28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Suzan Ernoyan
[email protected]

Bilic, Özen'e acımadı

Süper Lig’in en çok gol yiyen takımı,  Kasımpaşa ile şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş arasındaki maç, haftanın önemli ve dikkat çekici maçıydı diyebilirim. Bunun nedeni de, Kasımpaşa’nın çiçeği burnunda teknik direktörü Önder Özen olması. Sota’nın, Kasımpaşa’da görevini bırakmasının ardından göreve gelen Özen, spor dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Sonra  oldukça hırslı biri olması, maça ayrı bir heyecan getirecek beklentisi. Fenerbahçe’de çok önemli teknik adamlarla çalışan Önder hoca, Beşiktaş Kulübünde çıtayı bir üst seviyeye yükselttiğini de biliyoruz.Ancak Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra, uzun süre geçmesine rağmen bir Beşiktaş maçı öncesi Kasımpaşa’nın başına geçmesi, kafalar da soru işareti oluşturdu. Tabi ki bir insanın iç dünyasında hesaplaştığı konular vardır. Yani bir anlamda bunun adına “Beşiktaş’la yarım kalan  bir rövanşım var” ifadesinin dışa vurma hali diye özetleyebiliriz.  Tabi bununla birlikte, bir zamanlar kolkola gezen kanki’lerin şimdilerde de, rakip olduğu bir maçın ince ayarları da denebilir. Beşiktaş’ta Gökhan Töre cezası,Veli ve kaleciler, Tolga ile Cenk,  sakatlıklarından dolayı takımdaki yerlerini alamadıkları gibi, bunun üzerine iki as kalecisinden yoksun Beşiktaş,23’lük kaleci Günay Güvenç, ilk onbir de yer alırken 19’luk kaleci Veysel Sapan’da, yedek soyunması maçı ilginç ve meraklı bir hale getirdi.Üstelik taraftarı da  yine, cezadan dolayı tribünde yer almasına rağmen sıkıntı olsa da, Beşiktaş zor gibi görünen maçı beş birlik kazandı.Burada genç file bekçisi Günay için bir paragraf açmak istiyorum.Yediği bir golü bir tarafa bırakın. Sürekli şans verildiği takdirde yarınların kurtarıcısı olacaktır. Özgüveni ve refleksleri mükemmel düzeyde dahası, iyi kaleciler çok fazla yetişmiyor ülkemiz de. Bununla birlikte, bu maçta önem taşıyan diğer isimler ise 5 golün 3’ünde Sosa imzası olduğu unutulmamalı. Pişirip pişirip attırması, maçın duble adamı oldu. Sosa güçlü olduğu anlarda orta sahaya zenginlik katıyor bu da bir gerçek. Beşiktaş Sosa’nın kıymetini bilmeli bence. Tempo olarak yüzde yüz olmasa da Demba ba’nın maçın içerisinde yer alması, gol orucunu bozduğu gibi onu da rahatlattı  ve yeniden secde yaptı!

 Sezen Cumhur tribünde olsa meşhur sözü olan,”çikolata renkli futbolcunun golüyle “ derdi eminim. Sonra başarılı bir diğer isim, Olcay Şahan. Bir gol atıp, Demba ba’nın golüne de katkı sağladı. Tabi bu arada geçtiğimiz hafta Almanya’da dünya evine giren Olcay Şahan, Motta ve Demba ba’nın attığı gollerin de hazırlayıcısı olarak Kasımpaşa önünde sahanın da yıldızı oldu. Olcay Şahan’a evlilik şans getirdiği gibi, güzel bir “düğün hediyesi” oldu da diyebiliriz. Mustafa Pektemek ve Motta maçın favoriler arasında tabi. Beşiktaş’ın  farklı galibiyeti hem futbolculara bir güven getirdi, hem de taraftara umut aşıladığı kesin.

Kasımpaşa’da, ise Önder Özen’in işinin hiç kolay olmadığını da söylemeden geçemeyeceğim. Elinde kaliteli, ama hedefsiz bir kadro var.

Lig’de artık final bölümünü yaşadığımız bu günler de işi ayakta tutan şey, her zaman güvendir. Bu da “gollerle ve iyi oyunla beslenir” felsefesini unutmamak lazım diye düşünüyorum.

 

21 Nisan 2015 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Göztepe tat vermiyor
Üç Büyüklerin Avrupa karnesi
Harç Bitti Yapı Paydos
Fındık diyarından Galatasaray Başkanlığına
İkinci Bölükbaşı devri
Hoşgeldin Göztepe
Anadolu takımı çalıştırsın!
Bilic, Özen'e acımadı
Hayat menajerlere güzel
İki antrenör de sınıfta kaldı
Mutlu son yakın!
Kartal ve Yanal arasında bilinmeyenler!
En güzel şehirde bu zemin, bu stat!
İmparator olamadı devrik padişah oldu!
Futbolda yabancı devrimi
Futbolcuların Pazartesi Sendromu Yok!
Eş kontenjanının şöhret!
Hamza Hoca'ya yakışmadı
Yanal Trabzon'a dokundu!
Kazak'la ısındık!
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir