19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu Federasyonla Şampiyon Oldunuz!



Fenerbahçe Ülker'e verilen cezayı yetersiz bulan Galatasaray yönetimi, maça çıkmama kararı almıştı. TBF, bugün bu karara ilişkin bir açıklama yaptı.

TBF Disiplin Kurulu'nun almış olduğu kararlara itiraz yolunun kulüplere açık olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İtiraz edilecek yer Tahkim Kurulu olup, bu kurul Federasyonumuzdan tamamen bağımsız çalışan bir üst kuruldur. Tahkim Kurulu kendisine yapılan itirazları, federasyonların yıllardır uygulanan kurallarına ve önceki kararlarına bakarak, süresi içerisinde değerlendirmekte ve sonlandırmaktadır. Pazartesi akşamı oynanan Final serisinin 6. maçı için TBF Disiplin Kurulu tarafından verilen seyircisiz oynama kararı ile ilgili olarak Galatasaray Spor Kulübü Tahkim Kurulu'na itiraz etmiş ve bu itirazları ret edilmiştir. Hukuki haklarını sonuna kadar kullanmadan 'yurt dışına itiraz edeceğiz' gibi ifadelerin hiçbir anlamı yoktur."

 "GALATASARAY'A VERİLEN CEZA CİDDİ SEYİRCİ OLAYLARINDAN"

Sezon içerisinde Galatasaray Liv Hospital ile ilgili 13 adet dosyadan 20 adet ceza verildiğine değinilerek, "Galatasaray Liv Hospital takımının kendi sahasında Fenerbahçe Ülker takımı ile oynadığı ve 'iki maç seyircisiz oynama ve toplam 41 bin TL para cezası' aldığı müsabaka ile ilgili olarak, anılan cezanın gerekçesi, ciddi seyirci olaylarının çıkması ve bu nedenlerle hakemlerin müsabaka sırasında 3 kez anons yapmak zorunda kalmaları ve hatta soyunma odasına giderek, olayların yatışmasını yaklaşık 15 dakika beklemeleridir. Bu karara karşı Galatasaray Liv Hospital olarak SGM Tahkim Kurulu nezdinde yapılan itiraz ise reddedilmiştir. Takiben bu müsabaka Galatasaray Spor Kulübü salonunda seyircisiz (kadın ve çocuklara) oynanarak Galatasaray Liv Hospital takımının üstünlüğü ile sona ermiştir" ifadeleri kullanıldı.

"GALATASARAY LİV HOSPİTAL DOSYALARI İLE FARKLIDIR"

Final serisinin Ülker Arena'da oynanan 5. maçıyla ilgili Fenerbahçe Ülker'e verilen cezaların hatırlatıldığı açıklama şöyle devam etti:

"İşbu dosyanın içeriği ve Fenerbahçe Ülker Takımı'nın bu sezon aldığı ceza sayısı, Galatasaray Liv Hospital dosyaları ile farklıdır. İşbu dosya öncesi Fenerbahçe Ülker müsabakalarında seyirci olaylarından 6 adet müsabaka dosyası TBF Disiplin Kurulu'na intikal etmiş anılan dosyalardan, ağırlıkla seyirci olaylarından kaynaklanan toplam 7 adet ceza kararı verilmiştir. Fenerbahçe Ülker aleyhine son olarak verilen kararın gerekçesi ise seyirci olaylarından kaynaklanan, biri müsabaka öncesi, biri müsabaka sırasında olmak üzere 2 kez anons yapılmasıdır."

Tüm cezaların ve gerekçelerinin, TBF'nin resmi internet sitesinden açıklandığının vurgulandığı açıklamanın devamı ise şöyle:

"Galatasaray Spor Kulübünün açıklamasında belirttiği ve antrenörünün beyanına dayandırdığı 'Can güvenliğimiz yok' gerekçesiyle maça çıkmama kararı gerek Türk sporuna, gerek Türkiye'ye ve emniyet güçlerimize karşı bir saygısızlıktır. Çok kısa bir sure önce aynı rakiple Kadın Basketbol Ligi final serisi gergin bir ortamda oynanmasına rağmen benzer endişeler dile getirilmeden tamamlanmış; Beko Basketbol Ligi final serisinde Galatasaray Basketbol takımının bundan önce rakip sahada oynadığı bu maçlarda sahadaki oyunculara, takım yöneticilerine ve idarecilere yönelik can güvenliğini tehdit edici olay yaşanmamıştır.

Öte yandan ülkemizin geldiği bugünkü düzeyde "can güvenliğimiz yok niyet okuması ile sahaya çıkmama gerekçesi gösterilmesi bu güne kadar oynanan tüm maçlarda ön plana çıkmadan aldığı tedbirlerle üzücü bir olay yaşanmamasını sağlayan güvenlik kuvvetlerimize de saygısızlık etmektir. TBF olarak 7. ve şampiyonluk maçının özelliği ve taraflar arasındaki kamuoyuna da yansıyan gerginlikler nedeniyle bu müsabakaya esas olmak üzere hazırladığımız ve dün öğlen saatlerinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanının açıklamasından daha önce ilgili Kulüplere tebliğ ettiğimiz ve TBF sitesinde yayınladığımız "Uygulama Esasları" kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Final serisinin son maçı ile ilgili olarak alınması gereken tedbirler açıkça ve maddeler halinde yazılmış; bu koşulların sağlanmaması durumunda maçın başlatılmayacağı ilgili taraflara bildirilmiştir. Galatasaray Spor Kulübü açıklamasında sahaya çıkmama gerekçelerinden biri olarak gösterilen maça atanmış hakemlerimizden birinin 3 Temmuz 2011 olayları sürecinde adının geçmiş olması ise amacından uzak ve hedef şaşırtmaya yönelik talihsiz bir saptamadır.

Aynı hakemimizin bu süreç içerisinde yönettiği hiçbir Galatasaray Basketbol maçı öncesi -Final serisinin 2. Maçı dahil- böyle bir söylemde bulunulmadığı gibi; Final serisinde oynanan tüm maçlarda; tarafların yarattığı son derece gergin ortama rağmen, maçları yöneten hakemlerimizin yanlış olarak değerlendirdiği iddia edilen birkaç pozisyon dışında bir durum olmamıştır. Son Final maçına çıkmamama kararına gerekçe olarak gündemin içine çekilmeye çalışılan hakemimiz, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri olmasının ötesinde başta Euroleague olmak üzere, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, Olimpiyat Oyunlarında final kademelerinde başarıyla görev yapmış, en son olarak bu Eylül ayında Brezilya'da düzenlenecek kıtalararası şampiyonluk maçında FIBA tarafından görevlendirilmiştir. Şampiyonluk maçına çeşitli nedenlerle çıkmayacağını açıklayan Galatasaray Spor Kulübü yönetiminin geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi Şampiyonu olduğunu; bu sene de finale kalma başarısı göstererek, finalin son maçına uzadığını ve Şampiyon takımın son maçta belirleneceğini; ayrıca bu sezonda Kadın basketbolunda ülkemizde düzenlenen her üç kupayı da kazandığını ve tüm bunların Federasyonumuzun tüm kararlarında benzer şekilde adaletli ve doğru davranma prensipleriyle hareket ettiği gerçeğini tüm spor kamuoyunun ve sağduyulu Galatasaraylıların da göz ardı etmeyeceğine inanıyoruz.

Çok değerli Kulüp Yöneticilerimizin, bu yıl hem Erkek hem de Kadın Basketbol Liglerimizde final oynayan her iki Kulübümüzün Türk Basketboluna yıllardır yaptıkları katkıları gölgeleyen bu son olayları sona erdirerek; bugüne kadar olduğu gibi sahada kazanmak üzere sözü sporculara ve teknik kadrolara bırakmaları en doğru karar olacaktır."

18 Haziran 2014
Etiket; tbf galatasaray cevap, federasyon galatasaray cevap, basketbol federasyonu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir