun,gül hükmünde, demek durumundasınız" dedi.

Başsavcı Durdu Kavak, için Adliye önünde düzenlenen törene eşi, kızı, başsavcı vekilleri, hakim ve adliye çalışanları katıldı. Oldukça hüzünlü bir konuşma yapan Durdu Kavak şunları söyledi:

"Dosttan gelen kurşun, gül hükmünde demek durumundasınız. Bir taraftan az da olsa bir beldeye, güzel bir beldeye hizmet etmenin onuru içindesiniz. Diğer taraftan şu güneşin bağrında sizler burada bir araya gelmişsiniz. Sizlere iki laf etmeden, hitap etmeden gitmek edepsizlik olurdu, diye bu konuşmayı yapmak durumunda kalıyorum. Farkındasınız cümlelerimi çok düzgün kuramıyorum, boğazım düğümleniyor. Çünkü hayattaki en zor şey arkadaşlar, dost bildiklerinizin size yaptıklarıdır. Allah kimseyi bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya bırakmasın. Ama olsun. Tayin olduktan sonraki ilk adli yıl töreninde demiştim ki, Aristo'nun bir lafına atfen, 'İdarecilikte kolay olan iyi olmaktır, zor olan adil olmaktır.' Ben adil bir başsavcı olacağım demiştim, bu zamana hep kadar adil oldum. Burada da adil olmaya çalıştım. Adil olmamın karşılığı bu olsa da, böyle olmaya devam edeceğim, bunu buradan herkese ilan ediyorum."

ŞİİRLERLE SÜSLEDİ

Konuşmasını şiirlerle süsleyen Kavak, Necip Fazıl’ın 'Cenazemde olmasın çelengim top arabam. Tabutumu taşısın dört tam inanmış adam' mısrasını da, "Yine şairin dediği gibi, "Cenazemde olmasın ne takım ne arabam, beni alıp götürsün tam yanmış dört adam.' diye okudu. Kavak konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte bu samimiyeti sizlerde görmek beni çok mutlu etti, duygulandırdı. Ne diyelim bu millete hizmet etmek görevi bundan sonra Manisa'daymış. İnşallah oradaki milletimizin elit, mümtaz, eli öpülesi milletine hizmet etme gururuna, şerefine nail olacağız. Sizlere Allah'a ısmarladık diyorum ama veda etmiyorum. Çünkü yakında yine geleceğim. Yine sizlerle görüşeceğiz, yine çayımızı, kahvemizi içeceğiz, sohbet edeceğiz inşallah. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum, sizler de bana hakkınızı helal ederseniz müsterih olarak ayrılacağım arkadaşlar. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyor, Allah'a ısmarladık diyorum."

BAZI ÇALIŞANLAR AĞLADI

Başsavcı Durdu Kavak'tan sonra konuşan, İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, "Gönül insanını uğurluyoruz" dedi. Kocabaş, Kavak'a bir buket çiçek verdi. Ardından Kavak herkesle tek tek vedalaşıp, otomobiline binerek, adliyeden ayrıldı. Durdu Kavak ayrılırken bazı adliye çalışanlarının ağladığı görüldü.

21 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir