29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bir pazarlık yaptık doğru....



Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA) -

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çözüm sürecinde 'pazarlık yapıldığı' iddialarına tepki göstererek, "Bize 'Ne pazarlığı yaptınız?' diyorlar. Bir pazarlık yaptık doğru; Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bunun dışında pazarlığımız yok" dedi.

Binali Yıldırım, İzmir Mövenpick Otel’de Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Bşakanı Tolga Albay ve üyelerle kahvaltı yaptı. 

Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, EMD Genel Başkanı Turgay Türker da katıldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, sürece destek isterken, terör nedeniyle 400 milyar dolar gittiğini bunun yatırıma harcanması durumunda 400 tane Boğaziçi Köprüsü yapılabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu dönemi kimsenin istismar etmemesi lazım. Bu çok önemli bir aşamadır. Bu kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, gücümüz, ülkemizin geleceği için yapılan çok önemli bir süreç. Bunu siyaset üstü düşünmek ve sürece herkesin elinden geldiğinde katkı sağlaması doğru bir davranış olacaktır. T

erör nedeniyle 400 milyar doları aşan bir kaynağımız yok olmuş. Bu kaynak bir hiç uğruna gitti, arkada birçok gözyaşı bıraktı. Bu 400 milyar doları yatırıma harcansaydık, -biz 10 yılda yatırımlara 150 milyar dolar harcadık- 400 tane Boğaziçi köprüsü yapardık ya da 100 bin kilometre demiryolu yapardık. İnşallah bundan sonra bu beladan kurtuluruz ve kaynaklarımızı ülkemizin geleceğine aktarırız." Sürece kuşkuyla bakanlar olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, "Şehit yakınlarını anlayabiliriz, onların yüreği yanıyor. Onların duygusal tepki vermesi insanidir ve anlaşılabilirdir. Siyaset yapanların duygusal davranmaması gerekir. Ülkemizin geleceği için daha mutedil ve sorumlu davranmalarını bekliyoruz. 'Ne pazarlığı yaptınız' diyorlar. Biz de diyoruz ki biz bir pazarlık yaptık doğru. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bunun dışında pazarlığımız yok" dedi.

BMC’DE SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN İŞVERENİN ŞEFFAF OLMASI LAZIM

Bakan Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine aylardır maaşlarını alamadığı için eylem yapan İzmir’deki BMC fabrikası işçilerinin sorunuyla ilgilendiklerini, sıkıntının işverenin finansal yönetiminden kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz işin hiçbir yerinde yokuz. İzmir’in konusu olduğu için doğal olarak ilgilenmek durumundayız. Geçenlerde sendika yürüyüş yaptı. Ben devreye girdim. Bir miktar ödeme yaptırdık. Çok ihtiyacı gören bir şey değil. İşverenle, çalışanlarla görüştük.

BMC’ye iş yapan alt yüklenicilerle de görüşeceğiz. Sorun işverenin finansal yönetiminden kaynaklanıyor. Sipariş sorunu pek görünmüyor. Finansal sorunlar diğer yönetim sorunlarını tetikliyor. Zaman geçtikçe durum daha kötüye gidiyor. İşveren 'Bir ortak arayışı içindeyim' dedi.

En son verdiği tarih, 'Geçen ay sonu bir Çek firması ile anlaşacağız' dedi ama bir şey çıkmadı. Biz bu sorunun çözümü noktasında gayret gösteriyoruz ama tek başına bizim gayretimiz yeterli gelmiyor. İşverenin şeffaf olması, bilgilerini tam paylaşması lazım ki çözüm üretmek kolay hale gelsin. Sendika ile yakın temasımız devam ediyor. Asıl gayreti göstermesi gereken işverendir. Onu zorlamaya çalışıyoruz."

3.5 EMSAL İMAR İÇİN 'AMANSIZ BİR ÇELİŞKİ' DEDİ

Bakan Yıldırım, İzmir’de kruvaziyer limanına yapılması gündeme gelen alışveriş merkezine tepki gösterenlerin limanın 100 metre ötesine 3.5 emsal imar verdiğini belirterek, "İzmir’de körfez şehir içi ulaşımı belediye yapıyor. Belediyenin yeni vapur siparişleri var. Onlar devreye girerse belki iyileştirme olacak. Kruvaziyer limanı yapmak istiyoruz ama karşımıza klasik itirazlar çıkıyor. Ağzı yüzü düzgün bir liman olsun, görsel olarak da rahatlatıcı bir yer olsun istedik. İçinde AVM ve ticari alan var diye bir kampanya başlatıldı. İsteklilerin keyfi kaçtı, istediğimizi bulamadık. Limanda bu kadar alan olmazsa adam bu yatırımı neden yapsın. 'Burada trafik yükü olacak' diye itirazlar oldu, gerçi onların hepsi çalışıldı, edildi ancak bir yandan bunları söylerken 100 metre ötesine 3.5 emsal imar verdiler. Düşünebiliyor musunuz bu amansız bir çelişki, böyle bir şey olamaz. İzmir’in bunu sorgulaması lazım" dedi.

'PTT’DEN KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK'

Yıldırım, PTT’nin yeniden yapılandırılmasına yönelik yasanın komisyondan geçtiğini, önümüzdeki hafta meclisten çıkmasını beklediklerini de belirterek, kimsenin işten çıkarılmayacağını söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sendikadan biz itiraz etmemesini beklemiyoruz ama onların makul ve anlaşılabilir düzeyde olması lazım. Yaptığımız şey şu; PTT’yi bir anonim şirkete çeviriyoruz. Yüzde 100 sermayesi devlete ait bir şirket. Eli rahatlıyor. PTT eli kolu bağlı kargo şirketleriyle yarışmaya çalışıyor. PTT zarar ederken 4 bin 500 civarında otomasyonla işlem yapar hale gelmiş.

PTT kar ediyor ama bu sürdürülebilir bir şey değil. Yönetimsel bir şey, aynı şartlarda yarışsınlar istiyoruz. Piyasadaki kargo şirketlerinin hiçbirinin yasal altyapısı yok. Onları da yasal statüye bağlıyoruz. Sendikaların itirazını giderecek her türlü tedbiri aldık, personelle ilgili sıkıntı yok, iş güvencesi devam edecek. Yeni alınanlar sözleşmeli olacak ve sendika üyesi olacak. İtirazların bilimsel tabanı yok. Komisyon görüşmelerinde iyileştirmeleri yaptık."  

28 Nisan 2013
Etiket; Binali, Yıldırım, Pazarlık Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli hemşirenin başarısı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
Ödemiş'e 'Yıldırım' destek
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
25 yıldır çivi bile çakılmadı
İşte iyi futbolcular
Okulların enerji faturası cep yakıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir