20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çimlerde film keyfi başlıyor



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki “Yeniden Sinematek” gösterimlerinde 5. yıla giriyor. Bu yılki ilk gösterim, 3 Temmuz Çarşamba günü Oscar ödüllü “Daha iyi bir dünyada” (Haevnen) filmiyle başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5. yılında “Yeniden Sinematek” etkinliği ile İzmirliler’e yine muhteşem bir açık hava film şöleni yaşatacak. Eylül’e kadar sürecek olan ücretsiz gösterimlerde, sinemanın klasik ve kült filmleri yer alacak. Geçtiğimiz yıllarda binlerce sanatseverin çimler üzerinde keyifle yararlandığı etkinlik, 1968’li yıllarda yaşanan ve ‘filmlerin sanat, eğitim ve genellikle kültür amaçları gözetilerek halka sunulması’ olarak tanımlanan Sinematek ruhunu yeniden yaratmayı amaçlıyor.

BOL ÖDÜLLÜ FİLMLERİ KAÇIRMAYIN

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yılki ilk gösterim, 3 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek. “En İyi Yabancı Film Dalı”nda Oscar Ödülü'ne sahip, yönetmenliğini Susanne Bier’ın yaptığı “Daha iyi bir dünyada” (Haevnen) filmi ile başlayacak gösterimler, 11 Eylül’de 2012'de, uluslararası festivallerden toplam 35 ödül alan “Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild)” filmi ile son bulacak.

Her hafta Çarşamba günü saat 21.00’da başlayacak gösterimler ücretsiz olacak. “Yeniden Sinematek” etkinlikleri kapsamında 10 Temmuz’da 2012 yılında vizyona giren Nadine Labaki’nin yapımcılığını, senaryosunu, yönetmenliğini üstlendiği ayrıca rol aldığı “Peki Şimdi Nereye? ( Et Maintenant,on Va Où?)” filmi izleyici ile buluşacak. 17 Temmuz’da 2003 Fransa yapımı dramatik bir film olan “İbrahim Bey ve Kur'an'ın Çiçekleri (Monsieur Ibrahim Et Les Fleurs Du Cora)” filmi gösterilecek.

24 Temmuz’da 2011 yılında romantik komedi -fantezi filmi olarak gösterime giren “Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris)” filmi, 31 Temmuz’da da başrollerinde Jean Dujardin ve Bérénice Bejo rol aldığı yönetmeninin ise Michel Hazanavicius olduğu 2011 yapımı Fransız filmi olan Artist (The Artist) gösterilecek. Film, 2012 yılında En İyi Film, En iyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü almıştı. 14 Ağustos’ta 2000 yılında vizyona giren “Aydaki Adam (Man On The Moon) filmi gösterilecek.

1970'lerin ünlü komedyeni Andy Kaufman’nın gerçek hayat öyküsünü anlatan biyografik bir filmde 2000 yılında filmdeki performansından ötürü Jim Carrey'e Golden Globe ödülü verilmişti. 21 Ağustos’ta Başrol oyuncusu Jennifer Lawrence’ın bu yıl “En İyi Kadın Oyuncu Oscar”ını kazandığı “Umut Işığım (Silver Linings Playbook)” filmi, 28 Ağustos’ta oyuncuları arasında John Malkovich, George Clooney, Tilda Swinton, Frances McDormand ve Brad Pitt yer aldığı 2008 yapımı komedi filmi olan “Aramızda Casus Var (Burn After Reading) filmi açık havada İzmirlilerle buluşacak. 4 Eylül tarihinde ise 2002 yılında vizyona giren Norveç yapımı komedi filmi “Elling” gösterimde olacak.

01 Temmuz 2013
Etiket; çimler, film, tarihi, havagazı, fabrikası Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
Hayallerinin filmini çektiler
Kısa film heyecanı
En çok o izleniyor
Adım adım ışığa giden yol
Tarihi saati çaldılar
Benzin firması futbolculara paramız yok dedi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir