28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Biz de 68 kuşağıydık....



İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemlerle ilgili olarak tüm taraflara sağduyu çağrısı yaparken, “Demokrasi herkesin her türlü fikrini açıklayabildiği bir rejimdir ama bir şiddet rejimi değildir. Aynı şekilde demokrasilerde halkın da resmi güçlerin de gücünü sınırsızca kullanma zemini yoktur. Demokraside özgürlük vardır, şiddet yoktur. Ekonomide zor ve zahmetli uğraşlar sonucunda çok büyük kazanımlar elde ettik, bunlar bir anda yok edilmemeli. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Eylemcilerin demokrasinin en doğal ve kutsal haklarından olan protesto ve itiraz hakkını kullandığını belirten Demirtaş, “Demokrasi herkesin her türlü fikrini açıklayabileceği bir rejimdir, demokraside özgürlük vardır ama şiddet yoktur. Aynı şekilde demokrasilerde halkın da resmi güçlerin ve güvenlik güçlerinin de gücünü sınırsızca kullanma zemini yoktur” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA İLETTİK

Demirtaş, eylemlerin can kayıplarına ve daha büyük olaylara yol açmaması için endişelerini dün Ankara’da devletin en yüksek katına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bizzat ilettiklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız da hassasiyetini açıkça ortaya koydu” dedi.

Eylemlerin devam etmesiyle birlikte, zaman zaman bazı şiddet olayları yaşanmaya başladığını ve Oda olarak bunları da izlediklerini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

“İzmir’de az da olsa bazı üyelerimizin işyerlerine zarar verildiğini gördük. Ben de 68 kuşağından biriyim. Biz de o dönemde eylemler yaptık ama hiçbir zaman yasa dışı davranmadık. Yasa dışı olarak görülebilecek tek eylemimiz yerlere yazı yazmaktı. Şimdi iş yeri cam ve duvarlarına yazı yazılıyor,az da olsa bazı iş yerlerine zarar veriliyor. Odamız elemanlarının yaptığı tespitlere göre 51 üyemiz işyeri zarar gördü. Bunlar genellikle Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Kordon, Montrö bölgesinde. Daha çok vitrin camlarının, güvenlik kameralarının, mekanların dışındaki masaların kırılması yönünde. Bazı banka şubelerinde çalışmayı durduracak, daha büyük zarar var. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm eylemcilerden, psikolojilerini anlayan, o yollardan geçen birisi olarak bizzat rica ediyorum, “En kutsal hakkınız olan bu protestonuzu, yasa dışı eylem ve davranışlarla gölgelemeyin. Provokasyonlara kapılmayın. Toplumun önemli bir kısmından gördüğünüz desteğin devamı için bu şarttır. İzmir’in bu eylemlerde örnek olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü her zaman İzmir’in demokrasi geleneği ve hoşgörülü yapısıyla gurur duymuşuzdur. İzmir’in genlerinde şiddet yoktur. Bu yüzden İzmir’deki protesto eylemlerinde hiçbir taraftan gelen şiddetin varlığını kabul etmiyoruz.  Etki her zaman tepkiyi doğurur. Eylemciler ve tüm güvenlik güçlerimiz aynı şekilde hassasiyet göstermeli. İzmir Ticaret Odası olarak bu eylemlerin ekonomideki yansımalarını da izliyoruz. Ülkemiz son 10 yılda ağır bedeller ödeyerek, çok zor ve zahmetli uğraşlar sonucunda çok önemli kazanımlar elde etti. Tüm dünya tarafından örnek gösterilen bir ekonomik büyümemiz var. Bunları yıllar içinde elde ettik ama bunlar kolayca yok edilmemelidir. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm yöneticilerimizin protesto eyleminde bulunan yurttaşların taleplerini, isteklerini değerlendirmelerini diliyoruz.”

04 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir