29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bodrum'da gözyaşlı okul açılışı



Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, İstanbullu hayırsever işadamı Halil İbrahim İper’in 14 milyon lira harcayarak yaptırdığı 24 derslikli Anadolu Lisesi’nin açılışında, temelini birlikte attığı oğlu Adnan İper’in geçen yıl tarafik kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle duygulu anlar yaşandı.

Açılış kurdelesini diğer oğlu Ongan İper ile kesen Halil İbrahim-Ferda İper çifti gözyaşlarını tutamadı. İstanbullu tekstilci, Halil İbrahim İper’in 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında temelini 5 yıl önce attığı Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’na yetiştirildi. Bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden okulun resmi açılışı, hayırsever İper’in geçen yıl 12 Ağustos’ta 27 yaşındayken İstanbul Ataköy’de trafik kazasında yaşamını yitiren, temeline ilk harcı birlikte döktüğü oğlu Adnan İper’in doğum günü olması nedeniyle bugün yapıldı.

Duygusal anların yaşandığı törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, CHP’li Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, hayırsever işadamı halil İsrehim İper, eşi Ferda İper ve oğlu Ongan İper ile yaklaşık 800 davetli katıldı. Törende, Adnan İper’in hayatının anlatıldığı sırada baba İper ve eşi Ferda İper gözyaşlarına boğuldu. Okulun açılış konuşmasını yapmak üzere oğlu Ongan İper ile birlikte kürsüye gelen Halil İbrahim İper, ayakta durmakta güçlük çekti. Bunun üzerine babasının yerine açılış konuşmasını yapan Oğan İper, “Temelini birlikte attığımız ağabeyimin adının da yaşayacağı bu okul eğitimde sadece bir araçtı. Asıl amaç beyinlerimizdeki eğitim kalitesi arttırmaktır. Atatürk’ün öğretmenler ve Türk gençliği için söylediği sözler ve gösterdiği yoldan ilerlemeyi, ömrümüz yettiğince ailemle birlikte eğitime katkı vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

KONUŞMAK HİÇ BU KADAR ZOR OLMAMIŞTI

Vali Mustafa Hakan Güvençer ise, hayatımda bugüne kadar birçok okul, yol, tesis açılışında bulunduğunu belirtip, "Ancak bugünkü kadar anlamlı, önemli, duyguların iç içe geçtiği, İper Ailesinin onur ve gururu ile yaşayacak bir eğitim yuvasınını açılışında konuşmak bu kadar zorluk yaşamadım. İper Ailesi’ne Türk eğitimine yaptıkları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum, minnet duyuyorum” dedi. Vali Güvençer, konuşmasının ardından İper Çifti’ne eğitime katkıları nedeniyle teşekkür belgesi ve plaketi verdi. Kaymakam Gödekmerdan’da Bodrum’da 'Eğitime yüzde 100 Destek' çerçevesinde hayırsever vatandaşlar tarafından 36 okul projesi hazırlandığını bunlardan 30’sının hayata geçirildiğini, diğerleriin de devam ettiğini kaydetti. Konuşmaların ardından İper Ailesi, Vali Güvençer, Kaymakam Gödekmerdan, Belediye Başkanı Saruhan ile kurdelesini keserek okulun açılışını yapıp, gezdi.

MODERN EĞİTİM YUVASI

14 dönüm araziye üç katlı, 24 derslikli olarak yaptırılan Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi’nde 250 öğrenci eğitim görüyor. 500 öğrenci kapasiteli, modern ve çağdaş eğitim-öğretim araç gereçleriyle dolatılan okulda 14 öğretmen lojmanı, 8 işlik ve laboratuvar, 6 dükkan, yemekhane, spor ve konferans salonu bulunuyor.

31 Ekim 2013
Etiket; Halil İbrahim İper, Adnan İper, Ferda İper, Bodrum Okul açılışı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir