19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP, Cemaaat konusunu açıkladı



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet 4 günlük ABD seyahati sonrası yurda döndü. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 16.45'de Washington'dan İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda partililer tarafından karşılandı.

CEMAATİN ABD'DE GENİŞ BİR ÖRGÜTÜ VAR

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu adına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, 'ABD'de bu temas trafiğinde özellikle cemaat olarak adlandırılan kurumun temsilcileriyle bir araya geldiniz. Bu toplantıyla nasıl bir havada geçti?' Sorusu üzerine Loğoğlu, “Keşke o görüşmede basında olsaydı çünkü saklanacak bir görüşme yoktu. Bu görüşmenin yapılacağını baştan itibaren açıkladık. Bahsettiğiniz kuruluş ABD'de çok geniş bir örgütü olan ağırlığı olan bir sivil toplum kuruluşu, bir çok sivil toplum kuruluşu bizi davet etti. Bu grubun davetini kabul etmemek için hiçbir sebep yoktu. O güreşmede Türkiye'de cemaatle ilgili tartışılan konuların hiçbiri gündeme gelmedi. O kahvaltıda Amerika'da cemaatin bir çok alt kuruluşu var. Bu gruplar faaliyetleri hakkında bize brifing verdiler. Son bölümde özellikle dış politika bağlamında genel başkanımıza sorular yönelttiler genel başkanımızda o soruları yanıtladı. Görüşmenin hiçbir siyasi tarafı yoktu. CHP halkın bir partisi bu kuruluşların mensupları da T.C vatandaşları. Sana gelirim hayır öbürüne gitmem diye bir tutum içerisinde değiliz" dedi.

İNSANİ BİR GÖRÜŞME OLDU

Bir basın mensubunun, 'Dershanelerin kapatılmaması için cemaatin sizden bir talebi oldu mu yada sizin onlardan seçimlerde destek beklediğine dair konuşmalar oldu mu?' sorusunu işe şu şekilde yanıtladı: “Dershane konusunun D'si bile gündeme gelmedi. Biz oraya destek aramak yada bir arayış içinde gitmedik davet üzerine görüşmeye gittik. İnsani bir sohbet oldu"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretleri hakkında da bilgi veren Loğoğlu, “Bu ziyaret CHP Genel Başkanı düzeyinde 37 yıllık bir aradan sonra ABD'ye yapılan bir ziyaret oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nın Genel Başkan sıfatıyla ABD'ye yaptığı ilk ziyaret olması bakımından da anlamlıydı. Bu ziyaretin Türkiye'ye, Türk-ABD ilişkilerine ne getirdiğine bakıyoruz. O açından değerlendirdiğimiz ziyaretimiz gerçekten çok kapsamlı ve çok içerikli gelişti. Amerika'da yönetimle, ABD kongresiyle, düşünce kuruluşlarıyla ABD'de iş yapan Türk iş çevreleriyle ve Türkiye'de iş yapan Amerikalı şirketlerle, Türk toplumuyla, medyayla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmelerde CHP'nin iktidara talip olan bir parti olarak Türkiye'nin bütün sorunlarını ve dışarıda karşılaştığı bütün sorunlara ilişkin çok ayrıntılı görüşleri, ilkleri, beklentileri ve vizyonu olduğunu Amerikalı muhataplarımızla paylaştık. Amerikalılar ilk defa CHP'yi Genel Başkan düzeyinde onun ağzından, onun görüşleriyle, onun ifadeleriyle tanıma fırsatı buldular. Anladılar ki Türkiye'de iktidar partisinden müteşekkir bir tablo yok. Ona alternatif olan onun dışında ona yarattığı sorunlara ilişkin düşünce ve çözüm önerilerinde bulunan bir siyasi parti varlığını siyasi parti başkanının ilkesel duruşunu gözlemlediler" dedi.

TÜRKİYE'NİN AKP'DEN İBARET OLMADIĞINI ANLADILAR

Görüşmelerde gündeme gelen konular hakkında da bilgi veren Loğoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görüşmelerde öne çıkan konular Türkiye'nin iç gidişatından duyulan rahatsızlıklar, özellikle demokrasi, temel özgürlükler, tutuklu gazeteciler, her defasında gündeme gelen Gezi parkı olayları ve süreci oldu. Ayrıca dış ilişkilerde Suriye olayları ve Türkiye İsrail ilişkileri ve diğer komşularıyla ilişkiler gündeme geldi. Özel olarak Yeni Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni lideri, yeni dünyada sıcak ve ilgiyle karşılandı. Bütün bu temaslar sonucunda yönetim kongre düşünce kuruluşları, medya ve iş çevreleri ilk defa Türkiye'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ibaret olmadığını Amerika'nın sadece AKP'nin faaliyet gösterdiği bir alan olmadığına tanık oldular."

05 Aralık 2013
Etiket; chp abd gezisi, chp cemaat görüşmesi, faruk loğoglu cemaat, kılıçdaroğlu cemaat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Cemaat-CHP buluşması, Loğoğlu: Kapımız açık
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir