28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çiçek: Barışmak varken dövüşmek niye?



Uluslararası Türkçe Derneği tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında bu yıl 11'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir etkinliği bu akşam Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

Etkinliğe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Salih Koca ve Ülker Can ile 10 bine yakın kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli ülkelerinden gelen çocukların gösteriler sergiledikleri etkinlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "TBMM Türk Diline Teşvik Özel Ödülü"nün sertifika ve madalyalarını 11'inci Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocuklara verdi.

Cemil Çiçek ödül töreninin ardından konuşma yaptı. Taksim Gezi Parkı'nda meydan gelen olayları değinen Çiçek şöyle konuştu:

"Çocuklarımız Türkçe sevdasıyla güzel bir tablo ortaya koyuyorlar. Aslında hepimize örnek olabilecek bir tablo. Renkleri, kültürleri, memleketleri farklı da olsa Türkçe sevdalısı olarak, Türkiye'mizin misafiri olarak bugün hepimize örnek alacağımız bir tabloyu ortaya koyuyorlar. Barışmak varken dövüşmek niye? Dilimizle hakkı söylemeliyiz, barışı ve kardeşliği telkin etmeliyiz. Buluşmak varken, birleşmek varken ayrılmak niye? Barışmak varken dövüşmek niye? Kardeşliği, sevgiyi, saygıyı telkin etmek, gönülden bunu tüm dünyaya haykırmak varken, yapmak varken yakmak, yıkmak niye? Bizim kültürümüzde yıkmak, yakmak yok. Biz sevgi için geldik. Sevginin sembolü olan Yunus Emre bu toprağın insanı, bu toprağın bağrında misafir ediyoruz. Yunus Emre bizim. Bir olalım, iri olalım, diri olalım diyen Hacı Bektaşi Veli bizim. Kim olursan ol, ister Mecusi, ister putperest gel her ne olursan ol gel diyerek tüm insanlığa mesaj veren Mevlana bizim. Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal bizim. Bu kadar bizim varken, bu kadar biz varken, yakmak, yıkmak ve dövüşmek milletimize yakışmıyor. Ecdadımıza yakışmıyor. Bunlar dilimize, vallahi dinimize de yakışmıyor. Bakınız bu tablo çok anlamlı. Hepsine teşekkür ediyorum. 140 ülkeden insanlar gencecik çocuklar, Türkiye'de buluşuyor. Ama biz bu ülkenin insanları bunca acıya, yaşadığımız bunca tecrübeye rağmen bir araya gelemiyoruz. Bir olamıyoruz, iri, diri olamıyoruz. Ne zaman ki bir olmaya çalışıyoruz, ne zaman ki iri olmaya çalışıyoruz, aramıza fitne sokuyorlar, fesat sokuyorlar. Bizi birbirimizle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.

Neyi paylaşamıyoruz? Neyi bölüşemiyoruz? Bakınız Türkiye, önemli tarihi fırsatlarından birini yaşadı, yaşıyor. Tam buluşma zamanı, tam el sıkışma zamanı tam da kucaklaşma zamanı. Eğer bunu başarabilirsek gelecek bizim. Bakınız değerli kardeşlerimiz milletlerin geleceğini yaşadıkları acılardan çıkardıkları tecrübeler tayin eder. Geleceğin yol haritasını tecrübeler gösterir. Hepimiz şu kısa hayatımızda çok acılar yaşadık. Bir araya gelmeye çalıştık. Beklentilerimiz, taleplerimiz vardı. Devletimizden taleplerimiz vardı. Hükümetlerimizden taleplerimiz vardı. Ama bir süre sonra aramıza fitne ve fesadı soktular. Bir kısmımız sağ yumruğumuzu sıktık, bir kısmımız sol yumruğumuzu sıktık. Esas olan yumruk sıkmak değil, el sıkmaktı el. Bunu ne zamanki yapabilirsek Türkiye o zaman dünyanın en önde gelen 3-5 devletinden biri olacak. Bir araya geldik, bizi birbirimize düşürerek, fitne ve fesat sokarak bugün her sene yıl dönümlerinde andığımız acıları geride bıraktık. İşte Taksim olayları ortada, Madımak ortada, Maraş olayları ortada. Şu son 20-25 seneden yaşadığımız acı olaylar. Daha bu millete ne kadar acı çektireceğiz. Sevinçte buluşmak varken, sevincin kutlamalarını yapmak varken, niye acılar üzerinden kutlamalar yapıyoruz? Onun için değerli kardeşlerimiz hak talep edeceksek barış içerisinde, hukuk talep edeceksek hukukun içerisinde kalarak, birbirimizi eleştireceksek birbirimize saygı duyarak yapabildiğimiz an, bugün 140 ülkeyi burada buluşturan bu millet tüm dünyayı inşallah en kısa sürede buluşturacak, bizi birbirimizle daha da kaynaştıracaktır."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek konuşmasının ardından Atatürk Stadyumu'ndan ayrılarak Ankara'ya döndü. Çiçek'in ayrılmasından kısa süre sonra Atatürk Stadyumu'nun hemen yanındaki Atatürk Spor Salonu'nun sporcu ve hakem soyunma odalarının olduğu bölümün çatısına yangın çıktı. Dilek fenerinin neden olduğu belirtilen yangına ilk müdahaleyi etkinlik için stadyumda bulunan Büyükşehir belediyesi itfaiye aracıyla yapıldı. Daha sonra yangın yerine 3 itfaiye aracı daha geldi. Kısa süreli heyecan yaratan yangın ekiplerin çalışmasıyla söndürüldü.

10 Haziran 2013
Etiket; cemil, çiçek, gezi, parkı, değerlendirme Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
Bu fuarda yok yok
Zeliş'e kuzen geldi
Altın kız madalyasıyla geldi
"Bunu yapan insan olamaz!"
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir