16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

BDP'liler buna ne diyecek?



Başkan Yardımcısı Atalay, konuk olduğu TV programında BDP'lilere yönelik gündem değiştirecek iddiada bulundu. 

Atalay, "Birileri iç siyaset için hala silahı önemli görüyorsa, Benim elimde bir istihbarat raporu var. 'Silah giderse güneydoğuda seçimde falan zorlanırız' diyor. Parti kanatlarından deniliyor. Birileri hala doğuda, güneydoğuda siyaset yapmak için bu tür baskıları, korkutmaları görüyorsa bunlar kötü niyetlidir. Biz çözülsün, bitsin istiyoruz. Süreçle ilgili bütün diyaloglar devam ediyor" dedi.

Kanal 7'ye konuk olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Başbakan Tayyip Erdoğan'a korkak diyor. Tayyip Erdoğan'a her şeyi söylesen bile korkak diyemezsin. Tayyip Erdoğan iki yüzlü değildir. Cahilce hiç bir siyasi olgunluk taşımayan ifadeler. Çok dar gözlüklerle bakıyorlar" şeklinde konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN'A HER ŞEYİ SÖYLESEN BİLE KORKAK DİYEMEZSİN"

Demokratikleşme paketi açıklandıktan sonra muhalefetin yaptığı açıklamaları eleştiren Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Başbakan Tayyip Erdoğan'a korkak diyor. Tayyip Erdoğan'a her şeyi söylesen bile korkak diyemezsin. Tayyip Erdoğan iki yüzlü değildir. Cahilce hiç bir siyasi olgunluk taşımayan ifadeler. Çok dar gözlüklerle bakıyorlar. Bütün Türkiye'yi asla görmüyorlar. O dar şoven gözlüklerini çıkarıp dünyaya baksalar bizim yaptıklarımızı biraz anlarlar. Ama bizim yaptıklarımızı zerre kadar anlamıyorlar" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TERÖRÜ İÇERİDEN ÇOK DIŞARIDADIR"

Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini ve terörün dış kaynaklı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Biz hükümet olarak kararlılığımızı ve samimiyetimizi ortaya koyuyoruz. Dışarı çıkılacak. Silah bırakılacak. Hükümet o insanların örgüt mensuplarının durumlarına göre eve dönüşlerini yeniden dizayn edecek.Oralarda yapılacak çalışmalar var. Yapıyoruz da. Siyasete dönüşünü, lider kadroların geleceği, her çözüm süreci kendi içinde bunu taşır zaten. Dünyanın neresine bakarsanız bakın, çözüm sürecinin sonundaki en önemli nokta budur. Alanda şu anda tatsızlıklar var. Bu vatandaşa da yansıyor. Bazı yatırımları engellemeler gibi. Ama terör unsurlarının örgüt mensuplarının doğuda, güneydoğuda vatandaşı tedirgin eden tutumları da var. Bütün bunları iyi değerlendiriyoruz. Hiç bir yerde, bir şeyi görmezden gelemeyiz. Türkiye'nin terörle sınavının diğer ülkeler kadar kolay olmadığını bilmek lazım. Türkiye'nin terörü içeriden çok dışarıdadır. Kaynakları ve destekleri. Komşularımız var. Komşularımızdaki gelişmeleri hepimiz biliyoruz. Suriye'de o zalime destek veren bir İran var. Ve Avrupa var. Elimizde bir sürü bilgi var. Gidip terör unsurları ile görüşen bu çözüm sürecini bıraktırmaya teşvik eden istihbarat raporları var yabancı ülkelerin. Terör, dış etkileşime çok açık."

"TERÖR BİTTİKTEN SONRA NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ"

Çözüm sürecine ilişkin bütün diyalogların devam ettiğini belirten Atalay, "Ben şu anda bir kilit görmüyorum. Hükümet açısından da bir kilit görmüyorum. Biz düğümlenmiş, kilitlenmiş diye bir algı içerisinde değiliz. Ama birileri kötü niyet içerisindeyse, farklı düşünceler içerisindeyse, birilerinin niyeti farklı ise terör bitmesin. Bu devam etsin gibi niyetleri varsa, o onların işidir. Bizim düğümümüz değildir. Bizim açmazımız değildir. Biz kararlıyız. Bu işin geleceğini de biliyoruz. Terör, şiddet bittikten sonra ne yapacağımızı da biliyoruz. Ama birileri iç siyaset için hala silahı önemli görüyorsa, Benim elimde bir istihbarat raporu var. 'Silah giderse güneydoğuda seçim de falan zorlanırız' diyor. Parti kanatlarından deniliyor. Birileri hala doğuda, güneydoğuda siyaset yapmak için bu tür baskıları, korkutmaları görüyorsa bunlar kötü niyetlidir. Biz çözülsün, bitsin istiyoruz. Süreçle ilgili bütün diyaloglar devam ediyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZ POLİTİKA İZLEDİĞİNİN İFADESİ"

ABD Türkiye'nin bağımsız politikalarından rahatsız mı şeklindeki soruya Atalay, "Şu günlerde MİT ile Hakan Fidan ile ilgili yapılan değerlendirmeler, Türkiye'nin daha kişilikli daha bağımsız politika izlediğinin bir ifadesi. Türkiye'nin bağımsız kişilikli bir politika izlemesi İsrail'in oyununa fazla girmemesi Amerikalısı, İsraillisi neticede bununla ne diyor: 'Biz Türkiye istihbaratına veya istihbaratın başındaki kişiye güvenmiyoruz' diyor. İşin özü bu. Rahatsızlar" diye yanıt verdi.

13 Ekim 2013
Etiket; Başbakan Yardımcısı Atalay, Beşir Atalay, silah giderse zorlanırız, BDP'liler ne dedi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir