28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Daum gözünü Galatasaray'a dikti



Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Bursaspor TV’deki özel programın konuğu oldu. Programda taraftarlara Türkçe seslenen Daum, “Bursaspor’da çok mutlu olduğunu, Bursa’nın ikinci vatanı olduğunu belirterek taraftarlara teşekkür etti. Daum, “Mükemmel bir taraftarımız var. Taraftarlarımız ile birlikte çok iyi işler yapmaya geldik. Yönetimimiz bize çok iyi bir takım teslim etti. Takımdaki moral ve motivasyonu kısa bir süre içerisinde gördüm. Bursaspor için her şeylerini vereceklerine inanıyorum. Çok çalıştığımız zaman karşılığını alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“BURSA’DA KOLAY KOLAY MAÇ ALAMAYACAKLAR”

Eskişehirspor maçının ardından Galatasaray maçı hakkında yapmış olduğu açıklama için Christoph Daum, “Böyle mağlubiyetlerden sonra üzüntü içerisinde bazen söylenen kelimelerin ardından “keşke bunu söylememiş olsaydım daha iyi olurdu” diye düşünüyorum. Ama şöyle bir şey söyleyebilirim. Biz Bursalıyız. Bizim gelen rakibe deplasmana geldiklerini hissettirmemiz gerekiyor. Kim olursa olsun, Bursa’nın gücünü hissettireceğiz. Bursa’da kolay kolay bir maç alınmayacak. Bunu tüm takımlara hep beraber göstereceğiz. Biz bütün gururumuzla Bursaspor’u sahada hissettireceğiz. Biz sahaya çıktığımızda her şeyimizi vereceğimize herkes emin olabilir. Çok büyük galibiyetlere imza atacağımıza inanıyoruz. Başlangıcı da önümüzdeki hafta sonu yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“6 YABANCIYI GÖZARDI EDEMEYİZ, TRANSFER DÜŞÜNÜYORUZ”

Henüz 5 gündür takımla birlikte çalıştıklarını ve takım kadrosu hakkında karar vermek için çok erken olduğunu belirten Daum, “ Transfer için kesin bir karar vermek çok erken olur. Çünkü takımla 5 gün çalışma şansımız oldu. Bu yüzden takımın durumu hakkında karar vermek erken. Tabii ki yönetimimiz, teknik heyetimiz olsun devamlı olarak takıma katkı güç katacak nasıl transfer yapabiliriz bakıyoruz. Herkes bu yönde çalışıyor. Tabii ki Türkiye’deki 6 yabancı sayısı kuralını da göz ardı edemeyiz. Transferde Türk futbolculara bakıyoruz. Altyapıdan da kendini gösteren oyuncularımıza zaman zaman şans vereceğiz. Başkanımız ve yönetimimiz ile birlikte şuna karar verdik. Bizim mevcut futbolcularımızın üstünde katkı sağlayacak transfer yapmalıyız. İlk etapta şuanda mevcut kadroma güveniyorum. Transfer düşünüyoruz ama en önemlisi mevcut futbolcularımızdan çok daha fazla katkı sağlayacak transfer yapmalıyız” diye konuştu.

“ÇOK KALİTELİ BİR KADROMUZ VAR”

Yeşil-beyazlı takımın kadrosunun çok kaliteli futbolculardan oluştuğunu kaydeden Christop Daum sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yabancı transferlerimiz çok iyi. Sebastien Frey çok tecrübeli ve önemli bir kariyere sahip bir isim. Tüm yabancılarımız çok kaliteliler. Örneğin Renato Civelli bu hafta kendi kalemize gol attı ancak tüm maça baktığımızda hatasız oynadı. Her şeyini ortaya koydu. O’nun ve bizim açımızdan o gol çok kötü oldu. Taye Taiwo ise sol bek olarak kariyeri belli. Türkiye’nin en iyi sol beki olabilir. Çok çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Yeni transferlerimizden Şamil Çinaz çok basit ve garanti futbol oynayan bir oyuncu. Ekstrası çok fazla olmamasına rağmen takımımızı iyi organize ediyor. Bu yönlerini artı olarak görüyorum. Yasin Pehlivan’ı Avusturya Milli Takımı’nın kadrosunda olduğu için çok fazla göremedik. Antrenmanda gördüğüm kadarıyla istekli ve arzulu bir oyuncu”.

"BATALLA’NIN KALİTESİ TARTIŞILMAZ"

Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla’nın kalitesinin tartışılmaz olduğunu kaydeden Daum, “Mükemmel derecede taktik, bilgi ve beceresi yüksek bir oyuncu. Batalla aynı zamanda teknik kapasitesi de yüksek bir futbolcu. Sürpriz toplarla takımı oynatabiliyor. Onu daha çok organize etmesi için beyin görevini üstlendirmemiz gerekiyor. Kalitesi tartışılmaz. Kendisi gol bölgelerinde çok etkili. O noktalara Batalla’yı değerlendirmek istiyoruz” dedi.

“BURAYA AVRUPA KUPALARINA KATILMAK İÇİN GELDİM”

Hedefinin Bursaspor’u ligin zirvesine taşımak olduğunu dile getiren Daum, “Bursaspor’daki başarı isteğini ve arzusunu gördüm. Bursa kesinlikle Avrupa’da olması gereken bir takım. Bu taraftar bunları fazlasıyla hak ediyor. Bu enerjiyi kendilerinde gördüm. Buraya Avrupa Kupaları’na katılmak için geldim. Ben inanıyorum ki taraftarlarımız da bunu arzuluyordur. Bu başarı için hepimizin arzulu olması gerekiyor. Buna bizler inanıyoruz. Taraftarlarımız üç seneden beri Avrupa’da bu tecrübeyi yaşadı. Gönül isterdi ki daha üst turlara kendimizi atalım. Bu hedefe çok çalışarak kesinlikle ulaşacağımıza inanıyorum. Yönetimimiz yeni, teknik heyetimiz yeni bu yüzden sabra ihtiyacımız var. Birazlı sabırlı olursak göreceksiniz hepimiz hep beraber bu güzel şehirde güzel taraftarlarla layık olduğumuz noktaya getireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

“BURSASPORLULUK AYRICALIKTIR”

Bursaspor taraftarına her zaman hayranlık duyduğunu anlatan Daum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bursaspor’a imza attığım gün basın toplantısında taraftarlara seslenirken, ‘Bizim arkamızda duvar olun’ dedim. Yönetim başta olmak üzere, taraftarlarımız bize duvar olursa kesinlikle bizler başarılı oluruz. Buna inanıyorum. Öyle bir ortam olmalı ki rakipler Bursa’ya gelirken, ‘Bursaspor deplasmanı çok zor’ demeliler. Buraya gelen her takım için Bursa deplasmanı çok zor olmalı. Tabi bu söylemekle olmaz. Çok çalışmalıyız. Ne olursa olsun taraftarlarımız en önemlisi. Yöneticiler, bizler, futbolcular değişebilir ama taraftarlar her zaman burada. Bursasporluluk ayrıcalıktır”.

“BİZ AKTİF OLUP OYUNU KONTROL EDECEĞİZ”

Bursaspor’da oluşturmak istediği oyun sistemi hakkında da bilgi veren Daum, “Defans kurgumuzun çok kuvvetli olması gerekiyor. Sağ ve sol beklerimizin çok iyi çıkması gerekiyor. Defans blokumuzun önünde olan iki orta saha oyuncumuz, oyun açışlarımızda ileriye katkıyı sağlayacak. Forvetin arkasında oynayan oyuncu oyunu tamamen ofansif yönde yöneten bir futbolcu. Kanatlarda oynayan futbolcularımız da çok süratli olmalı. Çok iyi çıkmalı. Biz aktif olup, oyunu kontrol etmeliyiz” dedi.

“BU ALT YAPI HER TAKIMDA YOK”

Bursaspor’un Türkiye’nin en iyi altyapılarından birisine sahip olduğunu ifade eden Daum, “Her şeyden önce Bursaspor mükemmel bir altyapıya sahip. Bursa’dan çok iyi futbolcular yetişiyor. Örneğin bu sezon Enes’i görüyoruz. Genç futbolcunun buradan A takıma çıkması çok önemlidir. Onun için de çok sevinçliyim. Bunun da her takımda olmadığını biliyorum” diye konuştu.

“ZORU BAŞARMAYA GELDİM”

Spor Toto Süper Lig’in Avrupa’nın en zorlu liglerinden birisi olduğunu belirten Alman teknik adam, “Süper Lig Avrupa’nın zor liglerinden bir tanesi. Zor bir işe geldiğimizi biliyorum. Bunu başarmak için buradayım. Ligin kalitesi gittikçe daha yükseliyor. Çok çok kaliteli genç Türk futbolcuları Avrupa’dan buraya geliyor” dedi.

"HÜCUMDA AKTİF OLMALIYIZ"

Eskişehirspor maçına da değinen Daum sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eskişehirspor maçında defansif taktiği olarak disiplinli oynadık. Mesela 10.dakikada Pinto’nun kafa vuruşu gol olsaydı öne geçebilirdik. Kaleci çok iyi çıkardı. Yediğimiz golden sonrada aslında oyunu çevirecek futbolumuz vardı. Oyunu döndürebilirdik. İlk devre çok fazla derin kaldık. İleri çıkmada çok zorlandık. Defansı öne çıkarıp daha baskılı oynamamız gerekiyordu. Çıkışlarımız iyi değildi. Daha fazla öne çıkmak zorundayız. Kesinlikle daha önde basmamız gerekiyor. Bu zaman zarfı içerisinde defans kurgumuzu oluşturmaya çalıştık. Şimdi daha aktif olmalıyız. Oyunu seyrederek pasif değil, bizim hücum olarak aktif olmamız gerekiyor. Bu sabah toplantıda futbolcularıma söyledim. Galibiyette her şey iyi değildir. Mağlubiyette de her şey kötü değildir. Pozitif olayların üzerine katarak, çalışarak hataları en aza indirgeyeceğiz”.

19 Ağustos 2013
Etiket; bursaspor, daum, galatasaray Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fay hatlarına hendek açılacak
Kaf-Kaf nakavt oldu
Karşıyaka yenildi ama umut verdi
Kaf Kaf Aslan'ı devirdi
Galatasaray'dan Karşıyaka'ya
Pınar Karşıyaka'da iki bomba birden
Sabri'nin eşi Lamborghini sürsün diye!
Engin Baytar Gidiyor!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir