29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bel Fıtığına İğneli Çözüm



İzmir'de Nöroşirürji Uzmanı Prof.Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iğneyle yakma yöntemiyle tedavi edilebildiğini söyledi.

Hastası 50 yaşındaki Aybil Çalışkan’ın, bel ve bacak ağrısına yol açan böyle bir bel fıtığından iğneli tedaviyle kurtulup yarım saat sonra ağrısız evine gittiğini belirten Prof. Dr. Yücesoy, "Bu yöntemle hastaya ağrısız bir dönem sağlanıyor. Kişi iyi bir egzersiz programıyla uzun yılllar problem olmadan yaşamını sürdürüyor" dedi.

Bel fıtığı olanların çektikleri ağrılar yüzünden yaşam kalitelerinin bozulduğuna dikkat çeken özel Kent Hastanesi'nde görev yapan beyin cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan radyofrekans nükloplasti (RF) teknolojisi ile özellikle genç hastalarda çok iyi sonuçlar aldıklarını anlattı.

Hastası Aybil Çalışkan’ın bel ve sağ bacak ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerinde bel fıtığı saptandığını kaydeden Prof. Dr. Yücesoy şunları kaydetti:

"Hastamızda kopmuş fıtık ve kanal darlığı olmadığı için iğne ile girilerek radyofrenkans nükleoplasti yöntemiyle taşan kısım yakılarak sinir kökü rahatlatıldı. 5 dakika süren işlemde hasta uyanık ve yatar durumdayken, bölgesel olarak uyuşturularak bel bölgesinden bir iğne ile röntgen kontrolünde fıtık gelişen omurlar arasına giriliyor. Radyofrekans enerjisi verilerek fıtığı oluşturan dokuların buharlaştırılarak büzülmesi sağlanıyor. Böylece sinir kökü üzerindeki baskı kalkıyor ve ağrı da hemen kesiliyor. Özellikle genç hastalarda omurgalar arasındaki diskin içindeki su buharlaştırılarak geriye doğru çekilmesi sağlanıyor. O yüzden çok ileri yaşlarda kullanılmıyor. Bu yöntemle hastaya ağrısız, rahat bir dönem sağlanıyor. Bu dönemde yapılacak iyi bir egzersiz programıyla uzun yıllar problem olmadan yaşamını sürdürüyor."

'PATLAMIŞ FITIKLARDA UYGULANMIYOR'

Prof. Dr. Yücesoy, sürekli bel ve bacak ağrılarından yakınan, ilaç ve fizik tedaviden sonuç alamayıp henüz ameliyat aşamasına gelmemiş hastaların yararlandığı yöntemin, patlamış, kopmuş, omurilik kanalı içine girmiş fıtıklara uygulanmadığını vurguladı.

Prof. Dr. Yücesoy, "Yöntem tekrarlanabiliyor, birden fazla bölgede, birden fazla fıtığa uygulanabiliyor. Genelde hastalar da işlemden yarım saat sonra ağrı şikayetinden kurtulmuş olarak taburcu ediliyor" diye konuştu. Ağrıdan kıvranarak geldiği İzmir Kent Hastanesi’nde ameliyatsız tedaviyle bel fıtığından kurtulduğunu belirten Aybil Çalışkan da, "Yıllarca boşuna ağrı çekmişim, ağrısız hayat çok keyifli" dedi.

14 Nisan 2014
Etiket; prof kemal yücesoy, aybil çalışkan, iğne fıtık tedavisi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir