19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu proje Türkiye'ye örnek olur



Alman- Türk Ticaret Sanayi Odası’nın Çin’de büyük başarı kazanan ikili (mesleki) eğitim modelinin Türkiye’deki pilot uygulaması için seçtiği kent İzmir, seçtiği proje ortağı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) oldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Alman- Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Jan Nöther’in ziyaretinde yaptığı konuşmada EBSO’nun sanayicinin istediği nitelikte teknik eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilgili kurumlar ve paydaşlar ile bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Gökçüoğlu, Alman ikili eğitim sistemini esas alan projeyi EBSO Yönetim Kurulu’nda detaylı bir biçimde inceleyerek karar vereceklerini belirterek “İş dünyasının yetişmiş teknik eleman ihtiyacını giderecek bu proje hayata geçirildiğinde Türkiye’ ye örnek olur” diye konuştu.

Alman- Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Müdürü Jan Nöther, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ile biraraya geldi. Proje hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren AHK Genel Müdürü Nöther, Çin’de büyük başarı kazanan Alman ikili eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Çin’de 25 proje yürüttüğünü aktaran Nöther, “Uygulanması planlanan modele göre Alman ve Türk eğitmenleri, pilot meslek okulunda seçilecek 100 öğrenciye eğitim müfredatını gözeterek eğitim verecek.

Projenin yönetimini destek veren firmalar ile Türk ve Alman partner temsilcilerinden oluşan eğitim yönetim kurulu yaparken bizler koordinasyonu sağlayacağız. Böyle bir projenin ortaklaşa gerçekleşmesini diliyoruz” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değinerek, “Oda olarak mesleki eğitimin önemini biliyoruz. Odamız koordinatörlüğünde kentimizde eğitim kurumları, üniversite temsilcilerinin katılımı ile oluşturduğumuz teknik eğitim çalışma grubu ve Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulu (USKK) olarak eğitimin her kademesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Birliktelik içerisinde faydalı her öneriye açığız” dedi.

Geçmiş yıllarda mesleki eğitimin Alman sistemini esas aldığını, mezun olan gençlerin yüzde 10 oranında üniversiteye devam etme oranının bugün tam tersi talep ve düşüncede olduğunu vurgulayan Gökçüoğlu, “Bugün, mesleki eğitimin her kademesinin daha değerli olduğunu anlatmamız gerekiyor. Bunu da başaracağız” dedi.

03 Temmuz 2015
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir