29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP’li Tekin’den 'darbe' çıkışı



   Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 19 Ağustos 1999 Depremi’nin yıl dönümünde yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin depreme hazır olmadığını söylerken, Mısır’daki darbeye ilişkin ise, “Bütün darbeleri, katliamları şiddetle kınıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Gazeteciler Lokali’nde 19 Ağustos 1999 Depremi’nden 14 yıl sonra gelinen noktayla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Toplantıya Gürsel Tekin’in yanı sıra İstanbul Milletvekili Profesör Doktor Haluk Eyidoğan, Doğal Afetler ve Çevre Komisyonu Koordinatörü Mutlu Gürler de katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Türkiye’nin deprem konusunda hazır olmadığı çok net bir şekilde görünüyor. Halen İstanbul’da yapı stokunuzu bilmiyorsanız Sayın Başbakanın da dediği ben de rahatsızım. 6-7-8 emsallerinin kaç olduğuna sorusuna cevap yoksa İstanbul’da depreme hazırlıklı olunmadığı çok net bir şekilde ortadadır. 1999 Marmara Depremi’nden sonra İstanbul’da çok ciddi önemler alındı. En azından Sayın Ecevit’in başbakanlığı döneminde hazırlanan hiçbir şey uygulanamadı. Depremde kullanılması gereken arsaları yandaşlarına peşkeş çektiler. ’Yandaş’ demek zorundayım çünkü elimizde belgeler var” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN DARBELERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Gürsel Tekin, basın mensuplarının Mısır’daki darbe sorusuna ilişkin yanıtı ise, “Katliamları şiddetle kınıyoruz. Biraz da kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Sayın Başbakan, ‘One munite’ olayından sonra Mısır da dahil olmak üzere Orta Doğu coğrafyasında tur atıp döndüğünde, ’Sıfır sorunumuz var’ demişti. Daha sonra sıfır sorunla beraber 3 komşumuzla düşman olduk. Şimdi de hemen hemen bütün Orta Doğu’yla düşman vaziyetteyiz. Doğrusu benim anlamakta zorluk çektiğim en önemli şey, Sayın Başbakan siz yılda 5 kez 6 kez Katar’a gidip geliyordunuz. Bu Katar’la Arabistan’la ne oldu da bir gecede aranız bozuldu? Küresel oyuncak haline getirdiler Türkiye’yi. Şimdi bu aksaklıkları CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Orta Doğu’ya giderek düzeltmek zorunda kalacaktır” şeklinde oldu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığıyla ilgili soruya ise Tekin, “Hiç merak etmeyin. Depremi merak edin. Mısır’ı merak edin. Biz hiç merak etmiyoruz” şeklinde cevap verdi.

Bursa’da yeni bir kentsel dönüşüm projesine dikkat çeken Gürsel Tekin, “Bursa’da yeni bir kentsel dönüşüm projesi başlatacaklar. Bunun bir kentsel dönüşüm olmadığını sayın vekilimiz net bir şekilde ifade etti. Sayın Başbakan Kars’a gittiğinde ne demişti? Kendisi de çok rahatsız olmuştu. ’Bu tarihi kentin ortasında bu ucube olur mu?’ demişti. Sayın Başbakan siz eski belediye başkanısınız. Şu fotoğrafa bakın, eğer Bursa’da yıkmak istediğiniz yer varsa orası tam da burasıdır. O tarihi Bursa’nın ortasına hançer gibi saplanmış bu fotoğrafı bir kentsel dönüşüm olarak bize sunuyorsanız, ’Vay halimize’ demek istiyorum” ifadelerini kullandı.

17 Ağustos 2013
Etiket; chp, gürsel tekin, marmara, deprem, mısır, darbe Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gayrimenkule deprem ayarı
Fay hatlarına hendek açılacak
Şiddeti 7,0
CHP darbeyi biliyordu
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Bahri Yalaz yeniden başkan
CHP İzmir'de 3 değişiklik
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir