16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bilmediğiniz zaman öğretirler



Elif DEMİRCİ/DHA

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Suriye lideri Esad ile kıyaslayan sözlerine Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın tepkisini değerlendirdi.

Günay, "Dışarıda siz ülkenizin yönetimini eleştirirken aynı ülkenin insanı olduğunuzu unutmamanız gerekiyor. O yüzden bir miktar belki içeride konuştuğunuzdan insaflı olmanız gerektiğini bilmeniz icap ediyor. Bilmediğimiz zaman böyle öğretiyorlar insana ve biraz talihsiz bir öğretme oldu bence" dedi. Ertuğrul Günay, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya’yı ziyaret etti. Kaya, aynı zamanda EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı olan Vali Cahit Kıraç’ın Diyarbakır’a atanmasının EXPO’yu olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını iletti.

Günay da Kıraç’ın İzmir’de altı yıl iki ay görev yaptığını belirterek, yeni vali Mustafa Toprak’ın EXPO sürecine uyum sağlayacak nitelik ve donanımda olduğunu söyledi. Günay, "Devlet açısından çok önemli bir yere gidiyor. Kilit göreve gidiyor. Barış ve çözüm sürecinde bu atamada Sayın Kıraç’a güveni gösterir. İzmir’den gitmesine üzülüyoruz ama güven açısından onurlandırıcı bir durumdur. Yeni vali, genç bir arkadaşımızdır dil bilir, yurt dışında bulundu. Kendisine İzmir’in verilmesini kısa sürede içselleştirecek ve EXPO açısından hızlıca çalışır kaynaşır, duraklama olmaz. O zekada yetkinlikte bir isim" dedi.

DUBAİ KAZANIRSA SAÇIMI BAŞIMI YOLARIM

Günay, "Bir kazaya uğrarsak çok üzülürüz. Umutlu olmam gerekiyor. Geçen sefer kaybettik. Bu kez daha iyi durumdayız. Karşımızda AB şehri yok. Barselona, Paris, Milano yok. Rusya’da önemli bölgeler yok. Dubai sanal bir şehir. Dubai kazanırsa oturur saçımı başımı yolarım. Ben gördüm. Tarihi kültürü yok. Kumun içinde bir şehir. İzmir’de insanlığın her izi var. Bu kararı verenler hakkında ne diyeceğimi bilemem. Almanya’nın tarihi şehrine verilebilir ama oraya verilemez. Dubai dediğiniz nedir? Beş kule dikmişler şehir olmuş. İzmir bu organizasyonu hak ediyor. Kazanamazsa İzmir kazanamamış değil biz kaybetmiş olacağız" dedi.

BİLMEDİĞİNİZ ZAMAN BÖYLE ÖĞRETİYORLAR

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, basın mensuplarının sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de Başbakan’ı, Suriye lideri Esad ile kıyaslayan sözlerine Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın tepkisini şu sözlerle değerlendirdi:

"Yurt dışında konuşurken sanıyorum ki iç siyasette birbirimize karşı kullandığımız acımasız dili terbiye etmemiz gerekiyor. Siyasetin içerideki hırçın dilinden şikayetçiyim. Bunu ifade ettim. Salı günleri Ankara kürsü savaşlarına sahne oluyor. Siyaset birbirine çok ağır şeyler söylüyor. Toplum geriliyor. Bu dili dışarıya taşımak talihsizliktir. Dışarıda siz ülkenizin yönetimini eleştirirken aynı ülkenin insanı olduğunuzu unutmamanız gerekiyor.

O yüzden bir miktar belki içerde konuştuğunuzdan insaflı olmanız gerektiğini bilmeniz icap ediyor. Bilmediğimiz zaman böyle öğretiyorlar insana ve biraz talihsiz bir öğretme oldu bence. Üzüldüm. Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli konumundaki ana muhalefet lideri önemli bir isimdir, sıfattır, mevkiidir. Onun Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı tarafından böyle refüze edilmesi ve bir anlamda 'Ülkene karşı haksızlık ediyorsun' iddiasıyla cevaplandırılması siyaset adına bir talihsizliktir. Bunda hepimizin çıkartacağı ders var. Özellikle geç siyasetçiler 'Bir musibet bin nasihatten iyidir' derler ya geleceğe yönelik çıkarılacak dersler var. Ben genelde siyasetin bu hırçın dilinden şikayetçiyim. Bunu dışarıda kullanırken daha da dikkatli olmamız gerektiğini çok çarpıcı bir örnek görmüş olduk."

ADAYLIK KAPISINI KAPATTIM AMA ANAHTARLAMADIM

 Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı, seçim çalışması yaptığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını öne sürerken, "Biz milletvekiliyiz. Bizim seçim bölgemizde sokağı, sivil toplum kuruluşlarını dinlemek gibi görevlerimiz var. Onu yerine getiriyoruz. Seçimlere bir yıl var. Adayların belirlenmesine de en az altı ay var. Bugünden değerlendirme yapmak erken ve yanlış olur. Bana o zamandan önce 'Aday mısınız?' diye sorarsanız, 'Hayır' cevabı alırsınız" dedi. Günay, "Adaylık için açık kapı mı bıraktınız?" yönündeki soruyu ise "Kapıyı kapattım ama anahtarlamadım" diye yanıtladı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYMAYI KİMSE ENGELLEYEMEZ

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi kutlamalara gölge düşmemesi için şu uyarıda bulundu:

"19 Mayıs’ın eşiğindeyiz. Yeni bir bayram gerginliği yaşamayalım. Bayramlar geçmişte çok resmi yapılıyordu. Zorunlu katılım vardı. Yüke dönüşüyordu. Bayram halkın yüreğinde hissedileceği duyduğudur. Neyin yapılacağı konusunda yerel komitelere inisiyatif verildi. Halkın evine bayrak asması son derece güzel ve önemli etkinliklerdi. Bazen idareler zorunluluğu azaltan kısımları dar yorumluyor ve kendi yüklerini azaltmak için öyle işlemler yapıyorlar. Dar yorumlama bayrama gönüllü olarak katılan vatandaşlar ile güvenlik görevlileri rahatsız ediyor. Halkın huzuru bozulmadıkça güvenlik güçleri müdahil etmesin. İdareciler de yasakçı olmasınlar. İnsanlar katılabilirler. Kimsenin başı ağrımadan kutlanabilir. Geçmiş zamanda kötü örnekler oldu. Zorunlu olarak çelenk konması gibi. Ona engel olunmaz. Vatandaş gider koyar. Atatürk anıtına çelenk koymayı kimse engelleyemez. Öyle bir yasak yok."

17 Mayıs 2013
Etiket; Seda, Kaya, EGİAD, Ertuğrul, Günay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
Mektuptan belgesel çıktı
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
İzmir'e özel ekonomik model
Geçmişe takılmayın...
Göztepe ve Karşıyaka statlarını konuştular
Genç işadamları yeni yılı karşıladı
Bu kampanya yüzleri güldürecek
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir