25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

BBP'den polise destek



Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gezi Parkı olaylarında eleştirilen polislere destek vererek, “Polis hepimizin evladı. Herkes milletvekillerinin dahi küfrettiği ve saldırılara maruz kalan polisin yerine kendisini koysun” dedi.

BBP Aydın İl Teşkilatı 8. Olağan Genel Kurulu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleşti. Kongreye Destici’nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, Hakan Fatih Ovalıoğlu, BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili sinevizyon gösterimiyle başlayan genel kurulda ilk olarak BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter söz aldı. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Yeter, siyasi partiler kanununa rağmen BBP’nin varlığını sürdürdüğünü söyledi.

BBP olarak hak ve hukukun emrinde olduklarını kaydeden Yeter, “Hiçbir seçimden sonra pişman olmadık, liderimizi suçlamadık. Hep dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’de diyet borcu bulunmayan tek hareket Büyük Birlik hareketidir” dedi.

“TÜRKİYE FAİZ CENNETİ”

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarının arkasında faiz lobisinin olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendiren BBP Lideri Mustafa Destici de, faiz lobisinin en fazla para kazandığı ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu savundu. Destici, “Faiz lobisinin Türkiye’de kazandığı parayı dünya üzerinde kazandığı başka bir ülke çok az. Geçtiğimiz 2012 yılında Türkiye borsasına bin TL koyan bir yabancı yatırımcı, bin 630 TL alarak gitti. Yani yüzde 63 kazandı. Devlet tahviline bin TL yatıran da bin 222 TL alarak gitti. Yani yüzde 22 alarak gitti. Avrupa’nın hangi ülkesinde böyle bir faiz geliri var? Amerika, Almanya, İngiltere, Rusya, Japonya ve Çin’de var mı? İslam ülkelerinde zaten yok. Böyle bir para nerede var. Burası zaten bir faiz cenneti, sıcak para cenneti ve kara para cenneti” diye konuştu. Türkiye’de tek görevi Türkiye’nin içini karıştırmak olan grup ve güruhlar olduğunu öne süren Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek görevi dini ve milli hassasiyetlerimizi yok etmek olan, ülke insanımızı birbirine düşürmek olan, iç karışıklıklar çıkartarak ülkeyi bir kaos ortamına sokmak ve bu şekilde de hem ekonomik anlamda Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak hem siyasi anlamda Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak hem ahlaki anlamda Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak hem de dış politikada Türkiye’nin elini zayıf düşürmek için varlığını buna adamış olan, varlık sebebi bu olan kişiler, gruplar, siyasi partiler, sivil toplum örgütü adı altında örgütler, dernekler, vakıflar ve bunların temsilcileri var. Milletimiz şunu iyi bilsin ki; bunlar dışarıdan besleniyorlar. Bunu bilerek söylüyorum; bunlar bizzat dışarıdan finanse ediliyorlar. Bunların bütün yaşam alanları, bunların yaşamı, oksijeni, havası ve gazı hepsi dışarıdan veriliyor.”

“MARJİNAL GRUPLAR DEVREYE GİRDİ”

Marjinal grupların Gezi Parkı ağaçların kesilmesini fırsata dönüştürdüğünü ileri süren Destici, “Bu marjinal gruplar devreye girdi ve bunu devletle milleti sokakta birbirine düşürmek için fırsat bildi. Bu güne kadar milletten yana olmadıkları için, milletin içinden olmadıkları için, milletin değerlerinden ve inançlarından kopuk oldukları için, millet tarafından yetkilendirilmedikleri için ‘Acaba bir darbe tekrar olabilir mi? Acaba biz Türkiye’de iktidarları sandık ve seçim dışı değiştirebilir miyiz? Ülkeyi bir karışıklığa ve kaosa sokarak bunu yapabilir miyiz?’ heveslerine düştüler. Ve günlerdir bu yapılıyor” şeklinde konuştu.

Olaylarda polisin suçlanmasına tepki gösteren Destici, “Polis bizim evladımız” diyerek, “Polis benim kardeşim, senin oğlun, öbürünün yeğeni. Bu polis nerden geldi arkadaşlar? Bu polis bizim evlatlarımız değil mi? Şimdi hepimiz kendimizi polisin yerine koyalım. Gencecik bir insansın, 1-2 sene önce mesleğe başlamışsın, 48 saat uykusuz görev yapıyorsun, gece gündüz çalışmaktan dolayı 1 Kuruş mesai almıyorsun, kendi paranla her öğün ekmek arası bir şeyler yiyorsun ve karşıdan da sana ana avrat küfrediliyor, milletvekilleri bile küfrediliyor, monotof kokteylleri, taşlar ve sopalarla saldırılıyor ve de sen bu psikolojidesin. Hepimiz kendimizi karşımızdakinin yerine koyalım. İktidar kendisini muhalefetin yerine koysun empati yapsın. Eylemciler polisin, poliste eylemcilerin yerine kendisini koysun. ‘Ne istiyoruz’ diye bir empati yapılsın ve buna göre kararlar verilsin” şeklinde konuştu.

DESTİCİ’YE BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ

Destici, Aydın genelindeki parti çalışmalarında gösterdikleri başarılar nedeniyle iki BBP’li plaketle ödüllendirdi. Alperen Ocakları adına Destici’ye çiçek takdim eden bir genç, Destici’nin Babalar Günü’nü kutladı. Tüm alperenler adına çiçeği kabul eden Destici, “Ben hakikatten bir Alperen babasıyım. Oğlumun adı Alperen. Teşekkür ediyoruz ve tüm babalarımızın Babalar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, üçüncü kez göreve seçilerek güven tazeledi. Yeter başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu: “Ali İhsan Yılmaz, Nail Kocabay, Akif Çerçi, Avni Fatih Kaymaz, Mustafa Sadık Tabak, Muhsin Aydoğdu, Ertan Gökçe, Halil İbrahim Seyyaroğlu, Gürşat Çay ve Salih Taşpınar.”

16 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir