29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çin'in Huizhou heyeti Manisa'da



Manisa'da yatırım yapmak üzere incelemelerde bulunmak amacıyla gelen Çin'in Huizhou heyetiyle mutabakat imzalandı. Çin Komünist Partisi Huizhou Şehri Komitesi Sekreteri ve Huizhou Şehri Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Chen Yiwei, Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ve 30 kişilik heyet Manisa'da yapılacak yatırımları incelemek amacıyla Manisa'ya geldi.

Manisa'ya gelen heyet ilk olarak Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Huizhou Şehri Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Chen Yiwei, yapılacak yatırımlarla ilgili önce araştırma yapacaklarını belirterek, "Türkiye’deki yatırımcıları Çin’e davet ediyoruz, aynı zamanda Çini yatırımcıları Manisa’ya yatırım yapmasını umuyoruz.” dedi.

Ziyaretin ardından heyetn Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne (MOSB) geçti. MOSB toplantı salonunda Vali Abdurrahman Savaş ile Huizhou Şehri Halk hükümeti Belediye Başkan Yardımcısı Wang Sheng arasında dostluk ilişkisinin ve işbirliğinin geliştirilmesi hakkında mutabakat anlaşması imzalandı. Burada konuşan Çin Komünist Partisi Huizhou Şehri Komitesi Sekreteri ve Huizhou Şehri Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Chen Yiwei, iki şehir arasında dostluk işbirliğini geliştirmek adına bu ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi. Bu anlaşmanın ilişkilerin geliştirilmesi adına çok anlamlı olduğunu dile getiren Yiwei, iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaklarını bildirdi. Mutabakatın imzalanması ile iki şehrin ekonomik ilişkilerinin ilerleyeceğine inandığını aktaran Yiwei, “Bu ilişki iki şehrinde gelişmesine katkı sağlayacaktır. İki şehir arasında teknoloji transferinin olmasını istiyoruz. Elektronik ürünlerde Ar-Ge çalışmaları yapılabilir. İki şehir arasında teknoloji açısından çok daha iyi ilişkiler kurabiliriz.” şeklinde konuştu.

"MANİSA ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP"

Çin Heyeti'nin ardından konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, ülkelerin üretimde bir biriyle rekabet ederken, aynı zamanda ülkelerinde üretimin en uygun olduğu ürünlerle bir birleri ile iş yapmak suretiyle bölgelerinin gelişimi için birlikte çalışma kültürü de önemli derece bu dönemde icra etmeye başladıklarını kaydetti. Büyüklük olmasa bile gelişim özellikleri ili bir birine yakın iki ülkeyi tanımladıklarını dile getiren Savaş,

“Manisa ve Huizhou bu iki bir birine gelişim azmi yönüyle benzeyen iki ülkenin birbirine benzeyen iki şehri olma özelliğiyle de manidar bir benzerlik ifade ediyor. Manisa sahip olduğu potansiyeli daha geliştirme azmi içerisinde ve bu yönüyle de çok değerli Çin heyetinin bu ziyaretleriyle iki ülkenin karşılıklı olarak, ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirilmesi hususunda Manisa önemli bir potansiyele sahip bir il. Heyetlerimiz arasındaki bu karşılıklı ilişkiler ve sonunda tesis edeceğimiz kardeş şehir anlaşmasının hem ekonomik ilişkiler hem de kültürel anlamda kuracağımız ilişkilere çok önemli katkılar sağlayacağına ümit ediyorum.” şeklinde kaydetti. Konuşmaların ardından toplantıda iki şehrin ekonomik ve sosyal durumunun tanıtımı yapıldı. Toplantı sonunda her iki taraf bir birine hediye takdim etti. Huizhou heyeti daha sonrada OSB’yi gezdi.

30 Eylül 2013
Etiket; Çin'in Huizhou heyeti, manisa, mutabakat imzalama, Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir