20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cumhurbaşkanı Gül'den önemli açıklamalar



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için G 20 zirvesinin bir fırsat olduğunu belirterek, "Eğer katliam cevapsız kalırsa, kimyasal silah kullanılması giderek çok daha yaygınlaşır. Ümit ederim ki tıkanmış olan kanallar G 20 zirvesinde açılır, uluslararası camia toplu hareket ederek bu iç savaşa dur der" dedi. ODTÜ'deki başörtülü öğrencilere taciz olayını da değerlendiren Gül, kimsenin eğitimi engellemeye gücünün yetmeyeceğini, bu tartışmaların geride kaldığını ifade etti. Cemil Bayık'ın sözlerinin hatırlatılmasü üzerine Gül, "Başkalarının konuşmasını referans alarak bir şey söylemek istemem" karşılığını verdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yalova Valiliği'ni ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye konusunda acıyı en çok hisseden ülkelerden birinin Türkiye olduğunu anlatan Abdullah Gül, "Malesef Suriye konusunda en çok üzülenler bizleriz. Çünkü büyük bir sınırımız ve komşumuz var. Bir insan komşusunun evi yanıyorsa onun ateşini de acısını daima hisseder. Bu acıyı ençok hissedenlerdeniz. Onun için Suriye'nin düzlüğe çıkmasını, Mısır'da iç savaşın bir an önce bitmesini arzu ediyoruz. Şüphesiz bunun yolu siyasi, diplomatik bütün çabaları sonuna kadar kullanmaktan geçer. Birleşmiş Milletler'in bu yöndeki tıkanıklığını G 20 vesilesiyle yapılan toplantılarda aşma imkanı olur. Herkesin gözü önünde eğer 100 binin üzerinde insan öldüyse, 7 milyona yakın insan evini barkını terk ettiyse, hele hele savaşlarda bile kullanılması yasak olan kimyasal silahlar insanlık suçu olarak bilinir, savaşta bile kullanılması yasaktır. Farklılığı bu. Onun için kimyasal silaha karşı tepki ağırdır. Bunların malesef kullanıldığına şahit olunca, Birleşmiş Milletler'in tıkanıldığını görmek insanı çok üzüyor. Bunlara bir yolunu bulmak gerekiyor. Bunlar eğer cevapsız kalırsa, katliam ve kimyasal silah kullanılması, o zaman bunlar giderek çok daha yaygınlaşır. Ümit ederim ki G 20 toplantısı vesilesiyle tıkanmış olan kanallar açılır, uluslararası camia toplu olarak hareket ederek "bu iç savaşa dur" der. Muhakkak bir şey yapmak gerekir. Yoksa sadece konuşarak daha çok insanın ölmesini görmek de doğrusu heralde insanlığın kabul edeceği bir şey değil. Bütün bunlar, siyaset ve diplomasi ile onun yolunu açmak için olursa ancak değerli olur. Bir siyasi strateji olmadan müdahalaler ne kadar netice verir, bunlar uzmanlar tarafından da çok bilinen bir husustur. İşin siyasi çıkış stratejisini koymak için G 20 gerçekten fırsat. Bütün Birleşmiş Milletler'deki 5 önemli ülke de oradayken ümit ediyorum, bu noktada burada bir anlayış ortaya çıkar" dedi.

ODTÜ'DEKİ BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERE TACİZ

Cumhurbaşkanı Gül, ODTÜ'de başörtülü öğrencilerin taciz edildiğine ilişkin görüntülerin hatırlatılması üzerine, "Bunlar çok geride kalmış meseleler. Eğitim herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez. Kılık kıyafet. Bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biridir ODTÜ. Orada bu tip davranışlar yakışmaz, kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden düşüncesinden dolayı baskı yapılamaz. Bunlar geçmişte kalan meselelerdir" değerlendirmesinde bulundu.

CEMİL BAYIK'IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Gül, Cemil Bayık'ın sözlerinin sorulması üzerine de, "Başkalarının konuşmalarını referans alarak birşey söylemek istemem. Bütün bu konular Türkiye'nin aslında problemlerinden kurtulması konularıdır. Türkiye'nin demokratik standartlarının hukuk standartlarının evrensel anlamda yükseltilmesi meselesi. Bunlar "o" dedi, "bu" dedi diye değil, kendi irade ve arzumuzla Türkiye'ye ne yakışıyorsa onu yapma sürecidir" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Abdullah Gül, "Yalçın Akdoğan'ın "Statüko başkanlık sistemine karşı" yazısının sorulması üzerine şu cevabı verdi: "Bunlar gündemde değil diye biliyorum. Sistemlerde nihayette olan tercih meselesi. Ama önemli olan balans dediğimiz denge sistemlerinin hep olması, demokrasinin bütün kurumlarıyla ve kurullarıyla işliyor olması. Onlar çok önemli. Şu anda gördüğüm kadarıyla bir tartışma yok".

CUMHURBAŞKANI İÇİN 77 BİN ÇAM DİKİLDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova'nın önemine dikkat çerekek, "Yalova'ya çok geldim. İlk defa Cumhurbaşkanı olarak geldim. Yalova küçük şirin ayrıca çok özelliği olan bir şehir. İstanbul’un Kocaeli’nin Bursa’nın arasında çok üstün bir şehir. Bu kadar büyük merkezlere yakın olup onlardan uzak olmak, sükuneti huzuru içinde barındırmak bu ilin en önemli özelliği. Büyük Atatürk’ün de sık sık geldiği bir yer. Her dönemi gözde bir il. Yalova sanayi olarak da çok önemli bir il. Son yıllarda ulaştırmada gelişen imkanlar, yollarda güzelleştiği için onlarla olan bağlantımızı günlük olmuştur. Yalova en seçkin üniversitelerden biridir. Üniversite demek öğretim görevlisi demektir. Herkes buraya koşarak gelecektir. Huzurlu bir yer, Yalova'nın geleceğini her bakımdan çok parlak görüyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Esengül Civelek de, "Ziyaretiniz sebebiyle Yalova'ya 77 bin çam ağacı dikilecektir” dedi.

06 Eylül 2013
Etiket; cumhurbaşkanı, abdullah, gül, yalova, suriye, odtü Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Danışmadan ekmek bile almıyoruz
Sağlıklı saç için besin önemli
Unutulan soykırım tekrarlanır
Acil servis çalışanları tehlike altında
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir