28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bekir Bozdağ'a yumruklu saldırı



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinde, kürsüde konuşmasını tamamlayıp protokoldeki yerine giderken yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan gözaltına alınırken Bozdağ, "Hacıbektaşlıların tümü üzüntülerini belirterek bu sıkıntıyı benimle birlikte paylaştı. Bu güzel ortamı provoke eden kişiye prim vermedi" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında, "Sevgi ve hoşgörüyü asla unutmayalım" diye konuştu.

Hacıbektaş İlçesi Cumhuriyet Alanı'nda yapılan Hacı Bektaş Veli'yi 50'nci Ulusal, 24’üncü Uluslararası Anma törenlerine, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, çok sayıda milletvekili, yabancı elçilikler ve temsilcileri, çeşitli ülkelerden gelen başta Arnavut Alevi-Bektaşi dedesi Edmond Brahimaj olmak üzere Alevi-Bektaşi derneklerinin temsilcileri katıldı. Bu arada, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerden de Hacıbektaş’a gelenler oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Umut Oran, Nihat Matkap, Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç da hazır bulundu. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç de alanda bulunanlar tarafından en çok alkışlanan isim oldu.

Pir Sultan Abdal Derneği tarafından alanda ’İnanç özgürlüğü istiyoruz' yazılı pankart açıldı. Alanda CHP ve İşçi Partisi flamaları dalgalandırıldı.

BOZDAĞ, KILIÇDAROĞLU’NA ’MALAKAT' ARMAĞAN ETTİ

Törenlerden önce Hacı Bektaş Veli Külliyesini gezen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hünkarın türbesinde dua etti. Aslanlı çeşmeden su içtikten sonra tören alanına geldi. Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 12 ciltten oluşan, Hacı Bektaş Veli’nin yazdığı günümüze uyarlanan ’Makalat' eserini armağan etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Malakat’ın birinci cildini inceledikten sonra korumalarına verdi ve Bozdağ’a teşekkür etti.



SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Gezi Parkı olayları sonrası bazı grupların Hacı Bektaş Veli törenlerinde olay çıkarabileceğini dikkate alan polis, tören alanında ve çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda sivil polisin yanı sıra, Ankara’dan gelen polis operasyon timleri, özel harekat timleri, çevre illerden gelen çok sayıda çevik kuvvet polisi olmak üzere bine yakın polis güvenlik önlemi aldı.

MUHALEFETE ALKIŞ, İKTİDARA YUH ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, telgraf gönderen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek alkışlanırken, isimleri okunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, telgraf gönderen bakanlar ve Ak Partili milletvekilleri yuhalandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Hacıbektaş Kadınlar Korosu'nun mini konser verdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi gösteri yaptı. Şiir ve öykü yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra 20'nci Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü, Barış TV sahibi gazeteci Ali Rıza Erkan’a verildi.



"HACI BEKTAŞ BU TOPRAĞI VATAN YAPAN MANEVİ MİMARLARDAN"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine 'yuh' çeken ve ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları, ıslıklı protestoları altında geldiği kürsüden yaptığı konuşmaya, "Sizleri Başbakanımızın selamı ile selamlıyorum’’ diye başlayınca protestoların dozu arttı. Bozdağ konuşmasında şunları söyledi:

"Hünkar Hacı Bektaş Veli, yolumuzun ilim irfan ve insanlık olduğu anlayışın simgesidir. Ortak akılın ortaya çıkması için bu gün burada, hep birlikte birliğin ve beraberliğin, el ele olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Barış ve kaynaşmanın sağlanması, daha da ötesi, küreselleşen dünyada farklıların ayrışma sebebi değil, zenginlik olarak görülmesi, birlikte yaşanması açısından bu tür etkinlikler önem taşımaktadır. Bu etkinliklere katkı sağlayanlara, herkese gönülden teşekkür ederim. Anadolu toprakları çok verimlidir. Bu coğrafyadan çıkanlar gönüllerimizi aydınlatmıştır. Hacı Bektaş Veli herkese yol gösteren, halk aşığı bir velidir. Hünkar okuması bilen için bir üniversitedir. Hoşgörüyü tebliğ aracı olarak görmüştür. Bizzat da uygulamıştır. Hacı Bektaş Veli, Kuran aşığıdır. Bir büyüğü anlamının yolu, onun kendi sözlerine ve eserlerine bakmalıdır. Hacı Bektaş’ı iyi anlamalı, yolumuzu aydınlatan ışık olarak almalıyız. Huzur ve esenliğin zedelendiği günümüz dünyasında onun sözleri ne kadar önemli, huzur ve barış için önem taşıdığı ortadadır. Hünkarı daha çok anlamak için onun eserlerini okuyarak, fikirlerini öğrenmeliyiz. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmek, bizim şiarımızdır. Bu toprakların özünde mayasında ilahı aşk vardır. Hazreti Muhammed, Hazreti Ali, Ehli Beyt hepimizindir. Bu yolda öfke, ayrılık, gayrılık, senlik-benlik kaygısı yoktur. İncinsen de incinmemek vardır. Millet olarak gerek dini hayatımızda, gerekse seküler hayatımızda Ehli Beytin ne olduğunu biliyoruz. Hasan ile Hüseyin’i anıyoruz. Alileri, Caferleri, Fatmaları, Zeynepleri duayla yad ediyorum. Hacı Bayram Veli, Mevlana, Yunus, Ahi Evran gibi Hacı Bektaş Veli de Horosan’dan bu toprakları vatan yapan gönül, ilim ve maneviyat mimarlarındandır. Aslımızın en büyük ihtiyacı, yeni Hacı Bektaş Velilerdir."

BOZDAĞ'A YUMRUKLU SALDIRI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, protestolar arasında Hacı Bektaş Veli'nin sözleriyle konuşmasını tamamladı. Kürsüden, yuhalama ve protestoların sona ermesi için "Lütfen hoşgörü. Hünkarın istemediği, benimsemediği davranışlar içinde olmayalım’, 'Hoşgörü ve sevgi adına sükunet istiyoruz'’ anonsu yapıldı.

Bekir Bozdağ konuşmasından sonra protokol tribünündeki yerine giderken, adının Hüseyin Satı olduğu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde yerel gazetecilik yaptığı, düğünlerde kamerayla çekim yaptığı belirtilen kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Saldırganın savurduğu yumruğun Bozdağ'ın çenesini sıyırıp göğsüne geldiği belirtildi. Polisler tarafından olay yerinde etkisiz hale getirilip gözaltına alınan saldırganın olay sırasında, ''Buraya ne yüzle geldiniz'' dediği görgü tanıkları tarafından belirtildi.

Daha sonra protokoldeki yerine oturan Bekir Bozdağ'a, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere diğer davetliler geçmiş olsun dileklerinde bulundu.



KEMAL KILIÇDAROĞLU "BARIŞ" DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasına, "Hacı Bektaş’ın mekanındayız. ’İncinsen de incinme, incitme' diyor. Kimseyi incitmeyelim. Bu topraklara sevgiyi getirenler Hacı Bektaş Velilerdir. Burada sevgi vardır hoşgörü vardır. İnsan sevgisi insanların yüreklerindedir. Sizden isteğim incinseniz de incitmeyin’’ diye sözlerine başladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Hacı Bektaş Veli Anadolu'nun mayasıdır özüdür, sesidir. Her şeyden önce Anadolu'nun nefesidir. Böyle tanıyalım böyle kucaklayalım. Bu topraklara sevgiyi getiren yüce bir Horasan eridir. Siz de çok iyi bilirsiniz insanlığa hediye edilmiş hiç bir ruh zamanların ruhu değildir. Tarihler sancılanmadan Hacı Bektaş’lar doğmaz. Bu gün konuştuğumuz dili onlara borçluyuz. Dini verdiler, dili verdiler. Onun mekanındayız. Bu ulu mekanda tüm insanlara yer vardır. Kin asla yoktur, sevgi vardır hoşgörü vardır. Bunu yüceltmeliyiz. Bir şeyi daha iyi bilelim. Onun kitapları da çok önemlidir. Sayın bakan onun kitabını bana da verdi. Hacı Bektaş Veli, düşmanınızın bile insan olduğunu unutmayın der. Hükümdar ancak, adaletliyse başarılı olur. Adaletli olmayan hükümdarın başarı olamayacağı hünkar yıllar önce söylemiştir. Hacı Bektaş Veli, oturduğun yeri hak edeceksin der. Hacı Bektaş Veli’nin sözleri evrenseldir. Sadece bu bölge için söylememiştir. Sevgiyi, hoşgörüyü, barışı 13'üncü yüzyılda söyledi. 21'inci yüzyılda da bunlar geçerlidir. 13'üncü yüzyılda söylenenleri yüreklerimize yazdık. Sevgiyi ve hoşgörüyü asla unutmayalım. Yakın coğrafyamıza bakalım. Hacı Bektaş’ın sözlerini kabul etsek savaşlar olur muydu. Daha birkaç gün önce Mısır’da çok sayıda insan öldürüldü, katledildi. Irak’ta 5 milyon çocuk babasız yetim kaldı. O zaman bu coğrafya’nın mesajını Hacı Bektaş Veli’nin, Mevlana’nın mesajını tüm dünyaya, komşularımıza haykırmalıyız. Barışı, huzuru evet yürekten istiyoruz. Yine bu toprakların çocuğu Atatürk’ün söylediği Yurtta ve dünyada barışı istiyoruz. Eserleriyle çağı aşan söylemleriyle hünkar gönlümüzde taht kurdu. Onun sözleri yüreklerimizdedir.’’

3'ÜNCÜ KÖPRÜYE HACI BEKTAŞ'IN ADI VERİLSİN

Hacıbektaş Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Selmanpakoğlu 50'nci Ulusal, 24’üncü Uluslararası Hacıbektaş Veli’yi Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yaptığı konuşmada, 3'üncü Boğaz Köprüsü'ne barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşliği öne çıkaran Hacı Bektaş Veli adının verilmesini önerdi. Diyanet İşleri Başkanlığının Sünni anlayışının ve fetva kurumu olmaktan çıkarılmasını, Atatürk dönemindeki gibi 70-100 kişilik koordinatör konumuna getirilmesini isteyen Selmanpakoğlu şunları söyledi:

"Umuyoruz ki Türkiye’deki ulusal kardeşlik bağı, laik demokratik ve adalet anlayışı ile geliştirilerek, yurdumuzun ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğünü yok etmek isteyen iç ve dış güçlerin tuzağına düşülmez. Ülkemizin çevresinde dört bir yanı ateş ve gözyaşı ile kan gölüdür. Irak, paramparça. Şii, Sünni, Kürt bölgeleriyle bir saatli bomba. Suriye’de insanlar birbirini boğazlamakta, arenadan kim yenerse yenmiş çıksın, orada Sünni, Şii ve Kürt ayrımcılığı körüklenerek, bölünmeye yol açacak, görüntüler izlenmektedir. Suriye’de de Irak’daki senaryonun bir başka yolla ortaya çıkması umarız dünya barışı ve yurdumuzun güvenliği adına gerçekleşmez. Dış güçlerin Türkiye’de her türlü etnik azınlık yaratma projeleri çerçevesinde Alevi- Bektaşi azınlığı yaratma planlarını etkisiz hale getirmenin, bu tuzaklara düşmemenin yolu, Hacı Bektaş Veli’nin aslanla, ceylanı bir arada yaşatıp, Atatürk’ün 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' özdeyişinin hatırlanıp, uygulanmasından geçtiği unutulmamalıdır. Orta Doğunun yeniden şekillenmesinde Türkiye’nin zarar görmemesini sağlamak için Hacı Bektaş Veli’nin 'Bir olalım. İri olalım. Diri olalım' özdeyişini her ortamda gerçekleştirmeliyiz.’’

Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuklar daha sonra Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni gezdi.

BOZDAĞ: SALDIRININ HACIBEKTAŞLILARLA İLGİSİ YOK

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Hacıbektaş Kaymakamlığı önünde uğradığı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Gayet güzel konuşmalar yapıldı. Anma törenine ben de katılarak katkıda bulunmak istedim. Hacıbektaş öğretisini bir kez daha dile getirerek orada ünlü düşünürün yazdığı kitabı da getirip ilgililere verdim. Biz ülkemizin manevi değerlerini tanıtarak destekliyoruz. Bu güzel havayı paylaştıktan ve konuşmamı tamamladıktan sonra Hacıbektaş öğretisiyle sevgi, barış ve dostlukla ilgisi olmayan bir kişi tarafından saldırıya uğradım. Bu olay Hacıbektaşlılarla, Alevi kardeşlerimle ilgili bir husus değildir. Hacıbektaşlıların tümü üzüntülerini belirterek bu sıkıntıyı benimle birlikte paylaştılar. Hacıbektaşlılar bu güzel ortamı provoke eden kişiye prim vermedi."

Bozdağ, olay nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da "geçmiş olsun" diyerek üzüntüsünü dile getirdiğini söyledi.

16 Ağustos 2013
Etiket; bekir, bozdağ, yumruklu, saldırı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


112 ekibine silahlı tehdit
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
Başörtülü genç kıza saldırı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
Ülkesinden nefret edenler
O şüpheliler serbest bırakıldı
Dağlıca'ya hain pusu: 16 canımız gitti
Berkin Elvan heykeline çirkin saldırı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir