19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu hafta vizyona 6 yeni film girdi



Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman ise konusu bakımından Türk seyircileri heycanlandıran bir diğer film. Altın Portakal’da adından söz ettiren Zerre ve çocuklar için iyi bir alternatif olan Crood'lar ise haftanın önemli diğer filmleri. Korkunç Bir Film 5 ise haftanın eğlenceli filmi.

Oblivion
Tron Efsanesi filmi ile tanıdığımız genç yönetmen Joseph Kosinski’nin kendi çizgi romanından uyarlarıdğı Oblivion bu haftanın en dikkat çeken filmlerinden biri. Kıyamet sonrasında dünyanın uzaylılar tarafındanişgalini anlatan filmin başrolünde Tom Cruise oynuyor. Filmin dikkat çeken oyuncu kadrosunda Morgan Freeman,Olga Kurylenko,Adrea Riseborough ve Nikolai Coster-Waldau gibi başarılı oyuncular bulunuyor.
KONUSU:
Askeri bir yönetim biri Jack adında deneyimli bir askeri , insanoğlunun bir zamanlar "Dünya" diye adlandırdığı terk edilmiş bir gezegene keşif için yollar. İnsanlığın büyük yok oluştan önce nasıl koşullarda yaşadığını araştırmakla dahası yaşayan her hangi bir canlı olup olmadığını bulmakla görevlidir. İnsanlığın bir zamanlar yuvası olan Dünya gezegeni birtakım uzaylı canlılar tarafından işgal edilmiştir ve gezegende hala varlıklarını sürdürmektedirler. Jack tüm bunları araştırmakla görevliyken, karşısına hiç beklenmediği sürprizler de çıkacaktır.


Korkunç Bir Film 5

Popüler filmleri kendine mizah konusu edinen korkunç bir film serisi 7 yıl aradan sonra yeni bir filmle karşımızda. Bu sefer kendine konu olarak; Paranormal Activity, Siyah Kuğu (Black Swan), Mama, Açlık Oyunları (The Hunger Games), Ayı Teddy (Ted), Kötü Ruh (Evil Dead), Başlangıç (Inception) ve DehşetKapanı (The Cabin in the Woods) gibi filmleri seçen film izleyenleri yine kahkahaya boğacak gibi görünüyor. Filmin yönetmenliğini Malcolm D. Lee üstlenirken başrollerinde Ashley Tisdale, Simon Rex, Regina Hall, Chelan Simmons, Lindsay Lohan, Charlie Sheen ve Heather Locklear yer alıyor.
KONUSU:
Dan ve Jody keyifli bir evlilik hayatı yaşarken, bir anda yaşamları Dan’in yeğenlerinin eve gelmesiyle alt üst olacaktır. Zira abisinin çocukları 3 yıldır tek başlarına vahşi doğada hayatta kalmışlardır ve birbirinden garip huyları vardır. Başta çift bunları umursamaz ama ne zamanki iş hayatlarına olumsuz etkisi olur, çocukların “Mama” diyerek seslendikleri ruhu evden göndermeye karar verirler. Bunun içinde "sertifikalı uzman ruh çıkarıcıları"nı tek tek eve çağırmaya başlarlar!

Crood'lar

Tarih öncesi bir zamanda geçen “Crood’lar” ın yönetmenliğini ve senaryosunu Animasyonun tecrübeli isimlerinden Chris Sanders ve Kirk DeMicco üstleniyor. Filmin orjinal seslendirmelerinde Nicolas Cage, Ryan Reynolds ve Emma Stone gibi isimleri görüyoruz. Crood'ların Türkçe seslendirmesi yapan isimler arasında ise Aslı Tandoğan yer alıyor.
KONUSU:
Yaşadıkları mağara bir deprem sonrasında yerle bir olduktan sonra, Crood'lar yuvaları olan bu kanyondan taşınmak zorunda kalırlar ve ailenin babası Grug'un önderliğinde bir yolculuğa çıkarlar. Barınabilecekleri yeni bir yer bulmanın ümidiyle ilerleyen Crood'lar bu yolculuk esnasında sıra dışı maceralarla örülü ve daha önce bilinmedikleri esrarengiz bir dünyayla karşılaşırlar. Bu yeni dünyada doğa bambaşkadır. Üstelik bir de karşılarına Guy isimli ilginç bir genç çıkar. Sürekli seyahat etmeyi ve yeni icatlar yapmayı seven Guy'ı aileden en çok 19 yaşındaki genç kız Eep sevecektir. Ateş yakmayı bilen Guy, Crood'ların hayatlarının değişmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Gazeteci Çocuk :

Ülkemizde bu yıl !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilen Gazeteci Çocuk bu haftanın önemli filmlerinden. Film, Matthew McConaughey, Zac Efron, Nicole Kidman, John Cusack ve Macy Gray gibi isimlerden oluşan güçlü oyuncu kadrosu ve sıradışı hikayesi ile dikkat çekiyor. Filmin yönetmen koltuğunda Lee Daniels oturmakta.
KONUSU:
1969’da ve Jack Jansen üniversiteden atılmış halde Florida’daki ailesinin yaşadığı Lately kasabasına geri döner. Babası kasabanın yerel gazetesi The Moat County Times’ın sahibidir. Bu arada The Miami Time'ın muhabiri abisi Ward, Hillary Van Wetter davasını araştırmak üzere çıkagelir; yanında da iş arkadaşı Yardley Acheman vardır.
Charlotte Bless adlı güzel kadın, Hillary’nin yanlışlıkla hüküm giydiğine inanmaktatır ve onu temize çıkartması için The Miami Times muhabirlerinden medet umar. Ward ve Yardley ise meslek yaşamlarında yükselmeyi hedefleyerek Bless'in iddiasının peşinden giderler. Bu arada Jack evlerine sıklıkla gelip giden Bless'e kelimenin tam anlamıyla tutulmuştur. Fakat bu dörtlü beraber daha çok zaman geçirdikçe, davayla ilgili gerçekler de gittikçe kararmaya başlar...

Zerre:

İlk gösterimi Altın Portakal’da yapılan Zerre’nin yönetmeni, kısa filmleri ile tanılan Erdem Tepegöz. 49.Antalya Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen”, “En İyi İlk Film”, “En İyi Sanat Yönetmeni” ve “SİYAD” ödüllerine layık görülen, ayrıca 3. Malatya Film Festivali ödül töreninde de “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Kurgu” ödüllerini alan filmin başrolünde Jale Arıkan yer alıyor. Arıkan'a usta oyuncu Rüçhan Çalışkur, Özay Fecht ve Remzi Pamukçu eşlik ediyor.
KONUSU:
Zeynep, küçük kızı ve annesiyle büyük şehirde kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışan bir kadındır. Şehirdeki pek çok insan gibi işsizlikle mücadele eden Zeynep’i bir yandan da borçları biriken ev sahibi köşe sıkıştırır. Bulaşıkçılıktan konfeksiyonculuğa "ne iş olsa yaparım, yeter ki çalışayım" mantığında her işe girip çıkan Zeynep, büyük bir metropolde kadın başına olmanın zorluklarına da tek başına göğüs germeye çalışır. Bu kısır döngü içinde Zeynep şehir dışında bulduğu bir işi mecburen kabul eder ve Tekirdağ yollarına düşer. Fakat işe girdiği konfeksiyon firmasında herkes birbirinden kurt ve üç kağıtçıdır. Büyük balığın küçüğü yuttuğu bu dünyada, Zeynep kendi doğrularından şaşmadan ne kadar tutunabilecektir?

Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman:
Filmin yönetmenliğini aynı zamanda filmin senaristi olan Atilla Akarsu yapıyor.Yapımcıları tarafından tarihle ilgili sırların açıklandığı iddia edilen filmin oyuncu kadrosunda; arasında Reha Beyoğlu, Mehmet Tokat, Ali Yaylı, Özcan Varaylı, Orhan Kılıç ve Bülent Polat gibi isimler bulunuyor.

KONUSU:
Gün gelecek Tarihin Hiçbir Sayfası gizli kalmayacak diyerek güçlü bir söylemle sinema severlerle buluşmaya hazırlanan film Kurtuluş döneminde bu mücadelenin içerisinde önemli rol oynamış olan Milis Yarbay Osman Ağa nam-ı diğer Topal Osman'ın ölümüne yol açan karanlık olayların vugulandığı özellikle 1. Meclis dönemini yani mücadelenin başladığı ilk zamanları anlatan bir tarih filmi. Kurtuluş mücadelesi uğruna kendi hayatını hiçe sayarak savaşan bir çok isimsiz , kenarda köşe de kalmış bilmediğimiz insanlar ve bunlarla ilgili bilgiler su yüzüne çıkmış filmle birlikte.

13 Nisan 2013
Etiket; Film, vizyon, Topal, Osman Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe'de transfer şekilleniyor
Hayallerinin filmini çektiler
Kısa film heyecanı
En çok o izleniyor
Adım adım ışığa giden yol
Göztepe ve Karşıyaka statlarını konuştular
Denizli'nin A takımı İzmir'de
Hediyelik arayanlar bu fuara
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir