25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'li Seçer kaçak silah iddiasını meclise taşıdı



   CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin Limanı'ndan gemilerle Ortadoğu'ya gönderilirken limanlarda yakalanan silahların sıradan bir hal aldığını öne sürerek konuyu TBMM'ye taşıdı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Seçer, "İç savaşın yaşandığı ülkelerde ölüm saçan bu silahların, Türkiye üzerinden taşınmasına kimse sessiz kalamaz" dedi.

   CHP'li Vahap Seçer, son olarak Mersin Limanı'ndan Libya'ya gönderilmek üzere, içeriği mobilya olarak ihracat beyannamesi düzenlenen, ancak konteynerde yapılan aramada 374 yivsiz av tüfeği ve bu tüfeklere ait 12 kalibrelik 250 bin fişek ele geçirildiğini hatırlattı. Bir süre önce de, Mersin Taşucu Limanı'nda yine buna benzer bir olay yaşandığını ve bu iddiasının, Meclis'e verdiği soru önergesi ile doğrulandığını belirten Seçer, "İçişleri Bakanı, Lübnan'dan Irak'a gönderilmek üzere iken yapılan aramada, 8 adet silah ve 21 bin 100 mermiye el konulduğunu soru önergemiz üzerine açıkladı" diye konuştu. Kaçakçılık faaliyetine konu olan silah sevkiyatının, Suriye başta olmak üzere, iç savaşın yaşandığı ülkelere yönelik olduğunu ileri süren çeken Seçer, şöyle devam etti:

"Gemilerde, bisküvi kutularına, TIR'ların zulalarına saklanmış halde bulunan binlerce silahın istikameti, hep iç savaşın yaşandığı ülkeler olması tesadüf değil. Her gün ölüm haberlerinin geldiği, başta Suriye olmak üzere iç savaşın yaşandığı ülkelerde ölüm saçan bu silahların, Türkiye üzerinden taşınmasına kimse sessiz kalamaz. Ölüm saçan bu silahları, kim ya da kimler gönderiyor? Çatışma riskinin yüksek olduğu, daha çok insanın hayatını kaybetmesine yol açacak bu silah kaçakçılığı olayları, mutlaka gün ışığına çıkarılmalı ve sorumluları yargı önünde hesap vermelidir."

KAÇAK SİLAHLARIN AKIBETİNİ SORDU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, kaçakçılık olaylarında ele geçirilen silahların akıbetinin açıklanmasını isteyen Seçer, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Sözü edilen olaylarda, ele geçirilen silahlardan hangileri, namlusu ya da diğer bir parçası değiştirilerek normal silaha çevrilebilen özelliğe sahiptir? Sözü edilen olaylara karışan gemilerin bandırası nedir? Yakalanan mürettebat sayısı ve uyrukları nedir? Sözü edilen olaylarla ilgili olarak yakalanan, suç duyurusunda bulunulan veya hakkında arama kararı çıkarılan kişiler kimlerdir? Bu kişiler hakkında hangi cezai işlem ya da işlemler uygulanmıştır? Son bir yılda sözü edilen olaylarla ilgili olarak, Gümrük ve Ticaret Müfettişleri tarafından Gümrük Kanunu ile 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' çerçevesinde başlatılan inceleme, araştırma veya soruşturma var mıdır, var ise sonuçları nelerdir?, Sözü edilen olaylarda, gümrük işlemleri itibariyle bir ihmal ya da suiistimal olduğu konusunda, bakanlığınız müfettişleri tarafından araştırılan kaç olay bulunmaktadır? Sonuçları nelerdir? İç savaş ve karışıklık ortamının devam ettiği ülkelerde, daha çok kan akmasına sebep olacak silahların, Türkiye üzerinden gönderilmesine yönelik bakanlığınızın tutumu nedir? Sözü edilen silahların Ortadoğu'da hangi olay ya da olaylarda kullanılacağına ilişkin, bakanlığınıza ulaşan istihbarat bulunmakta mıdır? Bu tip silah sevkiyatlarında, Türkiye'nin adının karışması uluslararası hukuk açısından nasıl sonuçlar doğurmaktadır? Son bir yılda ülkemizden yapılan silah ihracatı/ithalatı nedir?"

13 Ağustos 2013
Etiket; chp, meclis, vahapseçer, liman, silah, mersin, ortadoğu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Aynı iş için üç ihale mi olur
CHP darbeyi biliyordu
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
İzmir'in 2015 yatırımları
İzmir'de 2016'nın yol haritası
Bahri Yalaz yeniden başkan
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
CHP İzmir'de 3 değişiklik
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir