28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu bir savaş ilanı



Suriye’nin başkenti Şam’ın dışında bulunan Kasyun Dağı bölgesinde bu sabaha karşı dev bir patlama yaşandı.

Suriye devlet televizyonu bölgede bulunan Cemraya Askeri Araştırma Merkezi’nin İsrail füzeleriyle vurulduğunu bildirdi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, saldırının "bir savaş ilanı" olduğunu söyledi.
Aynı merkez ocak ayında da İsrail tarafından vurulmuş ve bu olay İsrail’in Suriye’nin hava sahasına son altı yılda gerçekleştirdiği ilk giriş olmuştu.
Üst düzey bir ABD’li yetkili NBC News’e yaptığı açıklamada İsrail Hava Kuvvetleri’nin Cemraya’yı vurduğunu doğrularken Suriye sağlık bakanlığı ölen ya da yaralananlarla ilgili bir açıklama yapmadı.

Rus televizyonu RT’ye konuşan Suriyeli gazeteci Abdullah Muazini, “Şam’da patlama olduğunda tüm evler sarsıldı. Her yer toz duman oldu. Şu an saldırıyla ilgili daha fazla bilgi edinmeye başladık. Hedef Cemraya’ydı. Patlama sonucu herkes uyandı, evlerinden aşağı indi. Patlama sesi Şam’ın tamamında duyuldu, insanlar korkuyor” dedi.

MİKDAD: BU BİR SAVAŞ İLANI

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, saldırının İsrail tarafından Suriye’ye yapılmış bir savaş ilanı olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, CNN televizyonuna konuşan Mikdad, "Bu saldırı, teröristlerle İsrail arasındaki ittifakı temsil ediyor" dedi. Mikdad, İsrail’e karşı, kendilerinin belirlediği bir zamanda ve yöntemle misillemede bulunacaklarını da ifade etti.


’TERÖRİSTLERE DESTEK’

Öte yandan Suriye saldırıların amacının “terör örgütlerine doğrudan destek vermek” olduğunu da savundu. Suriye hükümeti, Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan muhalif grupları “terörist” olarak nitelendiriyor.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan Birleşmiş Milletler’e (BM) ve BM Güvenlik Konseyi’ne gönderilen mektuplarda ise “İsrail’in şiddetinin” çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu ve “kapsamlı bir yıkım yarattığı” belirtildi.

Suriye televizyonunun haberinde ise, “İsrail’in yeni saldırısı şanlı ordumuzun darbeleri altında ezilen terörist grupların moralini yükseltmek için gerçekleştirilmiş bir girişimdir” denildi.

Mısır ve Arap Birliği de saldırıları kınarken, İsrail sessizliğini koruyor. Reuters’a konuşan ordu sözcüsü, “Biz böyle haberlere yanıt vermiyoruz” dedi.


İRAN: SURİYE’Yİ EĞİTMEYE HAZIRIZ

Bir yandan bu gelişmeler yaşanırken, bir yandan da Tahran’dan kritik bir açıklama geldi. İran Kara Kuvvetleri Komutanı General Ahmed Rıza Purdastan, Şam’dan talep gelmesi durumunda İran’ın Suriye askerlerini “eğitmeye” hazır olduğunu söyledi.

IRNA haber ajansının aktardığına göre Purdastan, “Müslüman bir ülke olarak Suriye’nin arkasındayız ve eğer eğitim ihtiyaçları olursa kendilerine eğitim veririz. Bunun dışında operasyonlara doğrudan karışmayacağız” dedi.

Purdastan, “Suriye ordusu Siyonist rejimle yıllar süren çatışması sayesinde deneyim kazandı ve kendi kendini koruyabilir. Dış yardıma ihtiyaçları yok” diye konuştu.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen El Manar televizyonu ise Şam kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırı sırasında bir İsrail jetinin Suriye Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğunu öne sürdü. Ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı.


OBAMA: İSRAİL’İN HAKKI VAR

Saldırıyla ilgili haberlerden birkaç saat önce ABD Başkanı Barack Obama bir açıklama yaparak, İsrail’in gelişmiş silahların Hizbullah’a transferine karşı kendini koruma hakkı olduğunu belirtmişti.

İspanyol Telemundo televizyonuna konuşan Obama, “Gerçekleştirdikleri saldırıları doğrulama ya da yalanlamayı İsrail hükümetine bırakıyorum” demişti.

05 Mayıs 2013
Etiket; Savaş, İsrail, Suriye Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Sıfatı "Gazeteci"
Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar
Türkiye'nin kuvvetini bilelim
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
İzmir'e de şehit ateşi düştü
Çöpteki Meyveler Suriyeli Çocukları Sevindirdi
Suriyeli Vatandaşlar Merhamet Bekliyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
Almanya'da ırkçı saldırı
Unutulan soykırım tekrarlanır
Avrupa'nın utancı Srebrenitsa
Afroamerikanlar hala hedefte
İlluminati nedir?
Fransa'da kaygı veren eylemler
Sıfatı "Gazeteci"
Kavimler göçü olabilir
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
Terör Örgütü IŞİD Yemen'deki Cami Saldırısını Üstlendi
Madonna'dan faşizm eleştirisi
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Canlı Canlı Kızını Gömdü!
Belçika da 2 Kişi Öldürüldü
ABD havalimanın da Bir İlk Yaşandı!
Fransa'da Patlama!
Mc Donald's Şok Olay!
Bomba İmha Uzmanı Hayatını Kaybetti
Dünya Tecavüzcü Katil Adama Büyük Ceza
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir