29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu kez 112 acil yardım bekliyor



Acil durumlarda vatandaşın imdadına yetişen 112 Acil ekipleri, bu kez vatandaşlardan yardım bekliyor. Sağlık Bakanlığının izni ile başlatılan "Adınız Kurtarsın" isimli kampanya doğrultusunda hayırsever vatandaşlardan Balıkesir 112 Sağlık ekiplerine ambulans bağışlanması bekleniyor.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, TOKi Konutları mevkiinde hizmet veriyor. 112 Acil Merkezi’nden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, 112 ekiplerinin çalışma temposuna ilişkin bilgi verdi. Müdür Yardımcısı Aksoy, Balıkesir’de 350 personel, 30 istasyon ve 42 ambulans ile hizmet verdiklerini anlatarak, "Bulunduğumuz nokta 112’nin beyni diyebileceğimiz, bütün çağrıların karşılandığı ve istasyonlarımızın yönlendirildiği komuta kontrol merkezimiz. Balıkesir 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne günde ortalama 5 bin çağrı geliyor. Bu çağrıların 200’ü vaka olarak değerlendiriliyor. Biz geri kalanları lüzumsuz çağrı olarak nitelendiriyoruz. Çoğunlukla çocuklar bizi arıyor, canı sıkılan vatandaşlarımız arayabiliyor, cep telefonlarını denemek isteyenler arayabiliyor. Çok önemli ve hayati bir görevimiz var. Aldığımız çağrı sayısı 5 bin olduğu zaman gerçekten acil durumdaki çağrılara cevap vermekte zor oluyor. Bu da gerçekten ihtiyacı olan kişiye geç kalmamız demek olabiliyor" dedi.

Türkiye’de 112 ekiplerinin vakalara ulaşma oranı hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, "Son 10 yılda sağlık alanında yapılan çalışmaların olumlu etkileri 112 ekiplerinde de görüldü. Bundan 10 yıl önce vaka alabilme oranı çok düşükken, bugün 100 vakadan 95’ine ilk 10 dakikada ulaşılabiliyor. Köylerde ve kırsal kesimde ise ilk 30 dakikada vakaların yüzde 95’ine ulaşabiliyoruz" şeklinde konuştu.

OBEZ AMBULANSI 150 KİLODAN FAZLA VATANDAŞLARA HİZMET VERİYOR

Sürekli olarak telefonların çaldığı 112 Acil merkezi, çok sayıda bilgisayar ekranı ve bu ekran üzerine yansıtılmış haritalardan oluşuyor. Telefon başında görevli personel ise aldığı ihbarı ambulans ekiplerine ileterek en kısa sürede olay yerine ulaşmasını sağlıyor. Tüm Balıkesir’e yardıma giden 42 ambulansın haricinde 112 merkezinde obez ambulansı ve paletli ambulans bulunuyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Deniz Sezer, "İlimizde şu anda 1 tane bulunan ancak önümüzdeki günlerde 1 tane daha filoya katılması planlanan obez ambulansı var. 150 kilogram ve üzerindeki hastalarımız için tasarlanmış bu ambulansımız aynı zamanda yoğun bakım özelliği taşıyor. Bugüne kadar bir kaç vakada da kullanıldı. Diğer acil ambulanslarında olan donanımın tamamı obez ambulansında da bulunuyor. Bir diğer özellikli ambulansımız ise kar paletli ambulansımız. Zorlu kış ayı şartlarında aracımıza kar paleti aparatları takılarak kullanılabiliyor. Normal zamanlarda da aracımız tam bir arazi aracı. Zorlu yollarda acil sağlık hizmeti sunmak için kullandığımız bir ambulansımız. Bu ambulansımız da diğerleri gibi 1 hasta taşıma kapasitesine sahip" dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI: "ADINIZ KURTARSIN"

112 Acil Sağlık Hizmetleri şube Müdürü Deniz Sezer, Sağlık Bakanlığının Balıkesir’de başlattığı kampanyası hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanlığının izni ile ve İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ile başlatılan ’Adınız Kurtarsın Kampanyası’ ile hayırseverler 112 ekiplerine ambulans bağışlayabilecek ve hayırseverin ismi ambulansın uygun görülen yerine yazılabilecek. Müdür Sezer, "Mevcut ambulans filomuzun güçlendirilmesi adına Sağlık Bakanlığı bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile hayırseverler tarafından 112 ekiplerine bağışlanan ambulanslara hayırseverin adını verebiliyoruz. Böylelikle o hayırseverin ismi gittiği her vakada adı ile hizmet ediyor. Hayırsever vatandaşların bu anlamda katkılarını bekliyoruz" dedi.

16 Ağustos 2013
Etiket; 112, acil, balıkesir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu yenilgiyle tanıştı
112 ekibine silahlı tehdit
Acil servis çalışanları tehlike altında
Kaf Kaf direniyor
Ne Bal Kes ne Kaf Kaf
Ne Şeytan Ne Bal Kes...
Uzun yaşamın sırrı burada
Tüm çağrı numaraları 112'den yönetilecek
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir