29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP faslın açılmasını isterdi



CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, "CHP, 22. faslın derhal açılmasını isterdi. AB'nin bu ara kararı, elbette faslın hiç açılmaması kararından daha iyidir Ancak gönül arzu ederdi ki AB, başta gençler olmak üzere Türkiye'de demokrasi, temel hak ve özgürlükler ve insanların onur ve yaşam tarzlarına saygı talep edenlerin yanında yer alsın ve onlara destek versin" dedi.

"Gezi Parkı süreci Türkiye'nin AB üyeliğini hak ettiğini gösteren ve tabandan gelen en güçlü dinamiktir" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi;

"Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi, 25 Haziran 2013 tarihinde Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde açılması beklenen 'Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu' başlıklı 22. fasılla ilgili bir karar almıştır. Söz konusu karar, 22. fasılla ilgili resmi çalışmaların başlatılacağı Hükümetlerarası Konferans için 'AB İlerleme Raporu'nun bekleneceğini söylemektedir. İyimser bir ifadeyle, anılan faslın açılması en erken Kasım 2013 tarihine ertelenmiş ve AB İlerleme Raporu'nda belirtilecek görüş ve koşullara bağlanmıştır. AB niyet belirtmiş ama tarih vermemiştir.

Alınan karar, açılması zaten gündemde olan faslın açılması kararı değil, henüz açılmaması kararıdır. Bunun temel nedeni AKP Hükümeti'nin Gezi olaylarında sergilediği tutum ve AB'ye yönelik fuzuli çıkışlardır. Türkiye-AB ilişkilerini kopma noktasına getirenler Başbakan, Dışişleri Bakanı ve AB Bakanı'dır. Garip olan ise bu olumsuz kararın AKP tarafından sevinç çığlıklarıyla karşılanmakta olmasıdır. Başbakan Erdoğan'ın 'aynen beklediğimiz yönde' dediği kararı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirtmiştir. AB Bakanı Bağış ise, 22. fasılla ilgili kararı 'olağanüstü değil normal bir gelişmedir' diyerek karşılamıştır.

AKP, bu anlamsız ve gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalarla dışarıda da her geçen gün hızlanan itibar kaybını örtbas edebileceğini düşünüyorsa aldanmaktadır. Gezi Parkı olaylarıyla çok daha fazla bilinçlenen halkımızın AKP’nin basit oylama/aldatmaca taktiklerine artık karnı doymuştur. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefini parti politikası olarak içselleştiren CHP, 22. faslın derhal açılmasını isterdi. AB'nin bu ara kararı, elbette faslın hiç açılmaması kararından daha iyidir. Ancak gönül arzu ederdi ki AB, başta gençler olmak üzere Türkiye’de demokrasi, temel hak ve özgürlükler ve insanların onur ve yaşam tarzlarına saygı talep edenlerin yanında yer alsın ve onlara destek versin. CHP olarak biz AB’yle bağlarımızın bu değerler doğrultusunda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Gezi Parkı süreci Türkiye’nin AB üyeliğini hak ettiğini gösteren ve tabandan gelen en güçlü dinamiktir."

26 Haziran 2013
Etiket; chp, faruk, loğoğlu, faslı, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
CHP darbeyi biliyordu
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Tarım Fuarı kapılarını açtı
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Bahri Yalaz yeniden başkan
CHP İzmir'de 3 değişiklik
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir