19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP’li Ağbaba; 'Şimdi de cadı avı başlatıldı'



  Malatya'da 3- 7 Temmuz’da gerçekleştirilecek 21'inci Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nde önceden sahne alacağı açıklanan Sevcan Orhan’ın gerekçe gösterilmeden konserinin iptal edilmesine CHP Malatya Milletvekili Ağbaba sert tepki gösterdi. Ağbaba, Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan’ın Gezi Parkı’na destek verdiği için konserinin iptal edildiğini belirterek, "Hükümet cadı avı başlatmıştır” dedi. CHP Malatya İl Binasında İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Taksim’de Türkiye tarihinde görülmemiş bir eylemler yaşandığını belirterek, “Ülkede son 10 yıldır devam eden baskılara, dayatmalara karşı Gezi Parkında bir çığlık yükseldi” dedi.

  Eylemlerin gazla, copla sonlandırıldığını ifade eden Ağbaba, beklenildiği gibi ülkede bir sürecin başladığına dikkat çekti. Malatya’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kayısı Festivali’nde önceden açıklanan programda 5 Temmuz günü Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan’ın sahne alacağının duyurulduğunu ancak daha sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden, sanatçının konserinin Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından iptal edildiğini söyledi. Başbakan’ın bir emir verdiğini ve Malatya’daki insanların da bu emri yerine getirme çabası gösterdiğini iddia eden Ağbaba, “Şimdi eskiden fişlemeler gizli yapılıyordu, ama şu an utanmadan fişlemeler açıkça yapılıyor ve insanların ekmekleri ile oynanmaya başlanılıyor” dedi. Sevcan Orhan’ın konserinin iptal gerekçesini araştırdıklarını ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü ile görüştüklerinde ise olayın aslını öğrendiklerini dile getiren Ağbaba, “Genel Müdür, Sevcan Orhan’ın menajerine Gezi Parkında terörist eylemlere destek verip vermediği sormuş.

  Menajer da net cevap vermediği için konser iptal edilmiş. Ben buradan soruyorum o zatı muhtereme, sen kimsin, sen yargıç mısın, sen hakimisin. Bu faşist anlayış üstten başlayarak maalesef Malatya’mıza hayat bulmaya başladı” diye konuştu. Malatya Belediye Başkanı ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü’nü şiddetle kınadığını ifade eden milletvekili Ağbaba, Hükümetin şimdi bu mantıkla herkesi fişlediğini belirterek “Cadı avı başlat ve halen ben demokratım de. Hiç kimse kusura bakmasın bunun adı faşizmdir” dedi. Malatya Belediyesine sert tepki gösteren Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 5 milyon kişi Gezi Parkı eylemlerine katıldı. 4 insanın öldüğü yetmedi mi, 8 bine yakın insan yaralandı, 10 bin kör olan göz yetmedi mi, 100’lerce tutuklama oldu yetmedi mi? Şimdi de cadı avı başlatıyorsunuz. Sevcan Orhan’ın öyle bir siyasi kimliği de yoktur. Ama tabiî ki sanatçılar duyarlı olacak. Bunun hesabını sizden sorarız, ben bu festivali de buradan protesto ediyorum, kınıyorum. AKP şimdi de sanatçıların ekmeği ile oynamaya başladı.”

28 Haziran 2013
Etiket; ağbaba, malatya, konser, sevcan orhan, chp Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


CHP darbeyi biliyordu
Dede Efendi'den Mozart'a engelsiz notalar
Göztepe zincirleri kırdı
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Kaf Kaf dibe doğru
Altınordu şaşırttı
Bahri Yalaz yeniden başkan
CHP İzmir'de 3 değişiklik
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir