20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Can Yücel’in vasiyeti yerine getirildi



Ünlü şairlerden Can Yücel’in ismi, vasiyeti üzerine İzmir’de oluşturulan hatıra ormanına verildi. Ormanda, Yücel’in yanı sıra toplumsal olaylarda hayatlarını kaybeden 80 kişi adına da fidan dikildi.

Ünlü şair Can Yücel’in vasiyeti, Seferihisar Belediyesi ve yazar-şair Cezmi Ersöz’ün ortaklaşa projesiyle hayata geçti. Seferihisar Kocaçay mevkiinde belediyeye ait alanda hayata geçirilen orman, aynı zamanda şairin doğum günü olan 21 Ağustos günü fidan dikim töreni ile açıldı. Törende Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de hazır bulundu. Projenin kendilerine iletildikten sonra heyecan duyduklarını ve hızla çalışmalara başladıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Can Yücel’in vasiyetini yerine getirirken yalnızca onu değil; aynı zamanda bu topraklarda hayatını erken kaybetmiş her insanı, her devrimciyi de anmak istedik. Bugün fidanlarımıza onların isimlerini verdik. Aileleri ve yakınları da bugün bizimle birlikteydi. Duygusal bir gün oldu. Kaybettiklerimizin isimleri bu ormanda yaşayacak" dedi.

’’BENİM ADIMA BİR ORMAN YAPIN’’

Vasiyetin, gerçekleştirilen hatıra ormanı ile vücut bulmasında önemli rol oynayan yazar şair Cezmi Ersöz ise şunları söyledi:

“Can Yücel, Şarabiydi adlı kitabını yazma sürecinde yolumuz sevgi karileri Ömer Atılgan’la kesişti. Ömer Atılgan, Can Baba’nın İzmir’de hastanede yattığı günlerde hep yanı başındaydı. Can Baba son nefesini vermeden birkaç gün önce Ömer Atılgan’a, ’sizlerden tek bir şey istiyorum, benim adıma bir orman yapın. Ağaçların her biri ülkemizde öldürülen devrimcilerin isimlerini taşısın’ demiş. Bu vasiyeti Ömer Atılgan bana aktardı. Bu ormanı kim yapar diye düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak Seferihisar Belediye Başkanı sevgili Tunç Soyer geldi. Kendisiyle geçtiğimiz nisan ayında Can Yücel Sokağı’nda buluştuk. Vasiyeti kendilerine aktardım. Hiç tereddüt etmeden ’seve seve, çok da güzel olur’ dedi. İşte o gün Can Yücel Ormanı için kolları sıvadık. Deniz Gezmiş’ten Uğur Mumcu’ya, Harun Karadeniz’den Abdi İpekçi’ye, Nesimi Çimen’den İbrahim Kaypakkaya’ya, Musa Anter’den Hrant Dink’e, Ethem Sarısülük’ten Abdullah Cömert’e, Ali İsmail Korkmaz’dan Mehmet Ayvalıtaş’a öldürülen her isim için bugün birer fidan diktik. Yoldaşlarımızı anarken elbette hüzünleniyoruz ama ülkemize ilk kez bir devrim ormanı yapmanın heyecanını da yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda Can Yücel’in doğum günü. Bizler daha özgür ve haysiyetli yaşayalım diye, devrime can verenler hepsi birer ’Can’ oldu. Bizi bir araya getiren Can Yücel için ancak şunu söyleyebiliriz; ’aşk olsun be sana Can Baba, aşk olsun.’”

’’VATANIN GERÇEK SAHİPLERİ BİZİZ’’

Öte yandan, Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybeden isimlerin aileleri de yaptıkları açıklamalarda, kendilerine terörist muamelesi yapılmamasını istediklerini ve vatanın gerçek sahiplerinden olduklarını söyledi.

21 Ağustos 2013
Etiket; can, yücel, orman, izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir