18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Buca'nın en iyi kirazları seçildi



Buca’nın Belenbaşı Köyü’nde “Yörük Kültürü’nü Tanıtma ve Kiraz Şenliği” 9. Kez yapıldı. Köyün en iyi kirazları seçildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 10 yıl önce şenliği planlayanlara teşekkür etti.

Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ile İzmir dışından gelen Yörük dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı Belenbaşı Kiraz Şenliği’nde önce köy girişinde açılan daimi pazar dolaşıldı. Açılış töreninde konuşan Belenbaşı Köyü Muhtarı İsmet İlhan, Türk Halk Müziği sanatçıları Musa Eroğlu, Ali Çakar ve Zeynep İlhan ile İzmirlilerin çok sevdiği Mikrop’un Belenbaşı halkı ile buluştuğu şenliğe en büyük katkıyı koyan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konak Ziraat Odası Başkanı Rakip Becer ise bölgedeki tarım ve organik tarıma destek verenlere teşekkür etti. 9 yıllık emek Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya açılışta yaptığı konuşmada Başkan Ercan Tatı’nın 4 yıldır başkan olarak katkı koyduğu festival ve organik tarıma geçiş çabalarına daha önceki yıllarda ise İl Genel Meclisi Üyesi olarak destek verdiğini anımsattı.

Kaya, Taksim Gezi Parkı’nın savunanlara kullanılan polis şiddetini de protesto ederken, “Bizler ülkemizi, ilçemizi, köyümüzü seviyoruz. Mustafa Kemal’in emanetini çocuklarımıza devretmek görevimiz” dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise festival açılışının ardından alana geldi. Başkan Tatı, İstanbul’dan geldiğini belirtirken, Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlara değindi, “ Buca’ya da pankartlar astık görmüşünüzdür. Halk isteyince her yer Ankara, her yer İstanbul, her yer İzmir, her yer Diyarbakır, her yer Van, her yer Mersin, her yer Adana, her yer Taksim” dedi.

Başkan Tatı, 10 yıl önce bu festivali planlayanlara teşekkür etti, “ On yıl önce düşünürken bu festivali tabi ki tüm Belenbaşı halkı vardı, Karacaağaç halkı vardı, Doğancılar vardı, Kırıklar vardı, Kaynaklar vardı” dedi. Başkan Tatı, Buca Belediyesi’ni önümüzdeki günlerde alınan 3 otobüsün geleceğini belirtti, bu otobüslerin köylere halkı taşıyacağını ve bu pazarların canlandırılacağını kaydetti.

Belenbaşı’ndaki en iyi kiraz yarışmasında birinciliği Abdullah İlhan, ikinciliği Bayram Ali İlhan, üçüncülüğü ise Mustafa Yılmaz aldı. Kadınların el emeği ürünlerinin yarıştığı kategoride ise birinci Emel Karayiğit, ikinci Meltem Yılmaz, üçüncü Firdevs İlhan olurken mansiyon ödülünü ise Sedef Şencan kazandı.

02 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir