20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'de "Kocaoğlu ile devam etmeyelim" çıkışı



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre CHP'nin İstanbul adayı kesin olarak Mustafa Sarıgül...Aydın ve Muğla başkanları devam edecek, İzmir'de ise sıkıntı var.

Meriç Tafolar imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Halen 1'i büyükşehir 16 il merkezinde adaylarını resmen açıklayan CHP, aralık ayı ortasında yapılacak PM toplantısında aralarında bazı büyükşehirlerin de olduğu 300'e yakın seçim noktasında adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ön seçim yapılması talebini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Ön seçime gerek yok, adayımız sensin" diyerek reddettiği öğrenilirken, aday adaylarından Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin istifa etmediği Ankara'da ise 5 kişinin katılımıyla devam eden son anketin sonucu bekleniyor.

Erdoğan'ın 30 Mart'ta yapılması öngörülen yerel seçimlere yönelik geçen hafta 32 adayını açıklamasının ardından gözler CHP'ye çevrildi. Parti içinde bazı yerlerde aday belirleme konusunda geç kalındığı eleştirilerinin yapıldığı CHP yönetiminin 300'e yakın seçim noktasında adaylarını aralık ayı ortasında yapılacak PM'deki oylamanın ardından ilan etmesi bekleniyor. Sarıgül için ön seçim yok Alınan bilgilere bir süre önce CHP'ye geçen Sarıgül, parti yönetimine ilettiği ön seçim yapılmalı talebini Kılıçdaroğlu reddetti. Kılıçdaroğlu'nun "Adayımız sensin" dediği öğrenilen Sarıgül'ün adaylığının 11 Aralık günü gerçekleştirilecek yeni İl Başkanlığı binasının açılış töreninde kamuoyuna ilan edilebileceği ifade ediliyor.

17 ilçede dün eğilim yoklaması yapan CHP'de halen görev yapan 13 belediye başkanının bazıları değiştirileceği ifade ediliyor. Ankara için 5'li anket Ankara için Melih Gökçek'in karşısına kimin çıkacağına ilişkin son anketini tamamlamak üzere olan CHP'de ankete Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski CHP Milletvekili İlhan Kesici, eski ANAP Milletvekili Lütfullah Kayalar ve eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım konuldu.

Anketlerde oy farkının çok olmaması durumunda Nazlıaka ve Yıldırım arasından tercih yapılabileceği belirtilirken, son ankette yer almayan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun da ismi halen kulislerde geçiyor. Aday adaylarından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe ise kamu görevinden istifa etmedi, böylece Karatepe'nin aday olma şansı kalmadı.

Altınok sürprizi

Öte yandan eski Ak Partili Turgut Altınok'un CHP'den aday gösterilmek için bazı parti yöneticileri ile temas kurduğu, ancak belediye başkanlığı döneminde özellikle ilçedeki Alevilere yönelik sert tutumu nedeniyle bu talebin geri çevrildiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun partinin kalesi olarak bilinen Çankaya için ise bir kadın aday arayışına girdiği kulislerde konuşuluyor.

Aydın ve Muğla'da adaylar kesin

Partide Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ün yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Mersin, İzmir ve Antalya'da mevcut adaylar sıkıntılı

Mevcut Başkan Macit Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi için aday adaylık başvurusu yapan eski bakanlar Fikri Sağlar ve İstemihan Talay ile yakın bir yarış içinde bulunuyor. Mersin örgütünün ve bazı parti yöneticilerinin Özcan ile devam edilmesine yönelik kulis faaliyetlerini yürüttüğü ancak adayın kesinlik kazanmadığı öğrenildi.

Kulislerde İzmir'de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'nun adaylık için ikna olduğu belirtilse de, bazı milletvekillerinin Kocaoğlu'yla devam edilmemesi talebini ilettiği öğrenildi.

Kocaoğlu olmazsa İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın isimleri geçiyor. Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı isteyen İzmir İl Başkanı Ali Engin'in de, bu talebinin geri çevrildiği kulislere yansıdı.

Antalya'da ise mevcut belediye başkanı Mustafa Akaydın ile devam edilmesi yönünde kulis çalışmaları sürse de Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in isimleri başkan adaylığı için geçiyor.

Bursa ve Manisa'da sürpriz Bursa'da İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Necati Şahin'in aday olması beklenirken kulislerde eski DSP'li Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'in ismi de geçiyor. Aday adayı çıkmayan

Manisa'da ise Milletvekili Özgür Özel'in adaylığının kesinleştiği ve kısa bir süre içinde ilan edilmesi bekleniyor. Manisa'nın tüm ilçelerinin de önümüzdeki haftaya kadar kesinleşmesi öngörülüyor. Önümüzdeki hafta pazar günü Akhisar'da yapılacak ve Gökhan Güler ile Vehbi Bakırlıoğlu arasında geçmesi beklenen eğilim yoklamasının ardından Manisa'da tüm adaylar belirlenmiş olacak. Adana ve Antep Parti kulislerinde Adana için eski belediye başkanı Aytaç Durak, Akif Kemal Akay ve Soner Çetin'in isimleri ön plana çıkarken, Gaziantep için ise işadamı Burhan Cahit Bingöl ile eski milletvekili Akif Ekici'nin adlarının konuşulduğu belirtiliyor.

02 Aralık 2013
Etiket; izmir chp adayları, kocaoğlu aday, chp izmir itiraz, izmir büyükşehir, kılıçdaroğlu kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bu rekor zor kırılır
Kızlar tarih yazdı
Belediye suyu böyle satacak
'Cennet'ten yatırım atağı
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
1 yılda 1 milyon ton
Marina Kavşağı yer altına alınıyor
İEF'e 84. kez merhaba
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir